Јад сум 20 недела и уште уваво неможат да ми го видат полот. Се претпоставуват на женско, ама кога ќе појдиме на преглед ни се врри со газето
јас очекував денес да ми кажат. 3ти месец сум. Со првата бременост ми кажаа. сега треба да чекам до 28ми на контрола кај матичниот па да прашам. А многу сум љубопитна
Не мила, правев пренатален тест па така дознавме многу рано, а официјално ја видовме девојкава во 21 недела, тогаш и се оформуваат органите и се гледа мислам јајници матка, ама ние имаме сликичка со меѓуножје
На 16та недела бев закажана за контрола баш за да се види полот. Мислам од 16та натаму се гледа веќе.
Не. Кога примав устрогестан некаде 12 недела мене матичната ми напомена да дојдам чиста за брисеви, што значи ниту навечер ,ниту сабајле
и таман ќе можам веднаш да почнам со подготовки (ако имам време) значи мене рано ми е. Баш на следната контрола ќе бидам крај на 16та недела
ооо како така да не ставаме, па мене од тоа кринонот има да ми пага месец дена, ако прекинам некако не ми иде тоа хмм...ај нека пише некоја што правела брисеви, а вечерта и сабајлето ставила утрогестан или кринон небитно
Мене не ми рекоа ништо. Си ставив кринон вечерта, по 8 часа ми земаа брисеви. Дури и ми вика ааа имаш кандида изгледа, кога ме отвори ама после вика ау не бе кажа користиш кринон затоа имаш бели точки инаку вака познавам кој има кандида. Таман работа ако чекаме да се ичистиме од кринон ќе треба 3 недели да не ставаме ништо. А мене ми е страв и една вечер да е да се оставам без терапија, сепак тоа е подршка која ми е потребна не ја примам туку така за ништо туку имам причина.
@marchi-cool па толку пари да дадеш само за да дознаеш пол не би ти советувала, ке си почекаш Јас го правев тестот заради аномалии, лошо искуство во прва бременост и сега за втора на време да си видам дали е се ок, а во пакетот спаѓаше и пол, иако не ми беше преоритет
Оф незнам мила,нека пише еве некој ако има друго искуства, јас немам ставано кринон само утрогестан до 13 та недела некаде и баш памтам дека ми рече да не ставам кога ќе дојдам за брисеви, е сега дали има некоја улога незнам,пак изборот е ваш