Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ive13

Ive13 Популарен член

Да ве поздравам зошто денес не бев активна на темата images.jpeg

2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Женски ај ве молам за искуства, бев на прв скрининг и баш се зачудив зошто толку кратко траеше , ми рече се е во ред колку се напредни по денови и недели, бројка за нухален набор и тоа беше се ... јас очекував да кажува малку поопширно, раце, нозе и сл. како беше кај вас ?
    Ова не беше кај матичен гинеколог туку во Систина кај специјалист...

3. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Главното го видел како за прв скрининг,подетално за органите втор скрининг обично се објаснува,но пак не очекувај којзнае што,не се баш зборлести лекарите таму:Dпосебно Димчев,не знам кај кој си била ти..ги правев и јас двата во Систина не траеја исто многу,важно видоа тоа што треба.Ако има нешто недајбоже ќе ти кажат и пратат на дополнителни испитувања.

Софија 88 likes this.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Лелеее , а јас спремна чекав муабет долг и кога гледам оп салфетки да се забришам :lol:
    Инаку кај Гордана Петровска бев, и намерно неа ја избрав читајки тука дека детално се објаснува, а Димчев го избегнав дека читав бил мн краток, али ете и со неа истото беше.. али чим се кратки, се надевам дека се ефикасни, и стручни и што викаш ако не дај боже имало нешто ќе кажела :nod::hug::l:

Ive13 and Ladyyyy567* like this.
  5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Па нема што друго да кажува на прв скрининг, на втор е детално се.
    Јас бев кај Димчев 2 скрининга и не беше воопшто краток на муабет, прво што сум како сум муабет па се детално ми раскажуваше и на крај совет пример за стрии за киселини за витамини за ова она.. баш сум задоволна..
    И првата бременост кај него бев кога открив дека треба да се одстрани и баш беше детален, внимателен и директен..

NNA, Ive13, only44you and 2 others like this.
  6. lizaname

lizaname Истакнат член

Ми почнаа болки кои почнуваат низ стомак како менструални па се пренасочуваат накај кичма не се многу чести некаде на 15 20 мин и не трае повеке од 2 мин е сега плус ми се грчи и стомакот а и бебе шутираше а кога бев до вц пред мочање пред да седнам како наеднаш една флека ми ги намокри гаките мокро жолтеникава во без мириз во просек не тече еве имам влошка не е мокра а помина 30 40 мин освен што доага болкава дали треба да се пакувам за на клиника или да не брзам зашто генерално не е јака болка

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Не брзај
    Прати ги болките дали се навистина сите на 15 мин
    Би требало да почнат на 10 мин па се така постепено да се намалува измеѓу нив растојанието
    Ако пукне водењак ,ако крвариш црвено,ако добиеш болки на 5 мин тогаш оди на болница
    Сеа за сеа изтуширај се со шо можеш пожешка вода или ако имаш када наполнин и лежи и пратибна колку време се болките
    Јади и пробај да заспиеш
    Ако се вистинските нема спиење
    Ајде па пиши тука шо сецдешава

8. srekice

srekice Популарен член

Ајдеее бе мајка ,сега ли ги фати ??? Јас имав во септември напад на десен бубрег од ешерихија ,ти верувам колку боли :sweat:
    Мене спазмекс не ми помогна па ми ставија венски 2 аналгин .
    Се надевам породилните болки не се појаки од бубрежни болки:?:

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Малце појаки се
    Заебанцијата е шо траат многу подолго и нема лек да ги смире освен ако не примиш епидурал

S.J.Parker likes this.
  10. only44you

only44you Популарен член

Kazi mila te molam sto te sovetuvase Dimcev za kiselinite ?
    Jas sinokja ke priumrev od kiselini, ova vise ne e normalno :(

11. beba@meba

beba@meba Популарен член

Кај мене првиот скрининг траеше долго, некаде околу 30-тина минутки. Бев кај др. Коруноски, детално се ми кажа .. од окце, усте, носе, уше, раце, ноџе, прстиња, стомаче, дијафрагма, ббели дропчиња, бубрегчиња, срценце со сé комори и преткомори, желудниче, папочна врвка, постелката, плодова вода , полот, рбетче , вратче, черепче.. ма сé до детали... фалеше уште косчињата да почне да ги брои :)

NNA, Adeline and Софија 88 like this.
  12. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Вчера бев на преглед и докторот ме проверуваше вагинално со рака, вчера цел ден имав крв што докторот ми кажа дека е нормално за вчера и денес да имам крв, но утрово имав и контракции скаби накаде на 10 минути и траеа околу 20 секунди, слаби се истуширав и се напив магнезиум и сега се скоро смирија. Па луге јас нема да знам кога ќе добијам вистински контракции инаку 38 + 7 сум

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Ќе знаеш верувај. Тие што ќе дојдат контракции не се споредуваат со овие кои минат со магнезиум.

После проверка со рака најчесто почнува процесот, така да кај и да е.

Kaffe likes this.
  14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Мене сестрата кога бев последен пат ми рече не доаѓај додека не почнеш да се виткаш од болки, а ако е стварно како што вика @ALISA0000 дека се јаки како бубрежни нема шанси да не се осетат. Само пак ќе речам секој со свој праг на болка, ако мора да се вози подалеку, што ако набрзина те фатат јаките болки без лажни контракции претходно. Затоа сите се плашиме. Јас сега се водам по она што тука го прочитав ако можат да се преспијат значи не се тие тие.

NNA, srekice, Ladyyyy567* and 2 others like this.
  15. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Мене секако ми е закажано за утре па така се надевам дека ќе издржам до утре.

S.J.Parker likes this.
  16. srekice

srekice Популарен член

Значи да не се залажуваме боли но се трпи :?:
    Епа сега тоа е ќе се трпи ќе помине.Лепота боли :D(fingers)

Ive13 likes this.
  17. Martka

Martka Популарен член

Софи извини знам за искуството твое со др.Ивановски,но ќе го споделам моето искуство со него.Мојот скрининг беше кај него и траеше 15 тина минути.Све детално покажано и објаснето,главните и споредните параметри.Ме гледаше вагинално и абдоменално,а јас и мм уживаме во глетката на нашето малечко:inlove:.И покрај големата гужва во систина тој ден,ни обрна целосно внимание и ни одговори на сите наши прашања.Ни дадоа и цд,сликички од двата прегледа.

Софија 88 likes this.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се ова на прв скрининг:smirk: браво за Коруновски изненадува.

@Martka и јас само исто ко ти можам да го кажам за Ивановски.И двата скрининга кај него ги правев и некни кога го правеше вториот и со каква љубов и внимание ми објаснуваше јас останав изненадена позитивно.Се гледа дефинитивно ова го прави со повеќе љубов него се друго што прави.Јас го обожавм човеков стварно:$

Martka likes this.
  19. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Да баш знаеш мн лошо искуство на никому такво не посакувам не ми се ни спомнува веке сега сум во мн убава фаза фала му на Господ ...

Инаку да слики добив, одговор на моите прашања во стилот на болки, нагони тежина моја добив се тоа ...е сега само што очекував пр. да каже раце, нозе, коски и тоа....ми кажа се е во ред, врат, нос тоа мереше рече супер... е вредности 1.0 а другото 1.3 мм, по која недела се развиени и тоа беше се .. можеби јас очекував повеке или си замислив дека треба да е поинаку па пола саат да трае :shake:

Last edited: Feb 13, 2019
    Martka likes this.
  20. srekice

srekice Популарен член

Ти правеше прв скрининг?? И јас на првиот скрининг ме гледаше вагинално, покажа кај ке се формираат очиња,има две рачиња,две ноџиња.Го гледа нухалниот набор,обемот на стомаче,обем на главче и мозочето,бутна коска ,папочна врвка и протоци.Во глобала тоа е тоа што и може да се види во 12та недела.Не се плаши ништо не страшно.Вториот скрининг веќе има се оформено убаво и бубрежиња и желудниче,срценце со комори и предкомори и тогаш кажува се,тогаш веќе и прстињата убаво се бројат,очните длабнатини се поизразени.Немаш апсолутно никакво место за грижа и паника.:*

NNA, ***Bony***, Martka and 1 other person like this.