@Yowannty најсигурно ќе знаеш во 20-22 недела на втор скрининг, зашто тогаш е целосно оформено .... @S.J.Parker и мене исто ме легнаа да одмарам, а имам чувство дека ќе ја молиме после да излезе и ѝ викам на докторката ќе ја молиме докторке, и вели подобро така отколку пред време да излезе . ...
Луѓево за што се друго освен неубо да ти прат. Само да се зборело нешто На крај краева шо ги боли бе дали е машко или женско Колку мразам вакви паметни, секогаш им го давам правото место на секој ваков муабет. Спремај фустанчиња ич не му ја мисли
Јас ич немам спиено ноќеска од болки џабе пиев магнезиум не ми поминаа и само за мочање станував и сега имам болки долниот дел од стомакот ме боли и кичмата
Истото и јас го мислев утрово. Само раат да не те остаат луѓево. Ја во принцип ич не се умарам, ама сега хормониве ми праат журки, веќе не знам кој збор може да ме погоди.. ова сама себе сум се изненаЏуела ми дојде
Така да си продолжиш дај боже И мене не ме допира ништо, преполно е со будали, љубоморни луѓе, посебно блиски, нека оговараат јас ќе се ситам
Добро утро Вчера се утепав цел ден од одење сега нозе ме болат Денес пак ке поодам малку може или да ми поминат или да ги докрајчам нозеве Видов некои играчки во ваикики тропка плишанка со некои ситни внатре што тропкаат ( не се гласни што ми се свиѓа) се мислам да ја купам.. и еден зајко има убав мал, многу ми е симпатично кога деца се врзуваат за една играчка и како другарче секаде ја носат, се мислам мојава бебка да се врзе за зајково? Хахаха
Аха тебе ќе те праша Шала на страна, му имаме купено секаков вид на мечиња, мали, големи, слатки преслатки. И знаеш за што е врзан син ми? За едно меко ќебенце што го доби на поклон од Италија.
И те како има потреба да одат татковците. И те како има потреба да биде вклучен од прв ден и да научи се од породилен процес, бременост, породување и чување дете. Време е да излезете од менталниот склоп и да ги оставите мажите да бидат мажи, а не лигуши.
Не ме погодува нешто многу, јас сигурна си сум дека е женска, сег барем има убаво ехо, се си видов, ама да се кажи пусто наш менталитет грд почнав да му одговорам : ништо не ѝ се коментира на бремена жена зошто не знаеш што може да те залепи и одма ќутат .... Ама јас сум слаба, имам само мешe, mi se zapnale mashko ta mashko... Rekov site da mi se rodat zenski zdravi i zivi da se
Мешковци да ве поздравам и јас Читам викендов сите со појачана доза на витамин д,баш ми е мило. Е и нас тука не не одмина сончко,времето беше пролет Викендот максимално искористен со маже, километри набив за цела недела Ама и да се пофалам вчера му купивме количка,креветче на бебушка едвај чекам да стигнат дома Речиси се е спремно,алиштенцата за перење ќе почекаат уште некое време сепак рано ми е 32 недела ,полека но ситно броиме ,мешко полека расте,потешко се движиме веќе осеќам желудник ми е во ребра притиска нагоре и ребра веќе болат ,нормално е и тоа нели Инаку сега кога шетаме прво што гледам е дали во близина има тоалети веќе неможам на секој пола час а за навечер ќе земам ќе си легнам некоја вечер во када барем поблиску ќе ми е Убав ден на сите ве
Мене дланките и стапалата ми горат, посебно навечер неколку дена, не се трпам Обично зимурлива си бев сега изгорев, едно време си мислев температура да не кревам ама ете до што било.. Си осетив јас периодов збудалените хормоните ми се најизразени, пукам од нервоза @Adeline препони, колкови, кичма, грб, желудник се си боли.. Нити можам да одам, нити да спијам.. Станување од кревет или да излезам од кола сама тешко Ме турка маж ми ко тенк се осеќам
Девојки дали е неопходен папот во бременост,имам уплав од спекулумот,уште сега сум катанец доле,го мислам бебуш.13недела сум и доле осеќам како мрдање рано е да е бебуш,тегнење,сечење се мислам дали паничам или не.Дали да ме ѕирне матичната или ич да не чепкам и да чекам втор скрининг.Фала ви мили мои
Oткaкo сум сo мм пoмaгс дoмa oкoлу се! Пoвеќе oд мене. Oткaкo бебе се рoди пoкрaј штo oди нa рaбoтa дoмa перaлни,пеглaње,кујнa пa бебе предoблекувa бaњa,држи,јaс дс сум oдспaлa пoшo требс дa дoaм тoј е буден дo неa. Мaјкa ми ми викa нoзе дa му миеш и вoдaтa дa му јa пиеш. Пoвеќе oд мене е aнгсжирaн oкoлу бебе. Уживa вo тoa,уште сегс не дaвa дa се мaжи. Еднa пaтрoнaжнa ми имaше кaжaнo пoвеќетo тaткoвци испуштсaт вaжен дел oд гледaњетo нс дете,нaјвaжниoт,пoчетoкoт. Пoтребнo е дa бидaт aнгaжирaни. Нoвoсти зa @Elena ena ?
Изгледа најчесто така испаѓа. Не тераат да одмараме до 36 и после ќе се молеме . Ама кога ќе ти речат дека мора, неможе да си непослушен. Мене друго ми е интересно, ми рекоа дека е скрос доле спуштено бебето а јас не одам често во тоалет ни преку ден ни преку ноќ. Навечер станувам по 2 пати, другото време без проблем го спијам. Нормално болат колковите, но со перници меѓу нозе е полесно. Едино што осеќам како ме мава во бешика, ваљда главчето кога го мрда . Уште не ми е спремно се за бебето и заради тоа ме нервира ова лежење, ама знам ќе си поседи она мама и тато да се спремаат. Сипругот до сега е вклучен во се, со мене е на секој преглед, дури почна совети да дели и на други трудници . Очекувам да биде исто вклучен и кога ќе се роди бебушка.
А кај е крајот одвај се вртам уште од сега, бебе буши од внатре испитува органи може шознам За станување од кревет мм рака ми поддава, а кога сум сама треба карики да обесам на секое метро да станувам со нив
Леле не кажувај значи за станувањето Мене ми тежи стомакот незнам како е можно волку рано 23та ја гураме.За станување само помош од мм или евентуално ако не е дома се лизгам со гз па така станувам.Ќе му речам рачка да ми стави над кревет а ко за беља дали од пешачење вчера ама кичмата кај опашката многу ме боли.Одвај се движам се намачкав со крема,парацетамол ,В6 и магнезиум пиев ма јок бре си боли
Женички ги земав резултатите од Торчот и ми покажува позитивен на Рубеола и ЦМВ...али со назнаките IGg ...ова значи дека некогаш сум ги прележала овие работи и дека сега во бременоста не се опасни и ќе нема потреба да превземам било што или грешам ?
Во спротивно не ти ни треба, можеш и сама. Што ќе ти е плус еден вол измет да му правиш? Будали жени религиски и патријахално осакатени. Елена те мислам!