Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Јас незнам зошто, ама посеизгледа на луѓето им се крши лед во ушето, луѓе дали сме нормални!? Една другарка некни нешто проба да ме испровоцира за името на бебето у стило е зашо такво име, мама кажа така и така да се вика, и ај преќутев, сега ме фана на аминот сичко и изнакажав, ич не ми е мака, и ми вика што праваш викам еве ручек вика аа што и јас и велам и она у стило ауу само тоа ли знаеш да готваш па секој ден тоа го јадете, ајде мори киконо глеј си работа тама, 3 година на факс ќе си незнаеш колку ти е партиципацијата ништо, така е кога татко ти ќе спрема скарата и парите и ти по него, шо да не сака да ме испровоцира дека на 22 сум бремена, мажена и куќа држам, нека гледе само од страна колку ни е убаво!

Lostinparadise and Elena ena like this.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Дистанцирај се со повреме.
    Далеку од такви луѓе. За шо ти се?

3. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Среќа не сум во мк, ќе и дадев убаво да разбера!

4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

На часови за доење не знам што би правел али може да му се најде ако е со ад. И те како ќе биде благодарен потоа.

А за породување не знам дали таму смееш сама, сепак ти треба поддршка ако е комплицирано породување има и работа да држи нога, да помага, да мести инфузија, да подаде вода итн.

Ringishpil_ likes this.
  5. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Јадев овошен јогурт со јагоди, а свекрва ми ми кажа дека бебиња се алергични на јагоди па ме фати страв да не фатам алергија почнав по малку да се чешам да не ми е од мисла што викате? :worried:

Gili B. likes this.
  6. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

7. srekice

srekice Популарен член

Еее како да не :rofl::rofl: ако ти не си алергична на јагоди да си јадеш слободно и ич гајле да немаш.
    Мене ми викаа да не се бањам често не било здраво во бременост топла вода :wasntme:

8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Ехееее колку овошни со јагода изедов овие месеци да знаеш:D
    Не се замарај,кркај си:D

@srekice Уште да не се бањаме и ќе завршиме работа,хахах:lol:

Elena ena, Natasa87 and srekice like this.
  9. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Од шубе се чешкаш, бебето дури кога ќе се роди здравје ќе си покаже на што е алергично на што не, јас дури на 2-3 години сум станала алергична на јагоди.

NNA and Natasa87 like this.
  10. srekice

srekice Популарен член

Абе слушнале дека не треба и кажуваат.И ако се притрдсуваш на се и сешто ќе забегаш.Јас у тоа не верувам,мислам ти се молам.Или она со муж 40 дена по породување не у ист кревет прљава си :@

paleska3, FreeMind, NNA and 2 others like this.
  11. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Фала ти многу ми олесна :D

12. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Е тогаш ќе мирисаме на лаванда :D

Мариаа. and srekice like this.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Yowannty

Фала иако се јавив да ти кажам на докторот и ми рече додека не чујам срцева акција да не пијам ништо.. и не земав сама од себе главоболката ми помина.
    А за фарбање косава "плаче" ама вчера се распрашав и ми рекоа дека првите 3 месеци подобро да не се фарбам..

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

srekice likes this.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Слушнале нешто и си дале своја верзија :D
    Не се седи во када со топла вода/жешка ради притисокот кој лесно паѓа во бременост и се препорачува некој да е со тебе ако сакаш да бидеш во када, во случај да не се онесвестиш.

Иначе туширање секој ден, јас органски не се поднесував па тоа ми беа моите најубави 30 минути во денот:) Водата се менува со топла и ладна наизменично ради циркулација и не треба да е загушливо/ топло во бањата.

@Natasa87 што отров од свекрва имаш човече како зачин ти е дома, сета ја разбира :rofl:

NNA, Natasa87 and srekice like this.
  16. Eni.r

Eni.r Популарен член

Дали вас во 9ти месец ви кажаа докторите што ве прегледуваа дека треба да се гледа вагинално ради грлото нели.. јас имав еден таков преглед кај матичен во 31гн. Ради лажна узбуна од страна на беба. Кај што ке се пораѓам не ме гледаа до сега и рече ако имам болки тогаш ке ме гледаат. И не издржав бев кај матичен да ме види.Уочивме дека сум отворена врв од прст, и омекнато грло. Цтг не покажа болки ама колку што гледам и не е мирно скроз. А мене ме боли све живо :drunk: ребра, грб, кичма, сега и меше ради преглед изгледа.
    38ма нед. сум :hug:

17. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Значи можам да јадам да не му ја мислам :D
    Жива е пошто не е легално да ја убијам |( ми иде на моменти да ја убијам :D замисли што ми вика и викам сутлијаш не ми направи јас не знам да правам и ми вика земи ми кредит ќе ти направам :o викам фала не сакам :D ги исправме алиштата за бебето и ми вика нема потреба да се пеглаат викам јас ќе ги испеглам :D

Last edited: Feb 13, 2019
    Ive13, Elena ena and FreeMind like this.
  18. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Јас сега се бањав со жешка вода да видам дали ќе се отворам и долниот дел од стомакот ме боли кога се движам осеќам движења како да ми се моча па доле ме боли мислам ќе се измочам, а не ми се оди. Инаку денеска многу одам во вц само капки мочам зошто така? :D

***Bony*** likes this.
  19. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Не се секирај и кај мене знае така да се стврдне и тоа почна сигурно пред 30гн, мене ми е многу забавно бебушот зафаќа некоја позиција и ми прави таква чудна форма на мешето и онака ми е шилест стомакот нели машко носам не женско како што велат другите :D и плус ако испапчи некаде со дадами пред некој ден се смеевме како диносаурсче да имам во стомакот хахаха јас во такви сутуации ја галам и зборам и по некое време се нормализира :)

Јас коса не фарбам еднаш ја нијансирав тоа кога бев млада и луда и толку :D а нокти не лакирам ама растат како луди и сал ги кратам неможам со долги :lol:

До малите е емче само гали ги пеј им збори им нешто ке се наместат во друга положба :*

Правев испитувања на сите хормини затоа што добивав мензис на 90 дена :lol: и мораше да се провери што кочи и тсх кое треба да е од 0,4-4 мене ме беше 60 со антитела над 1000 8) и тако то почнавме со терапија :) зошто??

Ејјј до толку се плашливи шо на моменти му се чудам на прашањата а чај смееш ли а, а зошто ти се гаде и повраќаш да одиме на лекар :lol: го имаме и моментот не се качувај не кревај по скали никако хаха вежби јок :rofl: душички бе ако нека се плашат и нека се грижат ми одговара мала пажња зш да не :)

NNA, Ringishpil_, Alishan30 and 2 others like this.
  20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

И јас сум денес таква мислам дека сум преладена па ке пробам со чај од брусница, напиј се чајче секако е ладно ке не стопли :)

Natasa87 likes this.