Зошто крава, немој така да се вреѓаш, јас си викам дека сум така малце puffy А понекогаш сум ваква на пример сега.
Понепријатно амин многу се нервирав вчера ама еве денес е подобро се надевам нема да се врати ајде нека прекинува и кај тебе доста е мачење
И мене као првично ми рекоа толку до кај 16та недела, ама последната контрола ми рече да си продолжам наместо со кринон со утрогестан 200 по едно навечер као за секој случај. И Петрова ми рече дека не штети ако си ставам...можело да се примаат и понатака..така да не знам шо да ти кажам... Јас само кога сум во легната положба и ако не си потстанам и олеснам ми е мачно, т.е сега ги немам тие ситуации ама имаше претходно може недела две константно..
Маж мој паничарски. Многу значит ми паничит мажево мое. За било што ми викат да ојме налекар дан сакаш.
Женски 29та недела од денес.. Веќе 2-3дена осеќам болка во половината Како стегање и пулсирање исто времено Утре ке одев кај матичната ама некако како што се повторува истово се замислив да не треба денеска да појдам до ургентна Ваше мислење ?
Вкусни се да цена незнам маж ми ги купи со др. работи така да не верувам да памти.. ќе си прашаш во аптека во Зегин ги има!
IDEOS се 360 денари 30 сд внатре.Јас два пати ги пијам неделно,толку ми рече доста биле.А колку се вкусни сите би ги бутнала во уста
е сега лиги ми направивте со ова дека се вкусни, си ги замислив како торта, нешто благичко или сладолед евентуално, мхмх ми иде да одам да си купам
Јас секој ден ги шмукам Абе како бомбони се, од оние ала фишермен со вкус на цреша нешо така... не е до толку за торта
Џабе ме спремал матичниот изгледа, одам сега бебе разиграно болки нема, си одговара на недели (37+3сум иначе) постелка прв степен зрелост, полодова си има,доволно килажа си одговара, нема индикации дека ке се роди порано останува 28ми краен термин, што ми менувал овој кој знае, глупости..наредна недела пак да одам и така. Значи не кукам више за пораѓај сите сте пред мене Имам мигрена синојка цел ноќ си преплакав од болки сега пак почнува да ме боли голтам апче и на спање
Значи од се ми се гади. Сега каснав 2 палачинки, па ми доаѓа да се турам од повраќање. И цело време ми е како кисело во устата
И мојот на мене ми смени 2 недели понапред , сега 1 недела сум понапред , а изгледа ке си се породам на термин според менструација што ми е 17.02 . Затоа и не мењам термин во термини на породување. Од утре 40 недела Срц и ти си пред крај. Нормално е во 9- ти да имаш намален апетит и гадење. Не е кај сите исто , еве јас си јадам како и предходно што јадев , но кај повеќето се јавува оваа гадење пред породувањето
Не се секирај,сепак докторот проценува најубаво. Јас до 12 недела се боцкав еднаш неделно депо,три пати по 200мг на ден утрогестан ставав вагинално,и плус пиев дабростон два пати на ден. По 12 недела се ми исфрли,ми остави само утрогестан од 200мг,еднаш навечер да ставам, ама до кога не ми кажа. Поздрав и уживај си во бременоста.