Леле бе ке се отрујам со муабетиве за свекрвите шо ги казвите Не знам само оти се толку безобразни према првите снаи што дошле у куќата, а лизни мазни према новите невести! Истото и јас го искусив пред 15 год, ама не се секирајте невестиња мили оти оној горе се гледа !!!
Здраво на сите, ве молам за искуство и мислење.Бремена сум 33 гестациска недела.Од 17 гестациска недела откриена ми е хипертиреоза и од тогаш примам терапија пропилтиурацил чија што доза се менува. Од 17 до 21 недела примав 50мг дневно. За подоцна да се намали на 25мг дневно (сеуште ја примам таа доза).Ме интересира дали некој имал слично искуство искрено се плашам за моето бебенце заради терапијата? Ви благодарам
Приумрев. Мене па не ми расте стомакот. Додуша никој не ми ни коментира можда не сакаат да си накалемат што не треба, си ме знаат. Маж ми ми се качува над глава со јадењето. Не сфаќа и не сфаќа дека не можам све да јадам. И само инсистира да јадам а мене до ништо не ми е. Ама нему не му замерам, све дур ме одменува во домашни обврски нек си збори. Едит. Ја дур лежам и пишувам овде, тој мие садови во кујна и го советува мачорот да не се женел ќе се зезнел ко него. Умирам од смеење.
Женски бев на преглед во болница каде што ке се пораѓам , ме гледаа на ехо ,бебко 3.600 гр. На ЦТГ покажа само 2 контракции кои се искачија до 55/60 а јас почувствував само стегнување на стомакот во тој момент ,никаква болка, ме прегледа докторката и вагинално ми рече не сум отворена, само врв од прст. Треба да идам за 4,5 дена пак , доколку не имам потреба и порано.
На работа сум втора аман само кога можам ве читам пукната сум денес темава со СВЕКРИВИВЕ што ја пропуштам.ве обожавам сите до една
Луге н бришење ми излезе огромно кафено густо како желе со конци од крв дали ми е тоа мукозниот чеп ама како цел одеднаш големо парче болки не е дека имам а од ажсабајле осекам како ми е се нешто влажно
@Elena ena еве бебче чека бато да оздраве па тогаш ке излегува Ако ако и мене чекај ме, ке си се дружуме таму заедно ваљда моево не е толку инат да тера преку термин. А мене свеки ми кажа кога ми се стврднува меше тогаш имам контракции. А мене мнооогу често ми се стврднува, твоиве јакички се контракции колку јас што ги разбирам
И сега очекувај болки или водењак, ако сеуште тече ( напомена дека се осеќаш мокра цело време) појди да те ѕирнат.
не се секирај јас сум хипо и пред бременост ми открија и тоа тсх ми беше превисока со текот на терапијата се среди јас пијам еутирокс од 50 сега мора да се прима терапијата а можеби и доживотно зависи хормоните натака