Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Уште малку ти остана, одма ќе дојде денот:inlove:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Оди нека те видат до болница.

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Може ќе пукне водењак до утре...

4. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Ама еве помина пола саат немам болки што да правам? :D може ли да ме фатат во текот на ноќта што викаш? :D

Последна измена: 19 февруари 2019
    На Elena ena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ќе спласнат здравје ко ќе завршите со доењето. :) мене исто ми беа и во првата бременост и сега.Среќа па имам мали гради. :rofl: инаку ќе ги барав доли кај папокот

На Ygritte, koritsaki и NNA им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    мене пред терминот ми идат 2 недели колективен одмот пред тие сакам да си искористам одмор од 2 недели а пред нив вањда ќе можам една недела боледување ама од општ лекар ќе барам. Ќе ми дојде 4 недели пред термин да барам боледување а породилното да си го земам после колективниот одмор. Така ќе ми дојде 10 слободни месеци

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Дај Боже, уште се надевам и јас, ама еве до утре една недела над термин сум, чепот испадна пред некој ден и пак ништо..од време навреме осеќав некои болки сега овие неколку дена ништо..искрено психички окапав..

На koritsaki, srekice, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Ај здраво и од мене:D. Прво на муабетот цицки,тие ми беа единствениот симптом дека сум бремена,и нормално тестот за бременост. Првите 3 месеци ме болеа и отекуваа до немај каде,како што пиша една членка на туширање од водата ме болеа,и после престанаа. Сега ми се само отечени,ама не ме болат, и приметив чим носам градник,жешки ми се ми чурат,па избегавам да носам.
    Друго,што се однесува на боледувањата и исплатата: боледување до 7 дена е 70%, до 15 дена е 80%, над 15 дена до месец е 90%, и овие боледувања до месец се на товар на работодавачот. Над месец си на товар на фонд и е 70% исплата. Ако си на патолошка, висината на износот за тие 70% се зима просек од претходните исплатени 12 нето плати. 100% се исплаќа само породилното,исто просек од претходни 12 нето плати.
    Законски тие што се на патолошка,мораат 45 дена пред краен термин да отворат породилно, а другите 28 дена пред краен термин.
    И за крај едно прашање: Дали сум луда,или можно е волку рано да почнам да ги осеќам бебките? Инаку од утре сум 16та недела?
    Извинете на долгиот пост.

На Martka, Ygritte, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  9. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Јас денес бев да го отворам породилното и ме гледа сестрата таму и ме прашува кога ти е термин, и викам на 22 за 3-4 дена, ме погледна и ми рече ама ние малку сме ти го утнале терминот изгледа, не ми изгледаш како да ќе раѓаш за брзо. Само ја погледнав и и реков здравје ќе видиме, а во себе си помислив не знам за крајниот ама дефинитивно утнавте кога рековте да издржам барем до 36 :envy:

На marchi-cool, paleska3, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Оооо пуста ја изгубена во свемир сум:D:D
    Епа женче ти веќе можеш да раѓаш :D

На Natasa87 и NNA им се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    А со лошењево што да правиме?:( од денес сум 7ма недела, од вчера утрото почна да ми се лоши, ќе помине па пак ќе се појави, денес уште поинтензивно. Денес цел ден сум на Бејкролс, сега дури каснав малку пржени лепчиња,немам ни апетит:worried:

На Larahappy, Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Па искрено и јас си помислувам на тоа дека терминот е утнат, инаку друго објаснување немам..

На FreeMind и NNA им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Нервозно е чекањето. Чепот и кај мене немаше врска. Она што можеш да правиш е хомеопатија да користиш јас добив за пиење на еден саат таблетки за побрзо да ме фатат болки и едно уље да проверам од што беше на 6 саати со тампон внатре.
    Дали помогна тоа не знам, важно пукна водењак барем.
    И сестрата ти вика што вака рано си дошла за породување? Па ти имаш време. А на 33та истата таа паѓа во несвест легни ќе се породиш утре!
    Само ова со тебе:

074AE0D5-1115-48DB-9C84-A2B6B6D98892.png

На Ygritte, S.J.Parker, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Гушни си ја свеки и спиј.

На Septemvri, Natasa87, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Станав по мочање, пак ме станаа болки како за во вц..седам во вц и нема ништо..сега ке се вратам пак да легнам ако не поминат до 5 ке ја будам свеки да одиме на цтг да не се фамозните болки :hai:

Последна измена: 20 февруари 2019
    На Ringishpil_, Natasa87, ***Bony*** и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добро утро мешиња мои јас пак со жалење да го почнам денов сношти пак повраќав :puke: ова мое бебе ме изнамачи.сега сум добра немам гадење ништо се спремам за на работа ама лицето ми е цело со црвени ситни точки како ќе одам сите ќе ме прашуваат што тие како ти е аман веќе;( можно е до деветти јас вака да си повраќам?еве ова беше четврта недела воопшто не повраќав а сношти еднаш само.и одма денес страв ми е да каснам како што си јадев се :@

На Yowannty и Ygritte им се допаѓа ова.
  17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Јас на почеток на бременост до кај 5ти месец лицево ми беше лом, што би кажале бабиве епа керка ти ја краде убавината:rofl: нит третмани помагаа нит ништо.После ми се исчисти само од себе. Сега ми е чисто.
    А за повраќање може и цела бременост а може и ич да не повраќаш. Мене ми се само гадеше повраќав само 2 пати од нервоза. А и ден дененеска знае да ми дојде чувство на гадење..

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Крв од носот т.е од двете ноздри ви се случило?
    Се боцнав фраксапарин по пола саат ми протече не нешто мн али течеше и сега ми е затнат и со крв чим го исчистам...притисок 126-65... за загрижување е или? :worried:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ивке маа... Ајјј ова твое бебе се научи кога е Јовчевски во Охрид, и тогаш белја ти прајт (facepalm) :lol: напиј се чајче од нане, мене ми помагаше и бејкролс солени... Знам колку е исцрпувачки :envy: за никаде.... Грицкај и бадеми не печени, не солени ... Тоа помага... Ајде може нема да ти се вратат, можи само моментално било (fingers) :* те :hug:

Јас не се боцкам, ама цела бременост имам крварење од нос.... Едно време ми беше висок притисокот па мислеа од тоа ми е .. Сега сум под терапија, притисокот е океј а јас пак имам крвави чепови во носот, особено на сабајле.... Валјда е нормално... Види следи во текот на денот како ќе биде :*

На NNA, Ive13 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Нормално е ова во бременоста и мене ми се дешава после боцкање а и без тоа е нормално бидејќи има зголемен проток на крв во организмот.Нормално е и секрет поголем да се има и да се затнува носот.

На Cien, NNA, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.