Prv pat ova mi se slucuva, zatoa mi bese cudno. Sega sprostriv vesh, od Lenorot uste tolku mi se snearna
Јас и ти како сестри иста терапија си делиме. И јас сум со утрогестан 200мг навечер мин. до 34та ми кажа
Јас станав една ноќ од спиење мислејќи ќе умрам од лошење во 9ти. Апетит на нула. Леб и кашкавал само јадев последните денови. Нормално е ич да не се плашиш
Isto i jas.. eve sinokja jadev samo leb prepecen i domatcinja od tie cherry maleckite, pa ne mi bese loso od toa. Abe mi e strav da kasnam nesto, a ziva gladna sum. @Natasa87 eve clenkite velat oti e normalno da se nema apetit stom vlezes u 9ti. E sega kaj nekoj e poizrazeno, kaj nekoi pa voopsto ne e ...
34 недела влегов,истите симптоми ги имам последниов период..Вртоглавици,осетливост на мирис,Ленор зедов плав последно исто го осеќам страшно ми смета..лошење како на почеток на бременост..Апетит немам толку,дури мислам ослабев периодов стагнирам со тежина,а бебка фала богу си напредува..Имам желба само за течности,благо,салати,овошје..Енергија шо немам и се ме боли тоа плус
Skroz isto i jas. Bas i jas plaviot Lenor go zemav. Energija nula. Se me boli i ako ti kazam deka 4kg sum oslabnata za 2 nedeli ne znam dal ke mi veruvas.... abe v usta nisto ne mi se stava. Se poduv samo so voda....
Сигурно знае докторот. Јас до 34та недела се боцкав. Прво на 4 дена, па еднаш неделно, па еднаш на 10 дена, па еднаш на 2 недели.
Феминки ајде совет некој. Од 19.30 па наваму имам болки чудни во долниот дел на стомакот, се поднесуваат, малку наликуваат на менструални ама има нешто чудно, пратени со болки во половина и стврднување на стомакот. Болките се јавуваат на интервал од 20 минути цело време се така еве веќе три часа, некогаш се појаки некогаш се послаби. Ме тера на голема нужда, кичмата ме боли баш како за добивање. Инаку на последниот преглед во средата бев отворена комотни 2 прста, со грло омекнато, и зрела постелка 2/3 степен. Чепот ми се топи веќе 10 дена. Да одам на едно цтг или да чекам појаки болки на поблизок интервал?
Оди на цтг, најкасно на 15 мин дома се седи, но не значи дека кај секој е така. Облечи се и оди ми личи на породилни болки.
Тоа се тие породилни болки Дамо на 20 минути ако се рано ти е да одиш Оди топла вода полни када полежи Ако пукне водењск ако има свежа крв тогаш оди у спротивно чекај болки на 5 мин