Луѓенца јас бев на гинеколог , прв преглед. Ми рече 15/10 е терминот. Е сега јас онака си лежам , тој ме гледа и вика се е во ред , ама се две. Луѓе се шокирав. Мм скокаше низ ординацијата, јас почнав да се тресам да ми студи , не очекував што да ви кажам... Постојат две идентични ќеси. Е сега уште не чувме срцева реакција (моментално сум 3 недели) и рано е ама на почеток на март имам пак преглед. Ми рече дека можно е едната ќеса да е празна и да се повлече сама од себе , ама идентични се ќесите така да можно е да останат две. Што да ви кажам уште сум шокирана
Лелелеее се топаммм,што убавооо Ти посакувам двете да бидат во ред. Моја желба беше вакво ехо да видам многу сакам близначиња Ти само одмарај сегааа
страшна кашлица ме фати уште тоа ми требаше што можам да пијам освен чајче ? веќе останав и во вц па на вечер да не праам муабет по сто пати станувам и уште едно прашање дали на првото цтг гледаат и вагинално или само појаси ставаат за цтг ? Поздрааав женски
@only44you природно останав трудна уште од прв обид Ви благодарам на сите.. тоа е како Господ сака така ќе биде, иако страв ме фаќа малку да ви кажам @ocicka2014 да ти кажам и мене тоа ме зачуди со тестот 5 дена пред мензис а толку јака линија. Ќе ве известам за 2 недели што ќе биде
Dobro be luge me interesira kako se vodite so bremenosta. Jas polumrtva... prven so povrakanjeto so meseci maki, aj mina toa. Sega sila i energija na nula, od jadenjeto znam da se izmoram i plus na rabota ne odam, glava me bole, grb me bole, omalaksana.... pesacam taka cat pat koga se vrakam mrtva sum. A tek 5ti mesec go pocnav. Kako vaka ke se spravam do kraj? Alal da mu e na site i na rab sto odat i sto izleguvat i se dvizat i jadat i pijat i se smeat... jas ko mrtvo tele.
Незнам Леонорче некој ти имаше пишано дека тоа било здрава нормална бременост, излеа тебе ти е по книга ко шо викаат... ние останатите на кои нишо не ни е излеа не сме нормални
Дали знчи дека се во најава болки, ми доага од време на време болка во кичма која знае да отиде до грб и глава не е нон стоп туку има некоја минута н два три пати и повеке а после е добро Вид на менструални болки или кај стомак немам освен тежината на мочен меур бебе тука е се јавува од време на време. Иначе денес ми беше задни термин Дали почнува чинот на болки и порагајот ке доага брзо или
Leleeeee dusaaaa.... mnogu, premnogu se raduvam za tebe Samo pozitivna misla sega i se ke si bide vo najdobar red. Epten mi e interesno ova so bliznacinjava Bratce i sestrice ke bidat. Pamti mi go zborot... imam nekoe takvo pretcuvstvo
Auu srcka, da se smenime na mesec bar, bel den da vidam, da se izduvam max i pos se vrakame u pravobitno hahaha Bremenosta slatka bila... pff ao bi rekle kaj nas mizi mitro tolumbi pagat
Нема предупредувачки породилни болки. Има лажни и вистински. Лажните се претходница на вистинските со недели и денови. Кога ќе дојде времето пука водењак, крвариш или болки во кичма и стомак паралелно на временски период. Сите оние болки кои можеш да ги преспиеш, не се силни или постојани се лажни.