Женчиња ај да ми објасните како изгледа тој мукозен чеп? И после колку време од паѓањето на чепот настапува породувањето? Прво паѓа мукозниот чеп, па пука водењакот или? Рано ми е мене за чепови, контракции и сл. ама сакам да знам што ме чека.
Jagoda123 испаѓањето на чепот всушност е мало прокрварување или темен исцедок (кафеав или црвеникав) - не можеш да го утнеш. Болките треба да настанат после испаѓањето на чепот. Е сега кај некои трудници породувањето започнува дури и до неколку дена откако ќе испадне чепот. Значи чепот не е сигурен знак дека веднаш ќе се породиш.
Добро вечер мамички иако не пишам често ама секој ден ве читам, сега баш прочитав дека ( незнам која фемининка пиша дека ја боли под ребрата дека бебето се спушта надоле па малку ме замисли ) мојево бебче поголем дел од времето ми е под реброто значи омилено место и е таму а мене ме боли многу па ме интересира дали и вас така ви е нормално е или бебево се спрема за излегување инаку многу рано е 26 недела сум и имам болки во бубрезите некогаш дали е нормално или треба да си одам на лекар пишите вие што сте повеќе недели оти болката во реброто е јака како што кажав не е таму секој пат ама поголемиот ден таму е посебно навечер мислам дека после пораѓај ке одам на операција за реброто
Jas pisav za bolkite pod rebrata. Ti ne se sekiraj za toa,sosema e normalno sega da te boli tamu,bebeto si raste i si pravi mesto. Recisi site go imame iskuseno toa. Ova so prasav jas e poinakva bolka od taa sto ja imav do sega,ne znam kako da ja opisam Ama ako procita jas sum si mn netrpeliva da izeze bebeto pa vo se baram predznak deka spremna e da izleze Keti,so sreka i so lesno neka ti e Se izvinuvam za latinivata ne mozam da uklucam kilirica na tabletov
женски 24 недела сум,4 дена цело време имам киселини,дали ми е од бременста или од некое јадење?неможам да поднесам мислам дека до уста ми доаѓаат да повратам секој момент,кажувајте лек помаѓајте не се издржува
И јас ги имав еден период и тоа секогаш кога ќе легнев. И мене толку ми вриеше желудникот што мислев дека ќе повратам во секој момент. Спиев со кисела вода покрај мене и малку од малку помагаше. Една другарка ми кажа дека и млеко помага (таа кога била бремена пиела млеко секогаш кога имала киселини) јас немам пробано, зошто веќе некое време (да чукнам во дрво) немам киселини. Можеш да пробаш, се надевам дека барем нешто ќе ти помогне. Кети30 со среќа! Очекуваме убави вести, во најскоро време!
Се надевам Жалосна подобра си денес , Ayleenn мислам дека мислите многу ни се активни за времето понатаму, што, како, кога малку порелаксирано и јас сум така на периоди
ние настинавме леле при крај го јадов стапот утре сум на преглед, па ке видиме што како едвај го чекам бебуш
здраво и од нас, малку поуживавме после првиот скрининг, за некое време не очекува вториот. Вчера колку и да се обидував да ги прекријам емоциите не се издржуваше, малку се напнав од нервоза и за прв пат го почувствував мрдањето на бебето, како меурчиња да ми клокотаа во стомакот како да се јави кутрото да ми рече: "не грижи се мамо, се ќе биде во ред. Јас сум тука, најголемата твоја причина да се бориш и да не се предаваш". Се одморивме убаво со татичко, најголемата моја поддршка во животот, секогаш наоѓа сила да ме насмее, да биде покрај мене. Веќе почнав немирно да спијам, порано бев спанка и топ не ме биеше, последните неколку ноќи осеќам кога ќе се свртам на друга страна како ѓуле да имам во стомакот па како ќе се свртам така се движи. Бебето ли е? Претпоставувам расте веројатно па се повеќе ќе го чувствувам, ам шо велите вие?
Pilenka srcko podobro mi je na stomaceto doktorkata rece da probame da ja prekinime infuziata i samo na tableti da bidam ama nekako od ovije tabletive ne mozam da disam i me turkat na spiajne ( se osejcam kako tereten da me pregazil)
И јас сум бремена 7 недели и 5 дена веќе а неможам никако да спијам само со 2-3 саати спијам и нервозна сум од хормоните изгледа.Ме интересира дали после поминува и до кога трае
Девојки до пред 2-3 дена осеќав болки во долниот дел од стомакот и јајниците, а еве неколку дена ништо не осеќам. Некако се загрижив, нормално ли е тоа? Полесно ми е на душава кога ќе ме пецне нешто знам дека не е страшно.