Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Elena ena

Elena ena Популарен член

Јас цела бременост сум модра околу очи па и над термин еве носам :):wasntme:

NNA, FreeMind, Eni.r and 4 others like this.
  2. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Епа сакаат побрзо да се породам :rofl: не може ќе си го носам до термин :D

NNA likes this.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Воопшто да не се замараш за стомакот јас со првата бременост имав огромен стомак бебе се роди 3400 а колешка моја до деветти што се вика како да не беше бремена се породи во декември бебе 4000 кг.нема врска стомакот дали е мал или голем не ги слушај уживај си и јади тебе што ти е најубаво

4. flower55555

flower55555 Популарен член

@Eni.r ааа да и мене затоа не ми се лошело, така разбрав :rofl:
    На неа уште на почетокот горе и биле поставени, можи и велам ако матката ти е под желудник (facepalm)

Nane26, NNA, Eni.r and 1 other person like this.
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

@NNA не ги слушај,ако продолжиш да се нервираш ќе се смениме,ти ќе ја направиш среќна мојата свекрва со мало стомаче,јас твојата со големо:D

6. srekice

srekice Популарен член

@Natasa87 јас сум слушала бабини деветини со тоа откроена си по очите сигурно си трудна.
    Во поодмината бременост како нема да си откроен у очи кога ни спиеш ни функционираш ко што треба ,се те боли .

@NNA да не се замараш околу тоа колкав мешлак имаш ,се додека ти и бебето сте добро.
    На другарка ми свекрва и нон стоп и труби ништо не јадеш,нејќдш да се попраиш,а золва и кога беше трудна се попраи 60 кила значи одвај и нејзе и бебето го спасија.Што не трубела на ќерка него на снаа удри.Не сваќам како не им е срам.Абре остај ме да уживам.

Еве мојата свекрва некни си заработи директен црвен картон,и не нов лист него нова книга доби од мене.Така напраила да се осетам глупо што никад нема да и заборавам.Нашла она црква да се крсти.
    Доаѓа на роденден и со мене се поздрави со рака еј ми честиташе роденден,доаѓа новата девојка на девер ми прв пат ја гледам абе ја изгушка ја избаци срце ,срце.
    Аааа така ли госпоѓо,е сега тек ќе видиш каков третман ќе добиеш.:D

Lostinparadise, Nane26, Ive13 and 7 others like this.
  7. Elena ena

Elena ena Популарен член

Тоа да се покаже пред новата :rofl:

Ive13, NNA, FreeMind and 1 other person like this.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Одма да и ја предадеш:D
    Нека се радува новата,ти ќе си имаш поголеми обврски за некој месец не ја мисли и неа што ќе ти е:D

Ive13 and FreeMind like this.
  9. srekice

srekice Популарен член

Ааа готово јас само ова го чекав .Сега кога ќе и текне да се јави,под услов ако и текне да праша нешто ќе си добие одговор ко што и следува :D и мм доби инструкции ако не поштува тешко него.

Ive13, NNA, Emma2 and 1 other person like this.
  10. Eni.r

Eni.r Популарен член

@srekice и мојава ептен се пази пред девојка му на девер ми:rofl:
    Еднаш купуваме од обие како дуксерка е ама подолга како туника,ме собира во тие и ептен ми се засвиѓаа и земав ама не пробав тесни ми беа и ги дадов на свеки оти исто носиме а она да ми земе мене поголем бр. И иде за некој сат ги носи пробувам јас таман супер и она зима една од нејзините на неа да и дала:rofl:
    Викам зошто бе ако не ти се свиѓа јас ке си ги носам по дома нене греота не гледа ние си купувамр на нас а на неа ништо и ја ни две ни три и кажав па ич, не ти е таа на тебе ништо па ти да се секираш дали имала ило немала бог да чува, и еве ти ја за 10 мин ја облекла и ја носи види што и е убаво види ептен(facepalm)
    А она е многу ниска и пропаднала у тоа блузичето и стоеше како на албанкиве фустаниве ни една должина би под колена ни до глужд јас и се изнасмејав викан дај не ја заебавај погледни на што личи големо и е и она,ако ке си го скрати и ке си го носи цела пресреќна (facepalm)
    Девојчево ни еднаш го нема облечено(facepalm) и впрочем јас кога му бев девојка на сегашниов маж ништо ми нема купено, 3 години ни роденден честитсно ни кафе испиено (facepalm)

Ive13, NNA, Happyinlove and 1 other person like this.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Yowannty
    Клиникава се наоѓа таму кај што живеете така? Мене ми фалеа др клиника во соседниот град ама викам ако нешто бидне да се пораѓам и ако се отворам , ќе стасам на време или ќе се породам на автопат :D
    Потоа разбрав од други жени што се породиле во клиникава кај што планирам и јас да се породам дека е се супер дека докторот е добар и реков тука нека биде.
    А за болниците , no comment :^) значи сегде е исто. Да замислиш моја пријателка докторка е на итна овде во болницата, се породи во клиника зошто докторот бил поднапиен и направил некоја грешка па мораа царски да и прават. |( остај..

Yowannty likes this.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Љубоморни се.

Немојте да им дозволите да ви набијат комплекси вакви искомплексирани луѓе.

Ive13, NNA, cinderella5 and 1 other person like this.
  13. srekice

srekice Популарен член

Ма твојата балансира барем,оваа мојава не бре чоек.На секое брцање у п***а со извинење сака се да знае што ми кажал доктор значи,кога што какао,зашто ,и тоа пред свекор ми прашува.Јас тоа не сакам ама мм се диктира и се правда.А она човек ништо не кажува,некни и викам девојка да не има малиов да не се жени ќе ме фатите со стомак до заби??
    Незнам ми вика а некни се гушкаат ко мајка и ќерка.Епа кого бре праиш будала жено.
    Им реков крв да ви се стори јадењево догодина нема само за свое дете ќе се грижам.Секоја мајка за свое торта ќе прави :D8)

Ive13, NNA, Eni.r and 1 other person like this.
  14. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Ах тие коментари како ниско го носиш, по стомакот личи на машко а не женско, ааа готова си одвај се движиш :rofl: ах да бев готова супер ќе беше :rofl: ама најглупаво ми е кога некој од работа сака да ми го гали мешето (facepalm) алоо и викам не ја чепкај ке ја разбудиш :!: :rofl: се има игнор само колку можиме, само тоа ни е спас.
    Инаку мојата лепотица решила за се да ми наплати на крај два дена храна не ми дава да ставам во стомак :puke: а јас стрвна се да си пробам, ако и вечер ме остави без сон ке види убаво :D
    И уште нешто за џабе ми беше мачкањето :( околу папок цела ме распука и сега?? Некое решение ?? Некој да се решил од стрии има ли некој предлог?

Natasa87, Ive13, NNA and 1 other person like this.
  15. flower55555

Не кажувај бе ќути си..
    Јас од такви прости совети и муабети надополнети од неа после секој мој преглед, почнав да не кажувам кога одам..
    Само онака супер си е, добро си е и толку крај на муабетот..
    Туку допрва иди нашата голгота (facepalm) здравје ко ке дојди малиот тешко мене :headbang:

Ive13, NNA and srekice like this.
  16. srekice

srekice Популарен член

Не толку беше.Колку даваш толку добиваш:D барем од мене ќе биде така.
    А бебушот здравје кога ќе се роди ма тогаш мислам ќе бидам спремна да убијам ]:) :?:

Ive13, NNA and ***Bony*** like this.
  17. flower55555

Спремни за напад уште од сега р'жам :rofl:

Ive13, NNA, srekice and 1 other person like this.
  18. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Зошто бре мора да се такви шо мирна си беше пред свадба сега многу збори :rofl: што им е филмот:rofl: јас никогаш нема така да се мешам совет да дадиш како повозрасен е ок ама да наредуваш да даваш закони :^) стварно не ги свакам со тоа само се одалечуваме, еве мм и кажал дека не ми е добро и ми врти да ме праша и не и кренав кој ке ја слуша арна сум нека не не мисли и бога молам да не доаѓа толку често кога ке дојде малата незнам како ке се воздржувам тогаш :D
    @srekice мојата пак од кога доби уште една неофицијална снашка почна да ме вика со цело име и нормално со различен тон а мене баш ме заболе ако сака така така нека биде уште подобро за мене нека си се гушкаат мене раат ке ми е душата 8)

Natasa87, Ive13, NNA and 3 others like this.
  19. paleska3

paleska3 Популарен член

Дефинитивно не се погодува значи. Ако се дебелееш многу јадеш не треба, ако не, ништо не јадиш не ти е гајле за бебето :devil:. И мене како @NNA ме отепуваа на почеток, јади ова, јади она, а мене ми се лоши не ми се гледа пред очи. Па ослабнав тој период па леле бебето како ќе расте, мораш повеќе да јадеш сега за двајца :@. Пет пати кажав дека гинекологот прво тоа ми го кажа на прв преглед, дека не треба да јадам за двајца, и сопругот беше со мене слушна и тој и кажа и како да не сме рекле ништо. Тоа си е, нема идеално, не бива ни вака ни така:D

Ive13, NNA, srekice and 1 other person like this.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

@srekice колку убава реакција имала. Сега земи стави и црвена панделка и предади ја на другата. Сречо крени на другога:rofl:

Ive13, NNA and srekice like this.