Pominuva slimy se e prolazno mozi od denes za utre da se smeni ne se sekirajte i uzivajtesi so mesinata sega znajte deka vremeto brzo pominuva
не се секирај,не е ништо, се случувало и јас некои денови да имам болки а некои да немам зависи. не е мерило дека ако те боли дека се е во ред. Ке почнеш пак да чувствуваш слаби болки кога ке почне да расте
Добар ден мамички и од нас јас од сабајле тргната... ми зедоа крв на трансфузиологија за крвната група за рх факторот и сега ќе чекаме резултати.. секако за тоа ќе пишам во соодветната група... инаку многу ладно од сабајле бре се заледив ауу.. од трансфузиологија ме вратија до гинекологија немало некој број напишано.. па кога влегов струјата се исклучи некој дефект настана и ај си почекав па пак се враќав..само да сакаш да се шеташ по болниците... бидете ми поздравенки се слушаме пак кети со лесно нека ти е мила...
Здраво убави мешиња. И ние со бебуш сме добро фала му на Бога. Дај Боже сега наредна контрола кога ќе одам негде околу 12-13 декември да биде се во ред. Тогаш ќе треба да види докторката за Даунов синдром да ме измери, брисеви ќе ми зема, крв да испитам... уффф не е ништо страшно нели?! Не боли. Малку напнато е со оглед на тоа дека на работа одам во државна институција па ќе треба едвај некако да ги намолам шефовиве да одам, па се надевам нема да чекам многу на државна. Овие неколку дена се осеќам поспано во 10ч. сум легната мм се чуди, зошто јас секогаш легнував во 1ч/2ч. по полноќ. Но, трудно дека и ми се спие. Не повраќам воопшто, но имам само мало гадење. Мириси осеќам многу, се си јадам не ми се гади од ништо само од сувомеснато многу многу ми се гади не го можам. До душа и пред тоа јас со сувомеснатото бев скарана. Така драги мои, ви посакувам да имате убав ден. Кети со лесно душо и ти ја пуштам цела среќа. Мила што поскоро да оздравиш да си бидеш со твоите домче. Поздрав и се најубаво.
Добар ден мамички ние со бебуш сме добри всушност на него му е добро ич не му се излегува иако денеска ми е термин а тој никакви знаци не дава за надвор. Со мм едвај чекаме да го гушкаме утре сум пак на цтг и ајде веке дај боже да ми пукне водењакот до вечер.
И јас Ноќеска дури сонував како ми тој фамозен мукозен чеп паднал па и водењакот ми пукнал набрзо после тоа. А јас пак со ова со неделиве. Овде доле на тикечето со денови точно ми покажува ама со недели не баш Јас влегувам во 9ти месец за 2 дена, на 22. Ама според пресметки во нова недела влегувам друи во Недела. Е ај оди снајди се де Нема везе. Јас влегувам во 9ти. Си имам лажни болки за кои со душа чекам да станат вистински Жалосна, како си денес? Те пуштија ли од болница? Гледам тарапија примаш. Што всушност ти бидна на во болница заврши? Спојлер Во Ск во болница си, на ГАК или на др место? Отиде со упат или? И уште едно прашање Плаќаш за тоа што си таму или не? Врска немам како одат работиве, извини ако те прашувам премногу лични работи, се разбира не мора да одговориш ако не сакаш
јас од мака секој ден имам лажни болки, ама не во кичмата него долниот дел на стомакот,не знам ни како ни што ке биде,утре сум на лекар,до сеа ме нема ставено на цтг, којзнае дали ке ме стави утре, не знам и дали ке ме прегледа вагинално или не, бебуш пред 2 недели беше подолу,сега пак стомакот ми е некако горе,го осеќам дека мрцка,ама не јако колку порано,до термин имам уште 17 дена а утре ке ми кажат се детално или бар јас се надевам така...искрено не знам како ке се снајдам низ сево ова
Нема врска тоа машко, женско, моите и двајцата се машки па ги надносив и двајцата, првиот 8 дена после термин а вториот 5 дена после термин. Крајниот термин не значи дека баш на тој ден ќе се роди бебето, ретко се случува тоа, така да бидете трпеливи и ќе си се роди кога ќе му дојде време.
http://mojginekolog.mk/index.php?option ... Itemid=320 http://mojginekolog.mk/index.php?option ... Itemid=320
Помина и вториот скрининг! Бремена сум 21 недела и 6 дена, а бебушко е големко и напредно како за 23 недела. Многу сум среќна, МНОГУ! Сите органи се како што треба и се си е на свое место! Срцето со коморите и предкоморите, бубрезите, црниот дроб, мозокот, желудникот, доволно плодова вода и одлична постелка, СЕ Е КАКО ШТО ТРЕБА! Бебушко тежи дууууури 567 грама Повеќе од пола килце, уф колку се радувам, во стомакот имам вистинско мало бебенце. На неколку контроли се зафркаваше со нас и не ни го покажуваше куренцето, сега таман го покажа курето не си го покажува лицето! Ни сврте грб и со двете раце се криеше.. Смешко мајкин, не успеавме да извадиме ниту една слика со лиценцето, но се надеваме дека ќе го покаже наредниот пат. За ова зафркавање ќе му наплатам кога ќе се роди! Можно ли е да го сакам уште сега тооооооолку мнооооогу? Можно ли е? Преголема е оваа среќа за моето мало тело, аххх.. Убав ден мешковци!
Колку убаво, браво! И јас ви се нарадував. Ти посакувам само радости да си доживуваш со малиот. Каде го правеше вториот скрининг и исто ли е како и првиот?
Ти благодарам многу Jeny! Доктор Коруноски ми го правеше скринингот, ист е како првиот (преглед на ехо) со тоа што овој пат посебно ги прегледуваше сите органи.
Pozdrav od patoloska! ke si posedime jas i bucka tuka izgleda do porogjaj, se nadevam nema. Ili pak da se rodi pobrzo. Namalena mi e mnogu plodovata voda, pa me sledat non stop za ctg i se ostanato. Bucka e super, ke vidime koga ke ne iznenadi!
Не се секирај Елена, уште 4 дена ќе бидеш 37 недела, а од тогаш бебињата се сметаат за "full term", што значи дека нема да биде порано родена. А и плус имаш шанса да си ја надгелдуваш нон-стоп додека си таму. Ќе и го слушаш срценцето, ќе ја гледаш често ехе, блазеси ти. Ајде известувај не како напредуваш па ќе те читаме во породилни приказни
помош.... ај ве молам кажете ми што да нсправам врќе три пари повр(ќам и вода не можам да пијам многу ми е лошо.многу повраќам ништо не ми држи жечудникот.се утепав од повраќање.кажете што да напрам и дали поваа може да биде штетно за бебето се плашам повеќе.многу ми е лошо мука ми е многу ми се гади многу.што можам да јадам кажете нешто од искуство.
Иако е ужасно искуство, воопшто не е штетно за бебето. Прочитај поназад низ оваа и други теми и ќе видиш колку трудници ослабеле на почеток од повраќање, гадење, намален апетит итн. За жал многу малце можеш да направиш за да си олесниш околу ова. Пробај да јадеш мали оброци повеќе пати во текот на денот. Крекери се препорачуваат за трудници кои имаат гадење (мене чипс ми помагаше) Ѓумбир (чај од ѓумбур или свеж во сок) е еден од нај популарните природни лекови за мачнини. На крај ако ништо не ти помогне, докторката може да ти препише апчиња, ама јас мислам дека нема потреба. Колку и да ти е лошо мисли дека тоа ти е бебето ти праќа сигнали дека е тука и тоа е галавно И да ти кажам, јас уште малце ќе се породам а уште имам гадње, ми пречат мириси и повраќам