Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Мене ме нема прашано како си(ниту син и) а не па да праша шо да купам за бебето(facepalm)
    Незнам шо жена ќе беше еј, ама не ми ни треба, не сме замерени ама несакам ни да ја видам.
    Кога ќе се видиме(еднаш во 3-4)месеци само онака почит како гостин и тоа е тоа. Никогаш за син ми не помогнала, а знае да каже '' убавиот на баба''
    море мрш!

flower55555, Ive13, srekice and 6 others like this.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Mojava e epten potresena po mene, celo vreme mi oomaga za se sto ke I recam....grev ke me fati ako recam nesto loso, zasto navistina e taka...nie sme vo zaednica, ama koga ke se rodi bebka zdravje ke sedam gore pokomotno e ....

3. Adeline

Adeline Популарен член

Мене мојте ми се во близина и секогаш биле тука за нас за што и да ни треба. Мајками само мисли кога да купи што да купи, малиов ја обожава буквално. Другата '' баба'' не ја ни познава.

4. Martka

Martka Популарен член

Мила и мене деновиве ме дрма некоја вртоглавица,ама денеска појака баш беше непријатна.Сумњам на синуси дека ме наболува челово,хормоните,времево.Притосок ок,крва скила ок,.13недела сум и тераме.Малку се смири ама тука е.....

Elena ena likes this.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Eee toa e.... karakteri.....mojve celo vreme se angaziraat site, I od moja I od strana na mm ....

Ive13, Adeline and Eni.r like this.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Не би да те плашам али повеќе проблем видов со кучлево наместо со бебето. Прво што бев отсутна од дома 7 дена. Од кога заминав ноќта на породување прекинал да јаде. Се вратив трет ден од болница дома само да му покажам дека сум “тука”.
    Почна да јаде. Се вратив од болница со бебе и тотално се шокираше. Иако добива повеќе љубов и внимание од претходно плашејќи се да не се почуствува отфрлен. Ако бебето е во раце и он кај некого во раце и така натаму како второ дете.
    Е сега по враќањето ме гледаше пет дена со поглед “цркни” па го лаеше бебето, па ме касна два пати, на прошетка го изнесувам сама за да се навикне на мене - не ме слуша ич се инати ( ми покажува дека е лут ).
    Од претходно имам психиолог за куче кој иде дома па чекам да дојде на 25 ти да не подучи како полесно да го помине периодов па ќе ти кажам кои насоки се. Мора почесто да иде на почеток.

Од пред ден два е сменет во погледот на позитивно и не го лае бебето. Се навикнува на мирисот и плачењето али му треба време. Синдром на второ дете е навистина тежок ( кучето е на развој на две годишно дете ). Али ќе биде со многу љубов и трпение.

Ive13, srekice, Elena ena and 4 others like this.
  7. Eni.r

Eni.r Популарен член

И јас чекам да кажеш за тоа со психологот во случај и нам да ни треба да знаеме како да се справиме. Оти чувам куче како бебе родено, ептен е поврзано очекувам секаква реакција ама сум решена да ги здружам.

8. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Жени,бев преска на преглед,34+6 на ехо ме виде матичната,наместена надолу бебка,сите параметри во ред,брис мислев да ми земе,рече рано е 36 недела пред почеток на 9 месец:^)..Туку веќе пола саат како осеќам ниско во стомак и јајници ме сече јакичко,како менструални болки константни..дури и кон половина почнувам да ги осеќам:sweat:Ако станам,ми теже и тегне страшно надолу..Дали преска дека од болница до работа пешачев прилично брзо,демек да се раздвижам малце на воздух..(facepalm)сега седам на работа,ама не можам да издржам.. да си одам па да видам што ќе биде..:whew:

***Bony***, Ive13, FreeMind and 3 others like this.
  9. paleska3

paleska3 Популарен член

@only44you со лесно, доаѓа третата среќа :sun:. Те чекаме да пишеш.

Во врска со актуелната тема за купување и јас се нервирав на почетокот кога ме прашуваа ова да купиме она само заради тоа што сакав лично да си ги одберам количката и креветчето. Па на крај се договоривме и со свекрва ми и мајка ми тие да дадат пари колку мислат а јас и сопругот се ќе си одбереме и на крај ќе им кажеме кое од кој е. Така ми е полесно, двајцата си бираме и одлучуваме.

10. Ivke

Ivke Активен член

@only44you жено што направи? Дај пиши нешто

11. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Да прашам спинална анестезија за природно породување дали ставаат? :D

12. Elena ena

Elena ena Популарен член

Била активна пред 25 мин . Се надевам се е во најдобар ред

13. srekice

srekice Популарен член

Да се надевам малово мое нема да биде љубоморно^_^ ама ти пиши како ке поминете со психолог.Јас 10 години го чувам ептен е приврзан срцуш ми е :D ќе си делат играчки:D

FreeMind likes this.
  14. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Лек за слабокрвност

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Природен?
    Цвекло јади, семе од коприва со мед, чај од коприва, какао ваари си, леќа манџа, спанаќ, блитва...
    Со последниве најдобро е да си правиш смути со банана или јаболко.

NNA, Eni.r and srekice like this.
  16. Eni.r

Eni.r Популарен член

Породена е

lilo, NNA, FreeMind and 3 others like this.
  17. Ive13

Ive13 Популарен член

Женчиња мои добар ви ден денес бев на скриниг 2 си го видов момичето мое по охриски кажано се е супер сите параметри супер си расте и си се развива. 520 грама било тешко,постелка на заден ѕид плодова вода доволно и така само малку притисокот ми беше висок 140 со 80 не знам зошто нормална бев можеби се возбудив дека го потврти полот дека е девојче:D јас сум здебелена само 4 килограми сега за сега :rofl: а сигурно ќе се тркалам до крај бидејки сум 22 недела :dance:

lilo, marchi-cool, Ygritte and 10 others like this.
  18. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Што е разлика помеѓу постелка на преден и заден ѕид?

19. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

@Ladyyyy567* па ние сме биле ептен исто и ние сме 34+6 ова ти е по последна менс или? Мене денес ми ги земаа брисевите зар има врска тоа нели се земаат од 34 до 36гн? Веројатно нема да смени многу :)
    Како ти е? Ти поминаа ли болките ? И мене знае да ме заболи ако се раздвижам многу затоа правам паузи почесто:D инаку имам константна тапа болка долу во коската одвај се вртам кога лежам мислам ке ми пукне секој момент :D

Во врска со актуелната тема возбудата кај свекрвите направила чуда од нив :D и мојата запнала да биде облечена од неа на излегување од болница |( ма дај само тоа и го има купено се друго ке купела после пораѓај што сака нека прави нејзин избор не и забранувам ама меракот е мој и со мм поради тоа што од сестра ми и мајка ми имаме милион ствари за кои не добивме правило кога да се облечат едниставно си купија од мерак, со мм рековме барем едно комплетче ке купиме за изнесување се друго нека купуваат они и така ке остане сакала се лутела сакала не се лутела :) треба да сватат дека нашиот мерак е најголем од било кој друг. А за плико хах и мојата го чувала од мм ама и реков не ни треба на нас и виде невиде сега кажува кога ке одиме на гости кај нив тогаш ке го пробуваме хаха факт како сакате вртете пак ке си тераат по свое ама и ние по наше и толку :D имам милион работи што морам да средам непланирам за нив да се замарам :)

20. Adeline

Adeline Популарен член

Што убаво Иве:inlove: И мене ми се качува притисок пред преглед, а обично во бременост го носам низок.
    Мило ми е што е се во ред, па и да се тркалаш ти е гајле, ќе си слабееме после по 2 што ќе трчаме:rofl:
    Кај Алексиески правеше скрининг?

Ive13 and NNA like this.