Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Мене ме бунат болките дека не се толку јаки, нели сите викаат нема шанси да ги утнеш, башка и повеќе ми се изразени кај десниот јајник мислам.

2. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Ми беше и мене нешто расипан да ти кажам,долго време не го користев,си зимав коколино плав..и сега последниот пат маж ми пазарувал шо му текнало-ленор зел (facepalm)го користам ама стварно ми е многу јак нешто,мислам 2 дена главоболки од него имав..добро при крај е веќе.
    Иначе генерално ми сметаат појаки мириси периодов..Чак и некои парфеми,освежувачи,кафе пак почна киселини да ми прави чат пат,одредени јадења исто..баш како на почеток:D:drunk:

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Па не се јаки на 20 мин ги имаш
    По некое непишано правило имаш 20 саати унапред
    Не оде така близу
    Сега како ке се крате интервалот така ке стануват поболни и подолги а времето измеѓу нив пократко
    Топла бања напрај си помага побрзо да се отвориш

Adeline likes this.
  4. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Породилните обично треба да зачестат на 5-10 мин.и стануваат се појаки,пропратени со болка во стомак,половина.. нагон како за голема нужда..Водењак може,но и не мора да пукне одма..болките се потипичен показател дека си пред пораѓај.

5. Miiaa

Miiaa Активен член

Мешковци дали е добро да се има секс у 9ти месец бидејќи имав ризична бременост но фала богу стасав у 9ти месец. Веќе сум 38 недела ама немам никакви контракции дури ни лажни и ве читав по форумов демек сексот помагал за полесен пораѓај па мм вели да пробаме а секс не сме имале од вториот месец во бременоста бидејчи цела бременост ми беше ризична и не сакавме да ризикуваме а после и докторот ми рече да немаме односи но веќе 9ти ризкот помина сеа бебо треба да испаѓа ама некако не му се испаѓа. Па и кога бев на преглед ми беше срам да го прашам ќе рече во 9ти месец имаш желба за секс хах па и имам веќе се чуатвувам како невина пак да сум

6. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Изгледа ќе се породиш.
    Оди на контрола и со среќа.

7. Kaffe

Kaffe Истакнат член

38+ 4 сум и постојано имам исцедок некогаш е густ со мирис, некогаш е како вода. И сега ако ми прсне високо водењакот од кај ќе знам дали е исцедок или плодова вода? Знам дека при нормално пукање на водењак си течи постојано, но при првиот порагај ми пукна високо о само така од време на време потекуваше

8. lizaname

lizaname Истакнат член

Ајде со лесно ако е почнат процесот се надевам ќе поминеш брзо и лесно. Незнам да ти одговарам дали се болки зашто и јас чекам исто нешто да почне и дури мислам дека сугестивно и ке почнам и да осекам. Извести е за било што побрзо и пак ке кажам со лесно

NNA likes this.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

А мислиш на овие, тие се за пратење на неделите, мајката и растот на бебето.
    Затоа реков каква е таа за пол апликација освен ехо преглед:P

Сексот не помага, помага спермата, затоа е препорачливо.
    Иако незнаеме кој бил ризик ама штом викаш нема веќе до 9 месец бил слободно опуштете се.

На почетните болки верувај јас се смеев, сепак со лесно дс ти биде, господ да е со вас, па известине што се дешава, ние тука ќе те бодриме:muscle:
    Појде на цтг? Што викаат? :hug:

Last edited by a moderator: Feb 11, 2019
    NNA and Miiaa like this.
  10. only44you

only44you Популарен член

Dobro be kako vi se seksa u 9ti mesec ?
    Alal da vi e 8)

Ygritte, koritsaki, Elena ena and 5 others like this.
  11. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Како некое буре сум, неможам да се завртам у кревет, а за позиција да не правам муабет.
    Денеска зедовме и количка, транспортер и седиште за во кола.
    Јас на мм неможам да го накарам да имаме односи, после пораѓај вели, викам немаш мозок кој ќе издржи толку време ем треба да ми помогнеш за да омекне грлото на матката, и пак не го убедив(lalala)

Ygritte, Ive13, koritsaki and 6 others like this.
  12. Miiaa

Miiaa Активен член

Имав предходно два спонтани и оваа бременост исто прокрвавев негде у 3ти месец и лежев цела бременост па негде у 7ми ми рекоа грлото ми се скратило и бев на стрпгп лежење. Па сеа у 9ти ми рекоа може да шеташ веќе и конечно почнав да се движам. И некако немам мака шо сум у 9ти напротив помачни ми беа другите месеци додека бев врзана за кревет сеа имам желба за се за шетање средување по дома па дури и за секс хах. Немам мака шо сум 9ти

Ygritte, paleska3, Ive13 and 5 others like this.
  13. only44you

only44you Популарен член

:rofl: :rofl: :rofl: :handshake:

Stom e taka, udri mu ja na akcija ic oko da ne ti trepne. Iznauzivaj se bar sega :*

Last edited by a moderator: Feb 11, 2019
    Miiaa, Ive13 and NNA like this.
  14. Eni.r

Eni.r Популарен член

Смееш слободно, и мене така ми беше со ризик одмарај лежи и сега у 9ти кога ми е се дозволено се сакам ама се уморувам..за секс па ич не ми се почнува ни можам да се наместам ни да уживам :?:

Ive13, NNA, only44you and 2 others like this.
  15. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Пф, јас така се занесувам само, како трупче сум додека да се наместам и наканам ќе се откажам. А некни во маркет нормално пазаруваме со мм и едни болки кога ме фанаа, дали другарката ме удри посилно, се фатив за стомакот и само оф оф, и мм ми вика ајдеее почна пораѓајот, да викам ли брза помош:|:sweat:

16. Adeline

Adeline Популарен член

Епа грабниго мти и знаете што:P

Ive13, only44you and Miiaa like this.
  17. Miiaa

Miiaa Активен член

А за уморување се уморувам ама не сакам да лежам инаку за спиење немам проблем не ми смета ни меше си легнувам и спијам исто и клекнувам станувам и од кревет станувам не ми е мн тешко и вртењето во кревет не ми е тешко е за секс хах како ќе биде незнам ми беше страв да пробаме до сеа ама со оглед дека немам никакви контракции ни болки си барам начин за да си го олеснам пораѓајот.

Eni.r, NNA and only44you like this.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Аи шо збориш ние во 9ти се
    '' растуривме'' :P Не дека претходно бевме за жалење:rofl:

Ive13, koritsaki, NNA and 1 other person like this.
  19. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Појдов на цтг најмногу поради маж ми, а и болките почнаа на 15 минути. Таму цтг не покажува ништо, вагинален преглед јас сум феномен, од два прста сега сум вложливо за прст, место да се отварам јас се затварам. Го прашувам докторот како е тоа можно и ми вика, види тоа е субјективно не знам што да ти кажам, за некој може си три прста за мене еден, рано ти е за пораѓај дојди за три дена на контрола.
    Уште потрагично јас уште имам болки и во стомак и во кичма само сега и притисокот ми е до плафон, се изнервирав максимално.

20. only44you

only44you Популарен член

Nemoj da se nerviras, te molam. Strpi se. Kako rekle starite... Trpenie Spasenie :)
    Potpolno te razbiram.... Kade bese na drzavna li ?