Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Шо се замараш толку на крај краишта па и двете нека купат, нека стои, или па едното замени го пос некое време. Немаш потреба од ова нервоза арно оти сакаат да купат. Јас сум рамо за порагај, мајка ми туку гледа шо да купела, па ке праша ова или она..
    Свекрва ми... мува не а лазе нема ни да се понуди да купи неш знам, таков карактер е стисната. Јас од неа пар.чорапи не сум добила непа ли неш друго. За разлика од неа мајка ми за мм од глава до пети го кити ко снаа.
    Јас па затоа се нервирам шо еден се спрема друг игри игра на моб-свекрва ми хаха

На ocicka2014, Ive13, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    И кај мене свекрвами е ми купила нишо посебно дп сеа ама сеа за бебс мн ме изненади ја гледам со радост купува и со секое испаѓање низ град обавезно или ќе купи нешо или ќе ми каже шо видела ме изненади. Инаку мајками била таа шо купувала за мене и алишта знае да ми купи и за мм знае да купи дали парфем нешо облека

На Ive13 и NNA им се допаѓа ова.
  3. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    И јас се замарав и нервирав како тебе па дигнав раце.
    Излегов со мајка ми избрав што ми се свиѓаше све и и кажав кога ке дојде да ме види после болница како поклон да донесе сето тоа. Рече ке исперела се во бекутан и ке испеглала и ке донела да ми е чисто се и спремно. Свеки пак отишла купила се што и се засвиѓало неа без ја да знам. И рекле во ариел прашок бебешки да пере и само мустела да сум користела, а купивме веќе бекутан цела колекција, и поубаво ми мириса бекутан. И нормално и најдов мана. Имаме комплетче на кое пишува little sister. Прво дете ми е иначе, каква литл систер? На кучево ли? Ете такви ситници ме нервираат и и кажав све ок ама ова не иде, епа да го сменела ли ова она, ништо не и кажав. Вика па добро нема да ја сликаме у тоа за по дома ке се најде( што е точно). Сакав во розево памучно да ја изнесам ама она купила бело скроз, сакав кебенце дебелко како плетено а внатре крзно, ама она купила обично бебешко плишанко дебело, ма ајде бе гајле ми е. Многу битно бо што ке бидне облечено тој 1 сат, од болница до дома.. и онака ке исповраќа испокака ке се соблечеме 101 пат.
    Со мајка ми ди зборев да не ми замера нека купува што милува ама ке ми донесе кога ке се роди, а до тогаш свеки нека купи се, што не ми се свиѓа ке си купам кога ке излезам и чао пријатно.
    Од мајка ми си одбрав плик кебе на патент, се отвара и прави обично така да сигурно ке ми се најде.

На Ive13, koritsaki, srekice и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    И кај мдне мајками ќе донесе после пораѓај ама кебе ми треба за сеа да носам не сакам старо да носам кебе. А ако и речам на свекрвамј не сакам старп да носам ќе ја навредам. Се мислам да и речам за ако земе она такво кебе да го носам тоа за таму може ќе убрза со купување а др она после за зимање да го носи ама па мајками ќе треба да не купува за да нд бидат исти.ама има и др проблем може го нема тоа веќе она шо го брндисала зш одмана беше од коа го гледавме

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    Како, ама навистина не ми е јасно како можете да го дозволите ова со свекрвите? Мојата проба неколку пати да ми наметнува некои адети стари 150 години, ама фино и јас и либето ја откачивме. Си планирала одмори и чуда без да праша, па и за тоа и кажавме. Да ја чекам за ќебенце и да ја тргам мајка ми на страна за свекрвица да не се навреди? Никогаш. А зошто па пазејќи ја едната страна да ја навредам мајка ми? Помалку баба ли ќе биде она? Па мајка ми трча за се околу мене, другиве не ме ни прашале како сум.
    Не сум во заедница, ама некако на крај памет да и паднело на свекрвица тие неколку месеци што бевме '' заедно'' само евентуално да помисли да ми легне у кревет, ептен на големо ќе ја истеравме.
    Девојчици, може не изгледа така, ама ова според мене се сериозни проблеми и заебанции што прво мора да си ги расчистите со мажите, па после со свекрвките. Вријам само што ве читам, а камоли да доживувам вакво нешто. Не знам зошто и како им дозволувате. Ама навистина.

На Nane26, paleska3, Ringishpil_ и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Баш се насмејав, види сега иронија. Мајка ти трча за се околу тебе, некако ја величиш мајка ти а свекрвата е 'свекрва'.
    Не дека сум фан на свекрви ама ова моја свекрва трча за се не само за мене, и за сметки и за полн фрижидер и за платен секој преглед секое испитување, за се да има бебе како и ние. Не дека мајка ми не трча ако не побарам ама живеам со мајка му (привремено е )така да ако е веќе тука боље да купува и да се замара него да ми седи како фикус и само нервоза да ми прави. Што не ми одговара и кажувам и чао пријатно, а не и бранам ако милува нека купува.
    И дозволувам затоа што и те како ме прашува како сум, и те како е моментално и мајка ми и маж ми и пријател и комшија во куќава со мене затоа што мм доаѓа само за викенд ради работа. Да не е мајка му мајка ми ке е, што е мојата повише од неговата? Исто и двете се баби како мајка ми што сака да угоди се на внуче сака и таа.

На Natasa87, ocicka2014, Ive13 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мешиња вечерва бев на цтг ама повторно нема контракци бебче лумпуваше сестрата вика леле партал прави ама јас не го чуствувам толку да мава како што се слуша на цтг хаха. Докторката вика супер е ама болки нема викам е нема веќе сум 38+1. Од кога почнаа болки да ви се јавуваат? Ми рече за една недела пак на цтг. И дали матичната ви наплаќа цтг?

На Natasa87, Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  8. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Нема извинување тука сме да си помогнеме.
    Верувај дека не си поголем малер од мене.
    Јас од почеток на бременоста до сега сум имала проблеми со железо бидејќи премногу повраќав.
    Докторите се плашеа дека за време на породување ќе треба да добијам трансфузија на крв.
    Мојот беше и сеуште е 4.7.
    Така да не се оптеретувај со глупости туку уживај во последните денови бременост, мене сега ми недостига нејзиното клоцање во стомакот.:inlove:

На lady.N и NNA им се допаѓа ова.
  9. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Душо и ти со што се нервираш вака јас правам кога одам да купам за бебето ги земам и двете и одиме заедно, иако свекрва ми не купува ништо од алиштата рече ке ти дадам пари ама мислам ништо нема да дава затоа таа го гледа самата себеси ке си оди Германиа кај другиот син и нема пари сега за бебето, ама свекор ми ми го купи креветот комплет со постенлината ама сама ги избрав ми даде пари, а татко ми ми го купи хранлинката 3 во 1 што е , што се прави и релексатор и лулашка, а мајка ми сите алишта ги порача од Германија од тетка ми, ама све преку вибер јас избрав што сакам, проблемот кај мене се бројките на алиштата со тоа имам проблем од страна на мајка ми свекрвата не се меша влегуваме по дуќани таа си седи на едно столче и си зборува на моб ненстоп а мора да го земаш со себе зошто ке се налути и од корне како се вели ке лупа нешто бебето брзо пораснува и толку, а мајка ми многу се меша кај бројките на алишта таа сите алишта од германиа ги има земено од една година па нагоре, јас одам да купувам мали бројки и велам дека бебето нема да се роди дирекно една година треба нешто да го облечам одам да купувам бр. 56 кога доаѓам дома ниту едни не ми се број 56 од инсистирање на мајка ми,а богами и помагаат и мм и плус од свекрва ми бебето брзо расте се прават тројца јас сама и изгубам, а ќебе јас немам купено ниту една затоа што тука го имам и јатрва ми таа купува алишта за бебто многу, ми има донесено едно ќебе многу убава, плус мајка ми има купено 2, плус и тетките мои имат купено по една.
    А свекрва не се меша многу многу само ке вели јас ги пораснав децата со една железна количка, јас и кажувам добро ама ова бебе додека се зачини кај жене ми коштеше 20000 евра и плус 8 години од животот не го почнав прв ден на свадба како тебе, и вели имаш право и толку.
    Сакав да ти кажам не се нервирај за тие работи што сакаш купи сама нека има по 2 и толку. Поздрав

На Eni.r, Ive13 и FreeMind им се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Zencinja, mene mi prsna vodenjakot i dobiv kontrakcii. 2 gi izdrzav... bas bolni bea... ufff :sweat:
    Se spremam sega za pat nakaj klinikata sto ke se poragjam. Iskreno, malce se plasam.
    Ke vi pisam stom ima novo :inlove: (fingers) :sun:

На Martka, svami, Adeline и 30 други им се допаѓа ова.
  11. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Само храбро, чекаме да не известуваш кога ќе можеш.:)

На Martka и only44you им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Види вака срце,еднаш до сега ради глупиот испад на свекрва ми сум и се наљутила на мајками,уствари не се наљутив него и се испонашав и сум се опсула во себе милион пати како сум можела.Абе мајка ќе бидеш мајка те родила ич да не ти чуе дали се наљутила свекрвата,таа посекако уште многу ќе се љути а може и намерно не купува за да ти тупне нешто, мајка секогаш да ти биде на прво место,таа за тебе не спиела и те чувала.Иди политички искомбинирај од двете,па и така е од болница до кола и од кола дома тууу ќе се помоча ако е облечена у тоа што зема чудни чуда.Ја сама ќе и земам или мама нека ми купи, свеки има чкљ вкус ќе ми прибере сатени од битпазар со златен вез и карнери |(

На Nane26, Miiaa, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Со лесно душо, лесен пораѓај

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Со лесно лепото ти држиме среќа:*:*(fingers)

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ајде мила на два потега ќе испадне. Храбро!

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    @Miiaa абе многу се замараш со глупости. Или речи нека ти дадат пари да си бираш све сама или остај ги која што сака нека купува, па што ти одговара користи, што не- не.

На Eni.r, Miiaa, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Со лесно и со Господ напред!!!! :hug:

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477

Ајде со господ напред да не израдуваш сабајлечки со убави вести.:inlove:
    Лесен пораѓај па да замесиме мекици, те :hug:.

На Martka и NNA им се допаѓа ова.
  19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    Океј, твојата трча и знае да те ислуша и да помогне. Што правиме со другите случаи? Мене ми е малтретирање ова што го кажуваат. Јас живеам сама, и на крајот од денот сепак се е на мене и маж ми. И чистење, и одржување на домот, сметки плаќање, кредити, полнење фрижидер, плаќање купишта прегледи (не само за бременоста) ... Епа затоа нема да дозволам некој да ми се мешкара и да ми кажува закони. Ако сака да помогне во ред, ама на мој начин.

На Miiaa, cinderella5, Emma2 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ајде добро утро од кревет :hai: на западу ништа ново... Бебка си ужива, мајка дреме, се укочува в кревет, па и бактерија имам некоја на брис излезе (facepalm) :envy: а пред една недела се беше во ред ... На смена беше овој младиов др. :$ реков ќе ме пораѓа тој, ама ништо бејби само претка, сега не турка :D

@Miiaa срцка не се замарај ама ич.... Кај мене свекрва ми и свекор ми ни купи ја количка, а мајка ми и брат ми купи ја комплет креветче во скоро иста вредност. За алишта свекрва ми изрази желба да ги купи за од болница, ама јас си ги одбрав... Исто и мајка ми ме праша што сакаш и кажав што ми треба, рече океј, ќе ти донесам кога ќе се вратиш од болница.... Ич не се замарам, кој што сака нека прави... Гледам да е се во ред со бебка и со мене... Имам поддршка од страна на сопругов, исто ко @thinkerbell така да не му се замарам 8)

@***Bony*** срцка не се плаши и секирај ... Кај мене се беше во ред до 32 недела, од 32+2 недели се тргна низ брдо... . Хаоси ... Крв, урина, абе хаос, па контракции во 34-35 и уште одев на работа :makeup: ама ме задржаа в болница со контракции и строго мирување, па еве турнав 36+5 :party: се ќе биде во ред ич да не се секираш. ...
    @only44you со лесно нека ти е мајка :inlove: господ да е со тебе :inlove::*

На paleska3, Miiaa, Ive13 и 4 други им се допаѓа ова.