Вчера цел ден, сеа денес ќе видиме? а проблем е ако е често? во понеделник сум на контрола, се мислам дали е за загрижување. Иначе, претежно е кога ќе станам и ќе се раздвижам, мислам дека ќе ми испаднат, па си се фаќам за стомак, малце језивко е
@Adeline да јас го запамтив од тебе ,некни ми се стегна стомакот.Мислам ти спомна или некоја од феминките да се напиеш чаша вода и да легнеш на лева страна и ова стварно функционира јас го направив. @Ringishpil_ само до пороѓај после се селиме у топлије крајеве @Yowannty јас се си праам од старт,и фарбање и тоа на 20 дена пошто сум плава ј плус сама ,и нокти лакирам.Ма се праам уште да не се фарбам и ќе пукнам мислам. А ноктиве ко орлови канџи ми се од витамините
Искрено и двајцата сме прдливци Мене ми се лоши од крв, а на него од мирис на болници,комбинација >шок соба Ама тука сме сами немаме никој,така да подршка ми е за се од сам почеток на прегледи и скрининзи,а и ретко да видиш тука трудница сама на преглед, гледа и учи А влегува во болница под услов само да е јаден
Језиво е да. Мене знае неколку пати на ден, а некогаш еднаш до два пати. Ако е често многу и со одреден интервал измеѓу препорачливо е да се консултираш до доктор. https://www.whattoexpect.com/pregnancy/symptoms-and-solutions/braxton-hicks-contractions.aspx Еве повелете прочитајте. @Natasa87
Абе и мојов на прегледи ме дружи сама дали 2-3 пати имам појдено, ама за на пораѓај тешко.. Ми вели ако сакаш да се онесвестам таму ке дојдам Мене многу полесно ке ми е да е до мене, ама и него да го мислам тогаш неможам
Во прво тромесечје се фарбав еднаш без амонијак,сега си одам на фризер со обична фарба..за лакирање си се лакирам од почеток.
Мене сигурно нема да ми е полесно ако е до менеБаш дека треба да го мислам,бегај таму да ми се онесвестува,шок соба не му бегаУше при влез во болница е целиот паника не пак да остане цело време.. Секоја чест на исклучоците
Прашав гинеколог Повикај пријател Ми рече нормално било сега да мрдаат и да тежат, да не стојам многу и да си купам појас за трудници, тежината да ми ја држи! @Adeline
Леле според муабетов маживе се многу по плашливи од жените. Еве мојот вчера додека бев на ЦТГ он седеше до мене и сто пати стана да погледне колку чука срцето на бебето, колку е јачината на контракциите ( јас му кажав кое што е ) имав 2 контракции кои се искачија до 50/60 + и он веднаш " леле многу се качија овие треба ли така . Доаѓа докторката по 20 мин и му вели ај сега излези , јас да останам он пребледен целиот ме чека пред врата , кога го видов само што не се онесвестил . Од една страна бебиња плачат , од друга жени викаат , мене ме затворија во собата за преглед . Кој знае што си мислел . Му олесни кога виде дека излегувам
Јас сум скоро цел ден со некој слаби контракции и си велам ајде ако станат појаки ќе идам на доктор, но од утрово се исти. Ја барав матичната си отишла, а во болница не ми се оди ми е страв да не ме задржат, утре имам закажано во Скопје се надевам ќе издржам.