Тоа е добро, значи си ги прележала. И јас испаничив за ЦМВ ама ми рече какл дете го прележуваме, и добро е што е позитивен, значи имаш антитела за него и ќе предадеш на бејби а рубеола покажува дека има успешна вакцинација
Ту сам,ту сам...абе шо знам шо да ти кажам дал врши или не врши, го ставам за надвор кога искачам а тоа е ретко, ама дали осеќам некоја разлика не би знаела... го носам па сеа ќе видиме Зарем ми треба торч тест за да знам што сум прележала а што не? Па си знам тоа ионака,од златна мајка
Здраво Мартка, јас сум 12 + 5, до крај н неделата треба да правам микробиолошки брисови. И јас ги чувствувам тие стегања, па пуштања, но тоа е само заради тоа што почнува бебешката да расте поинтензивно, и полека да се качува нагоре. А за брисевите не се секирај, сосем се безопасни за бепчето и неможат да го повредат, а добро е да се направат за да се знае ако има некаква бактерија невреме д се лекува. Уживај и ич не му ја мисли. Поздрав
Јас немам ништо прележано, ЦМВ не ни знаев каква клиничка слика има.... Башка добар е ТОРЧ зашто преку него гледаш колку ти е јак имунитетот....преку него видов дека имам траен имунитет на Рубеола и Морбили
Значи неможам да сфатам луѓево прво што ќе прашат е какво е? Како ги откачувате, еве јас не знам сеуште ама на втор скрининг сигурно ќе ми кажат дури и јас не сакам да знам од тоа што ќе ме прашуваат. Инаку тука да знаете вие друго е колку се знаеме кој не кој да приватно ама од секојдневни луѓе што ги знам роднини пријатели како да се откачам, хелп
фала ти мила дада дефинитивно, зошто мајка ми кога сум ја прашувала мамо прележав ли сипаници или нешто друго и она онака со тажно фацуле ќе ми речи, ох Софи не памтам искрено за сестра ти да памтам...п.с второ дете сум хахаха
Девојки, јас само што се вратив од ехо бебето со расте машала, 1 кг и 679гр е за 2 недели е пораснат 500 гр, сум 29 +6 а според бебето 30+5 ама добив и многу карање од матичната и мм не сум здебелеена 74 кг почнав на 68 кг бременост, ме карат дека не јадам јас им велам јадам ама никој не ми верува, ама да кажам право ич не ми се јаде подобро ми е без јадење него кога јадам, со зор јадам ама тоа е не знам зошто немам апетит. Поздрав
@LoveHope @FreeMind пиша Елена прееска дека се олеснила во темата се породив. Момак, синојќа нешто околу полноќ се породила
Килажата на бебчето си кажува дека супер си напредува машала,а мама нема потреба од екстра килограми,нека крка беба. Мислам дека последниот пат беше загрижена дека бебе е помало ама гледаш сега дури си е и понапред Инаку и кај мене забележав дека за две недели става по пола килце така ако продолжи до крај ќе биде буцко од 4кг
Супер си е бебушка ич да не се секираш. Јас сум 33 недела па сум 6 кг поправена до сега, напротив гинекологот ми вели дека тоа е супер, бебка си е 2 кг, крвна слика супер. Нема зошто да се нервираш, организмот ти бара толку колку што му треба. Уживај и гали меше
Ах колку се паметни овие бебуши, првин во најава дека ќе дојдат порано ,а после тоа не му се излегува Ајде мама ќе си одмори малку а беба ќе си поседи до термин, таман да се спремат мама и тато А кај мене пак обратно, главчето мислам дека му е сеуште горе пошто само го подига како врапче и се прчи таму,а пак одам често во тоалет
Да фала, баш бев насекирама за кг на бебето ама машала сега е добро, јас баш и не сакам да се здебелеам ама мм што да и правам се нервира за џабе, машала и за твоето бебе нека расте така треба па ние ке трпиме. Поздрав
Јас се нервирам зошто ме карат без потреба и и кажав на матичната дека ако бебебето е добро јас не сум важна подобро што не сум поправена. Фала и да имаш лесен пораѓај
Јас цела бременост се здебелив 11кг. Последно матичната испаничи лелеле колкава си, за после да ми рече супер е 8ми месец си била битно бејби да се развие како шо треба....исто така немам ни стомак како за 9ти месец, в болница кога бев, жени во 9ти беа огромни мене ме прашуваат ти 6ти месец си? ме загрижува само дека постелката е зрела малку порано, сега здравје ја чекам бебка да крене на килажата малку повеќе в болница ми кажаа битно бебето да е зрело не е битно колку д тешко... Треба бебето да оговара за неделите Душо јас не гледам втора црта жалам ....
Торч не е само да знаеш што си прележала туку што имаш сега во бременост. Кога ќе те прашаат какво е ќе му кажеш живо и здраво е.