Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ddevojce kakva e taa inekcija sto treba da ja primis i zosto e? Se izvinuvam pak za latinicava nekako nezgodno mi e :$

2. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Драги мои, мојата ситуација полека се средува. Ми го презакажаа пораѓајот за уште 10дена. Ризикот малку од малку се намалил, сепак ќе биде царски не може да се одбегне. Плодовата вода се покачила, лежев неколку дена на патолошка, бебето иако сеуште е свртено карлично не би претставувало проблем да си поседи уште 10тина дена. Денес ме пуштија, во петок пак сум на цтг. Редовно ве читкав, среќно и со лесно на сите трудници, честитки на некои нови. Синоќа беше баш бурна вечер за докторите во болницата, дури 7 бебиња ја видоа светлината на овој свет. :)

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Мамички, прво да им честитам на сите на кои им пукнал водењакот, кои веќе имаат породилни болки (макар и лажни), кои во болница веќе го исчекуваат раѓањето и слично, дури и да сте сега најзагрижени и најнетрпеливи,сигурно чувството кога ќе дотуркаш скоро до самиот крај е прекрасно. Уште малку и ќе си ги гушнете бебчињата :) Сите се погодивте тука-некаде со неделиве и уште малку форумов ќе ни остане речиси празен :) Јас и мојот бебушко имаме уште долг пат до таму. Башка од тоа што не спијам јас кога сакам туку на бебушко кога му се спие (во 3 наутро, во 5, до 12 денски и слично), туку сега и повеќе почнав да се грижам. До сега некако бев необично спокојна, си велев нема да му ја мислам толку, подобро да не се загрижувам да оставам се да си дојде спонтано, ама како наголемуваат месециве почнав и да се загрижувам. Најпрво многу ме загрижува дали може на бебушко нешто посериозно да му се случи бидејќи сум стално под стрес.. незнам,никако не ми успева да се смирам,домашниве не ме разбираат доволно,дека спиењево не е мој избор, дури и ме напаѓаат со благи зборови, ама сепак го земам при срце. Не мм,тој ми е најголема поддршка, туку постариве низ дома. Исто го критикуваат тоа што немам енергија.. ама стварно ја немам и не можам ништо да фанам. Незнам дали е нормално и тоа ме загрижува. Веќе сум 17та недела, скоро 18та за некој ден,а сеуште немам енергија ни сила. Второто што ме загрижува е што некои веќе во 15та недела јасно го чувствуваат движењето на бебето,а јас сеуште само како пеперутче,дури откако ќе го почувствувам тоа со часови се двоумам дали е бебчето или така ми се причинило. Може тука влијае што сум малку покрупна.. мислам не дебелка,туку и пред тоа си бев полничка со меше. Може и тоа игра улога, ама сепак мн сум загрижена :(

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Mravce имај убава и лесна бременост :clap:
    JuLleE многу ми е мило што се поминало супер, те чекаме со повеќе информации!

MacenceEna, само нека е живо и здраво....баш убавко дадичка ќе си добие мал батко. :)

Има ли некој информации за Keti30?

elena.mak со лесно....уживај :)

Jeny нема ефтина трудничка облека - за жал....јас цела бременост си ја поминувам во хеланки, тренерки и оние памучни панталони-како дебела хеланка. Тие ти се по 500-600ден.

ddevojce арно си е сметањето :D

п.с. машала машала читајќи неколку страни наназад за овие 5-6 дена што ме немаше, мене ми изгледа како да одеднаш ќе има многу мекици за јадење :lol:

На Mravce, ddevojce и MacenceEna им се допаѓа ова.
  5. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    добро вечер мамички како сте ми јас еве полека дотуркав у 30 недела иаки знаете ви писав дека сум дијабетицар и доктор горан од дрзавна ми каза да си спреам во јануари да се порагам инаку од друг месец од 15 ке почнам со CTG ама за зал веке имам и дтуг проблем кој мислев дека ке помине дека се јавува во бременост ама искочи BIG PROBLEM праев EKG денес зашто доктор горан од државна ми каза да си напраам стом навецер одеднаш ми снемува воздуx и имам зголемен пулс проследено све тоа со кратки главоболки и сега со листот ке одам кај матицната у понеделмик да видам сто ке ми казе инаку ме интересира дали трудниците кои имаат ваков проблем со дијабет и со срце ги порагаат со царски,провокација или слицно засто по оваа сто бидна бас ми страв и се сомневам дека не би издрзала природно да се порагам со сите напони болки ,инаку бебуска е добра си расте мила на мама ама ете излезе дека мама е ризична се пласам многу позз :sweat: :sweat:

6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    Ме итересира кај кој Горан одиш во гак , кај Кочовски ли?

7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Да ве насмеам малце
    Еден дечко ми се "префрлаше" додека се шеткав денес :lol: :lol:
    На улица, знаете од тие што без срам коментираат. Ме лутат многу ама овој пат се згазив од смеење.
    Дечкото прво не ми го примети стомакот а кога го виде толку се усрами не можеше да избега доволно брзо. :lol: :lol:
    Викам јас дорбо ми дојде што качив некое килце :D

8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Jeny ич не оди во Буњаковец ако бараш трудничка гардероба со поприфатливи цени. И правев друштво на колешка ми. Купи едни како пантолони/ фармерки незнам како да ги кажам со ластик горе во делот кај стомакот, по зимски, така по за на работа да може да ги носи, значи не спортски и ги плати 2600 денари.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Абе жени да ве прашам, како се познава кога ти пукнал водењакот?
    Тоа како вода е или некоја лигава течност? Или мукозниот чеп кога ви падна?
    Јас не знам што да мислам.
    се бањав и откако излегов приметив нешто како лигава течност како ми тече по нозете.

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Незнам како изгледа, можеби на нет можеш да наjдеш.
    Само од jатрва ми имам чуено дека не е скроз безбоjно како вода.
    А тебе да не ти пукнал?

11. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Не, водењакот сигурно не е. Прочитав, како вода треба да е.
    Ова моево беше лигаво ама белузкасто. Како разредено бело прање. :^)

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016

Да да , никако немојте во тие продавници во Буњаковец акнале цени а мислиш којзнае колку ќе ги носиш работиве :worried: јас така шетав барав и на крај не купив ништо од тие специјални продавници за трудничка облека , си отидов во Шутка и си купив туники, пантолони на ластик за 300 денари и си ги изнаносив и откога се породив.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    мамички добро утро од мене
    мене баш и не ми е добро утрово али тоа е..... глава неможам да кренам од кошмари дали ви се случува и на вас ова или слично??????? мислам нема ноќ да помине а да не сонувам одвратни работи (ама најодвратни) и тоа сабајле убаво се сеќавам што како сум сонувала :(
    незнам дали има влијание бременоста или јас лично поминувам некој лош период :worried:
    денес сум на контрола (едвај чекам да одам) ќе прашам и за кошмариве......
    незнам од кај се собрала оваа негативна енергија само се надевам дека нема да влијае на бебчето ...........

14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

И јас цела бременост ја поминав со стрес , нервози, плачење и префрлања фала Богу до сега се е во ред со бебчо како Господ никој не е. На секоја трудница и треба одмор. Јас бебчо до 18-19 недела не го осеќав мнг силно,него само така какко нежно мрткање. За бебчо не се секирај, повеќе од мене не верувам дека се нервираш (да ти се дере свекрвата и да му зборува сешто на мажот и да си секогаш крива),само гледај да одбегнуваш негативни луѓе и збориси со бебуш :)
    секогаш во моментите кога сум плачела зборев со бебуш издржи мило а кога ќе излезеш мамичка ќе нема кој да ја сопре :devil: душа ќе даде за тебе :inlove: верувај помага И САМО ПОЗИТИВНИ :rock:

и јас бев пополничка бај да веј :D

Инаку бев на преглед вчера,за 20 ми закажа ЦТГ,имам лажни болки неколки пати во денот И ФАТИВ ГРИП !!! :envy: ужас сум сега ако м фатат болки ке немам сила за ништо тоа најмногу ме загрижува :tmi:

15. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    да да кај горан кочовски одам.

16. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Cela nok se prepotuvam od kosmari, da ne mozes raat da spies:) inaku kugje po kolku piete mg i do koga, jas sum 37 i pijam po dve, ne mozam bez niv raceve mi trnat.nego vremevo samo za gripovi grlovo mi e partali eve sega pijam caj
    abe ovie dva dena osekam deka ke dobijam blagi bolki dole a klocko tropa niz vagina, valjda se lazni a? :*

17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Мг ми рекоја до крај да пијам,пијам по едно иако малку ми трне раката финансиски толку можам да си дозволам ,инаку и јас сум настинта не знам до кај ке терам инаку да тоа се лажни болки и сега ги имам јас, како за пред добивање во долниот дел на стомакот,а синоќа ми се проширија за миг на кичмата и кај колковите.

Само си чекам сеа. :)

18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мила смирено само и убаво ти пиша butterfly.mk одбегнувај негативни луѓе. И јас со старите од мм не се замарам многу ниту со золва ми која патем е давеж невиден. Долу си се тие, ние горе. Знаат да бидат мрчатори, но откако останав трудна вака не се замарам ма ИЧ со нив и со останати негативни луѓе ги одбегнувам. Си одам на работа си имам прекрасни колешки, дома со мм супер ни е. Си имаме друштво одлично, не се гледаме секогаш бидејќи сите со работа си се. Другите што ми шират негативна енергија ма одма ги откачувам сега и му викам на мм не ми се дружи со такви луѓе мрзоволи и негативци и крај и мм ме разбира сега кутриот си ќути си вика ајде да не ја дирам на оваа хормоните и вријаат. :lol: И така ти душичке ќе си уживаш и не се замарај многу кој, што и како ќе рече. Гледај си го бебушко, гали си го мешето. Јас така правам кога нешто ќе се натажам или осетам болка некоја во душата си го галам мешко (иако ми е мал сега не е нешто нај нај голем) се осеќам поубаво и посмирено.
    И не се секирај, јас ќе те дружам до јуни во "Труднички муабети", а здравје и после тоа. :lol: Еве не има фала му на Бога труднички и ќе си се дружиме тука ќе си даваме поддршка и совети.
    Биди ми поздравена и само со убави и позитивни мисли. Имај убав ден. :* :inlove: :hai:

19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Водата од водењакот има посветло млечна боја и е погуст од водата
    Ако сте вареле и пиеле оризова вода,токму таков е

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    жалосна инекцијата шо ќе ја примам е за крвната група поточна за рх факторот дека ум негативен а мм позитивен
    инаку јас сум супер... си уживкам низ дома времето баш и не ми е некако погодено ама арно е ... нека е малку свежичко.. убав ден

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.