И јас чував стомак во првите месеци, зашто имаме темпераментни деца околу нас.... Така и кумата ме осетила дека сум бремена, дека си го чувам стомачето... Ама кога и е немирно детето и мава по сите, ми е гајле.... После при качување во автобус, има не разбрани возрасни се туркаат хаос и јас сакам да гледам кај што мрда и погодувам што е што едвај ја чекам @Kaetana со лесно мајка школски да тераш
Како што кажав и претходно во Германија се работи по стандарди кои ќе ги најдеш и во Англија и во Америка и во Австралија. Македонија баш и не е некој репрезентативен примерок на стандард. Тоа што се оди секој ден на ехо е доста дискутабилно, али далеку од стандард. Во врска со тестовите дополнително ги плаќаш тохо, цито и кламидија (мислам дека овие три беа), останатите заедно со варичела се бесплатни. Во бременоста имаш 100 евра од Кранкенкасето годишно за тестови ти ги враќаат на сметка ( им праќаш сметка чувај си ги). Сума сумарум не плаќаш нешто екстра плус споредено со стандардот Ако имаш индиции за некоја состојба добиваш и овде бесплатно тестирања и ехо прегледи кај специјалист. Само по индиции. Претпоставувам приска се набоите за даунов. Си има индиции мислам дека беше под колено коската должина кој укажува дали има индиција за проверка на набој (ако има ќе ти направат бесплатно). Тестот за хромозоми и пол во Мкд е 650 евра овде е 350. Не биди збунета се ќе оди како подмачкано, верувај во сигурни раце си Се наплаќа. Нено бе Во што манџа ти падна жити око? Што нема да се смеат, во нивни очи идеме од Тунгузија.
Здравоо, некоја од вас за хелп. Ми се појавија брунки на лицето не многу но доволно да се забележат. Не се како гнојници ми се појавувале такви да, но овие се чудни ги осекам како подкожни како помодрени и како да ке ми останат белези . Се изнервирав многу никогаш не сум имала такви-никакви. Шо да му правам знае некој
Во компир манџа, еден плак шо удрив по телефонот, мм же утепа од зезање, сега како за инат ми се оправи
Помош нема така ти влијае бременоста.На некои им се чисти кожата на некои им се исфрла.Ти си од оние другите за жал.Ајде со шминка ќе се покрие за некој месец ќе помине
Леонора пошо ти си со школска бременост,нели нормална, затоа и повраќаш и имаш брунки... нас не не гледај останатите, нешто чудно се случува со нас што немаме ништо од тоа
Ahahaha Emce mene nis ne me pomina, so dojdi se me fati...neznam so cudo ke bese voa haha a us so se me ceka neznam.. uste mnogu.imam do kraj. Samo nez dali se ke mine pos bremenosta vklucuvajki gi i aknite
дада мила пијам ми рече трансф. да го исклучам денес кардиопиринот, а од утре пак да почнам меѓувреме витамин ц, и б 6 ...али ништо чудно и од притисокот да ми протече крв од носот, зошто јас секогаш имав 90-60 еве и сега толку ми е, а ова сабајлево 126-65 за мене е премногу ... а главоболка имаше ли кога ти беше покачен или? Зошто денес, вчера, завчера осеќам во слепочници, и позади на вратот
@Софија 88 јас немав никакви симптоми, само крварењето од носот... Ми го открија на рутински преглед кај матичната докторка - гинеколог... Сега ми е смирен, нормален е 120/80
Тука сум бе Еленче, еве денес бев за цтг нема ништо, плодова вода ок, па ќе се молиме уште неколку дена ако не бива одиме со провокациа
Здраво феминки после 2год повторно ви се придружувам. Синко е 18месеци а мама бремена 5недели. Ке се дружиме со лесно на сите
Вечерва бев на цтг ама повторно ништо хаха ми вика докторката не си надежна дојди пак за една недела викам па таман терминот ми е др недела хаха. Ме гледаше и на ехо се е супер плодова вода доволно постелка хомогена ми рече знае ли некој што значи тоа? И на цтг колкава вредност треба да покаже за да има контракции ја на ливчето гледав над 50 па надоле па пак негде нагоре 75 ќе се качат па надоле пак и така па 100 па пак надоле и мислев дека има нешто ама кога ништо немало а и јас немам никакви болки а од денес 39 недела сум. И дали за да почне отворање мора прво чепот да падне?
Мене ми кажаа на цтг треба да има постојано контракции до 100. Што се повторуваат а не една или две пример .. иначе мене чеп не ми падна 1 прст сум отворена. Од утре 39+0
А имаш некакви болки? Јас немам никакви ама баш никакви хахха кога ќе замислам цела бременост ја поминав со лежење за да не се породам порано бидејќи имав една бременост која лошо заврши се породив во 23 недела. Докторката ми рече повеќе активна сега да бидам да шетам хаха од утре се фаќам генералка ќе правам дома. И знаеш ли што значи хомогена постелка ?