Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Eni.r

Eni.r Популарен член

Болки имам ама не какви што треба за пораѓај.. не се оние фати пушти.. ке ме заболи де кичма де стомак од време на време ама не во одреден интервал, цтг не регистрира болки а и јас не осеќам.. ме боли кога клоца само ..и јас лежев цела бременост, сега во 9ти турбо терам ептен сум активна.. за постелка не знам..

NNA and an4ii like this.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Хомогена постелката значи без калцификати, сеуште е добра не созреана.... Кај мене е спремна, созреана, јас сум 37+4 од утре.. Чеп не ми падна, добив болки во 35 недела, со контракции регуларни од 40 се покачија на 80 и почнав да се отварам, па завршив во болница.... 36 недела ја прележав, сега 37 ја терам дома во движење.... Не знам што да правам самата со себе... Ми е тешко (facepalm) не можам да спијам да лежам, да се движам .. Се ме болит :worried:

paleska3, koritsaki, Ive13 and 2 others like this.
  3. an4ii

an4ii Популарен член

Ја па немам никакви маки ни со движење ни со спиење хаха само што кога движам знам да се задишам за брзо време ама ми годи движењето. Дома почнав да чистам ама од утре активно фаќам се не се штедам веќе. А инаку за болки некна само ноќта ми беше здрвена половината ама кога стамав кога се раздвижив и тоа помина. Некогаш знае како притисок во вагината болка да се јави ама трае некој секунда и толку си мислев бебчето да не се спуштило ама ни тоа не било хаха. Значи затоа за постелката ми рече дека треба да биде со дупчиња на ехото да се гледаат а кај мене само две имаше а она рече дека цела треба да биде таква за да биде созреана значи тоа било хомогена хаха фала ти. Ќе си почекаме кога ќе сакаат бебињата тогаш ќе дојдат една ден ќе мораат хаха само со лесно да минеме

paleska3, Ygritte and NNA like this.
  4. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Знае ли некој дали смета анестезија за вадење на заб во 9 месец?

5. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Јас да ти кажам ги тетовирав и веѓите, праев порцелански заби, бев на ласер за белење на забите па еве здраво и право ми е бебево

FreeMind, srekice and ***Bony*** like this.
  6. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Не верувам да смета,јас со првото дете во 4-5 месец кога е чак поризично сум примала и антибиотик и анестезија,па се беше во ред.

***Bony*** likes this.
  7. srekice

srekice Популарен член

Па што не кажуваш девојче.Јас се туткам не одам на корекција на веѓи викам не чини а и матичната не знаеше што да ми одговори,значи нема гајле :wasntme:.Тнх

8. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Го извадив се надевам сега конечно ке спијам :) фала ви женски :*

NNA, Ygritte and Ladyyyy567* like this.
  9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Добро утро:sun:
    Најава за мекици ќе имаме денеска?:wasntme::D одамна немаме испржено:Dама битно е тоа што се врајќаме во нормала за почитување редови:D.

Јас неможам да кажа дека сум одлично многу се тревожам за ситници,само се карам не се трпам више во право е мм негативец сум невиден направена,ни он неможе да ме трпи,но посилно е од мене;( само се мрсулавам се мразам што сум ваква.

Затоа денес ќе си излезам сама и ќе си купувам алишта за бебе,ќе се расположам знам:inlove:

Ygritte, ***Bony***, Adeline and 8 others like this.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Добро женски..што јадете кога ви се лоши? Цел ден ми се гади,повраќам и мм земи јади нешто те молам мисли на бебето...а мене уста не ми се отвара:( дали да пијам еден чај од нане?

Ygritte likes this.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Мора сама да најдеш што ти одговара, обично се препорачува нешто суво како на пр.двопек, тостирано лебче, маслинки, крекери и некои такви ствари..може и краставица, кисело млеко..а избегавај благи работи.

Sofi.ja and NNA like this.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Нешто со јогурт обично ме освежува. Ама после џабе е, пак ми се гади. Убаво е тост, двопек, ама мене од тоа после одма киселини ми се прават.

Sofi.ja likes this.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Ист проблем имам веке месец дена, ми прифаќа организмот само леб, павлака, к.млеко, абц, плазма, соленки, тестенини, палента, јогурт, компир, ориз отприлика тоа...месо, јајца, риба црева истурам од сама помисла до кога вака којзнае (facepalm)

NNA likes this.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас вчера едвај една кришка со павлака и краставица, и тоа без корка лепчето. Сега за ручек правам полнети пиперки ,само од мирисот ми се лоши како ли ќе отворам уста да јадам:(

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Од самата помисла на благо ми се лоши. Прееска се исповратив,омалаксав и се напив една чаша кока кола, знам не смее газирано,ама...

16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

јас исто ко тебе пред десетина дена ставив да правам сарма прво со извинение од старт на правење истурив црева па без проблем продолжив да го готвам и јадам :puke:(facepalm) која недела беше ти?

17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Абе кај сте ограничени па уште се и пазите за јадење и пиење(facepalm)
    Јас што пијам кока кола од почеток до крај и тоа форсирано од страна на доктор што ради притисок,шеќер, што ради размрдување на бебе моето дете што ке бидне помалку од вашите што не сте ги труеле со газирано во бременост(facepalm)

Nane26, NNA, Kaetana and 2 others like this.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Кока колата заради нивото на шеќер секако не е препорачлива да се конзумира без разлика дали си бремена или не. Јас во темава претходно читав мислења дека општо газирани пијалоци не се препорачливи во бременост.

Софија 88 7ма недела сум. Не знам дали е поврзано со генетика,мајка ми кога била бремена само првите 2 месеца имала гадење. Јас се плашам ,има случаеви до 9ти месец си повраќале...

NNA, Kaetana and Софија 88 like this.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Зошто да не смее газирано?? Смееш се во ограничени количини.

20. bella.s

bella.s Популарен член

Абе ако ти годи кока кола слободо пиј чаша две, мене ми беше одвратна, швепсот повеќе ме освежуваше.

NNA, Sofi.ja and FreeMind like this.