Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^^Ово за тие што имаат ајфон, има app се вика istethoscope :lol: со слушалки на уши и со телефонот на стомак може да се слушне срцето, јас постојано му давав на малиот да го слушне срцето на брат му, тоа го смируваше. :lol:
    Треба малку трпение додека да се најде каде е срцето а и звукот не е којзнае колку јак али се слуша, само со стетоскоп не се слуша баш бидејќи не можеш да ги изолираш другите звуци, проверено од прва рака. :)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Закон! Ќе почнам службено да ја употребувам апликацијава! :rofl:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    леле што ли се нема да ни истекне нас трудниците :D

4. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    И јас имам користено стетоскоп :lol: :lol:
    Барав барав, се најдов освен срцеточукањето на бебето.
    Можеби премногу рано беше :^) Ама мислам дека ја слушнав како мрда, барем мислам дека тоа беше.
    Како под вода да бев и да слушам луѓето наоколу како пливаат :)
    Смешки сме женички, смешки ама ќе имаме приказни за кажување, ќе знаат бебчињата колку многу сме ги сакале уште во мешињата додека биле

5. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Феминки , можеби не е за во оваа тема но мислам дека се интересни информации за да се прочитаат :) Поздрав до сите идни мамички :*

http://www.zdravjeizivot.mk/domasen-kandida-test/

6. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добро утро мешиња , како сте? Ние еве на работа ,ама толку не мрзеше сабајлево да стануваме :D , ама се мора. Инаку сме добри, поздрав од нас :*

7. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Добар ден мешковци јас денес бев на цтг и докторот ништо не ми рече освен добро е и во среда пак на цтг инаку терминот за пораѓај ми е утре. Сега со мм се мислиме дали во среда да одиме и да се породам во штип бидејки тука кај нас не е толку спремна медицината, а уште немам ни болки ни пукнат водењак што мислите вие да одам или да почекам уште малку, а двајцата сме нестрпливи едвај чекаме да го гушнеме. И ако знаете како ке биде сето тоа без болки и пукнат водењак а да се роди бебето мислам дали ке ми ставаат нешто за да добијам болки. Поззз и иимајте убав ден.

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ако е се во ред и бебето си е свртено за природно тогаш не брзај, почекај уште некој ден да си почне сам процесот, природно. Еве јас се породив без некои големи породилни болки, без паднат чеп, без пукнат водењак, си чекав да ми почнат болките во болница со 2 прста отворена отидов и кога не се отварав многу брзо после поминати 15 саати, многу споро одеше кај мене отварањето, ми ставија провокација и за 1 саат веќе бев породена и си го гушкав беблакот мој :)
    Така да почекај за некој ден, а можеби и до вечер ќе добиеш болки, кај мене така беше, до последен момент немав ни Б од болки , а веќе ми помина терминот и за 2 дена после термин добив болки и се породив

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Mona zosto brzanje ?
    Terminot dokolku ti e utre ne znaci deka mora utre da se porodis. Pocekaj da te fatat prirodni bolki.

10. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Мешковци како сте?
    Ние си седиме по дома чекаме бебушка да реши да излезе, во среда ми е краен термин а стомакот уште не ми е спуштен :)

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    здраво девојки,

Само што се вратив од кај гинекологот и ми потврди бремена сум 7 недели му го слушнав и срцето.Целата се наежив почнав да плачам како дете пред докторот.Чекам 3 години да ми се случи оваа чудо.Денеска нема посреќен човек од мене.

Поздрав ;) :inlove: :inlove:

На anggell, TSS, butterfly.mk и 16 други им се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    слимиј добро дојде во труднички муабети :)
    здраво од мене :)
    ве читам али слабо нет имам и не пишувам често :)
    јас и девојчево мое сме добро,го чустввувам често и често веке E големка во 23 недела сме :D
    како само си поминува времето :)
    ова недела имаме крв да дадеме малце и мокрача,се надевам се ке биде во ред :)
    за две недели сме на контрола :) со позитивни мисли се ке биде ок.

поздрав

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас сум 4ти месец 15та недела и сеуште ме држи мачнината, повраќам на секој 2,3 дена дали вака ќе ми биде лошо уште долго???/ Неможам да јадам нормално оти ми е лошо, пред 2 недели на ехо се мерев ослабена сум 2 кила??? ;(

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    A jas pak zaglaviv vo bolnica :( imav strasni bolni vo stomakot sega primam infuzija i mi je podobro.se izvinuvam za latinicava od mob.pisuvam

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    уфф мила шо ти биде пак сега зошто си во болница шо ти се случи.. ајде побрзо да оздравееш

16. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    Аман што ти се случи :@ Ти си кажуваше дека нешто не ти е добро и ете :envy: А болките од што беа, ајде само позитивна мисла и се ке помине, поздрав :*

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Kako sto pisav snosti me fatija jaki bolki itoa na sekoj 5 min.sega primam nekoj si lek preku infuzia (naci..gynipral i heparin)za smiruvajne na bolkite.krv..mokraca..bris mi zedoja i od stolicata mi zedoja za da vidat dali imam nekoj infekcia.so krvta i mokracata se e ok a od drugovo duri utre ce mi kazat sto i kako.mesto ne me drzi mnogu mi e zal za decinata doma mm i kucencata ..seta sum rastrgana na 100 parcina

18. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Се надевам дека насоро ќе ти биде подобро и ќе бидеш домче на удобно за брзо време.
    И јас имам болки денес. Од лева и десна страна под ребрата. Можно ли е да е од тоа што малата почнала да се спушта надоле?
    И ова менструалните болки уште ми се појавуваат од време на време. И пред два дена имав онака асална болка доле кај отворот на матката, си викам ова мора да е контракција
    (што не мора да значи ама јас со нетрпение чекам да дојде време па си замислувам :lol: :lol: )
    а денес сабајле имав онакво чувство баш како пред да добијам, она чувство дека секој момент ќе ми протече.
    Јас за 4 дена влегувам во девети месец, а и малата ептен мрдам и тоа по цел ден така да не се сеќирам.
    Ја осеќам и доле, ептен ниско како мрда иако стомакот ми е уште горе, јас осеќам баш во близина на матката. Им покажав на неколку другарки каде, викаат дека тоа е доста ниско и затоа што таа веќе бутка надоле може и да му го поукне водењакот пред термин да ми дојде.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Pustite nie odvaj cekame da izlezat bebuskive pa samo izmisluvame besni glisti ;)))) nie denes si bevme na kontrola i se e top, klocko nas e 3 kg, mece na mama:) inace od sreda vleguvame vo 37 nedela i zdravje boze iscekuvame:) izv. Sto pisuvam na latinoca imam nesto problemi so konekcijata na pc to..a pustive t home gi cekam cel mesec da dojdat...ve gushkamee :**

На Keti30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    slimy мила честитки,баш ми е мило и со лесно,ти посакувам од срце :* :)

Офф леле душичка,ајде ти држам среќа што побрзо да си дојдеш дома да си ги гушнеш дечињата,супер што си подобро и со лесно да ја износиш бременоста до крај,со Господ напред :)

Јас да ви се пофалам дека денес ми падна мукозниот чеп,бев на цтг и се беше во ред,само еден ипол прст отворена,болки малку имам одвреме на време и докторот ми рече во среда да одам на контролно цтг,освен ако меѓувремено не ме фатат болки или ми пукне водењакот....со второто дете откако ми падна чепот после 4ри дена се породив,што не мора да значи и со ова,така да како и да е почнат е процесот на породување :clap: а до кога ќе трае само дедо Боже знае :lol:

aurora мила ајде и ти гледам си при крај,со лесно и што побрзо да си се гушкаме со бебушките ;)

На slimy, auroraa и zalosna им се допаѓа ова.