Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Good, all good:)
    Манав и ја еден швепс сабајлечки ,за освежење:D

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    На сонце него што, да се искористи времево, викендов ќе е крш! :sun:

На NNA, Adeline и Ive13 им се допаѓа ова.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    @Софија 88 @Sofi.ja то е то милички мора да помине колку само да ве утешам од 5 до 19 недела страшно повраќање и гадење по цел ден четири пати бев и на болница со инфузии на крајот веќе ме задржаа бев тотално дехидрирана 72 часа без прекин повраќање ама еве помина.пред два дена пак повратив ама еднаш може само моментално ми беше.за јадење да ми јадете само тоа што ви прифаќа желудникот лесна и ладна храна и обавезно течности да не дехидрирате како мене.да си имате лесна бременост и двете ве :hug:

На NNA, Ringishpil_, paleska3 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    :rofl:
    Мене ме замисли по голема како одела на толку банани. Кога ќе седнела на шоља земја се тресела.

На NNA, srekice и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  5. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Како сте ми краличиња мои?само да ве поздравам трите хахха на работа сум сабајле

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Како се броеја движењата на бебето во 9ти месец? Јас мислам 10 движења во рок од 12 саати, а маж ми вика он ја разбрал докторката дека 10 движења во 1 саат треба да се избројат?

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    На Ygritte, marchi-cool, Emma2 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас знам 10 во 24 часа дека е.

На NNA, bella.s и Eni.r им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.588
    God bless coke !!!
    Првата недела кога дознав дека сум трудна, јадев се по препорака од доктор. Амаааа... шит хепнс, па почнаа мачнините и гадењата, па јадев само тоа што можев и кока кола уште ми е составен дел од исхрана 2 пати неделно сигурно, по потреба и почесто.
    Киселини ми се чини и од воздух имам. Само зелено јаболче ме спасува и тоа овде прочитав некоја девојка за истото и да и се позлатат рацете што го напиша и сподели тоа на темава. :)
    Чат пат јадам и едни чоколатца, што во нормални услови не би ги ни помирисала. Такви се чудни ко гума да џвакаш, ужас. Ама некогаш после повраќање ете тоа ми смирува ружно чувство во грлово.
    Докторот инсистира да јадам пилешко.. е тоа уште не можам.

На Nane26, marchi-cool, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Од хронично повраќачките како мене што биле, и од гадниот мирис,вкус нез како да го наречам во уста како се спасивте. Јас не повракам сега фала богу но мака имам со тоа, после секое јадење ми е неубаво на душата.
    Насабајле посебно неможам да почекам да се расонам, штом отворам очи и не станам одма да се мијам мислам погадно неможе да ми биде ме тера на повракање. Ако знаете лек супер... не ми кажувај само мастики и бомбони заш сите до едни ми се пробани, значи тоа не валја :(

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    630

12. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Истото и јас сакав да го кажам (highfive)
    Јас лично потонав во кока кола. Дека лето ме фати и цело време си паѓав, само тоа ме дигаше, на кока кола живеев. Сега не ја сакам по дома ама ме тераат докториве за цтг да се напијам пред да идам, а да ми смета не ми смета.

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Ќе биде @Софија 88 , уште малку и ќе престанат гадењата. Само бебушки нека си растат здрави, прави, се ќе се издржи :hug:

На Ringishpil_, Sofi.ja, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Добар ден мешиња :hai:
    Еве ме и мене конечно наспана после вчерашното патешествие :rofl:

Читам пишувате за кока кола ^_^ Јас искрено имав реакции од моте немој ова немој она ама јас си јадев и си пиев се што ке ми посакаше душата, избегнував газирано може само на почеток а потоа се давев во пепси миринда хаха ако требаше и скришум си пиев ама важно си пиев тоа што си сакав и еве не добри сме гураме уште :) едино што престанав во бременоста е кисело млеко затоа што на почеток имав страшни тегоби од него и сега ми е страв да пробам :D ама се може и без него :) јадете пијте она што ви бара душата и она што ви одговара и ич уво да не ви чуе кој што кажал :*

На Ygritte, marchi-cool, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Здрасти:hai:
    Каков сон сум имала сабајле тоа чудо, еден плак шо удрив, сонував како мм се вратил на бившата и живеал со неа и ги гледал вонбрачните деца, а мене и бебето не не сакал, му го кажав сонот на него и цел ден ме зеза за тоа:rofl: ја па будала ќе плачам за неа, ја сум пофина и поубава, кога ја видов прв пат на една свадба сега у Октомври, со тангата настегана на едни бели целосни панталони, како вештица ми беше, и долга црна коса, си викам аман мори глеј ме многу ми е гајле, мене сите ме сакат хахахх:rofl:
    Денеска бев на контрола, бебчо е 2400гр, ми мавна на екранот, се стопив:inlove:
    Утре сум пак на термин, докторите у Мк ми дале дијагноза, врз основа на ништо, ќе треба тша најбрзо да се среди, да не ме фари некој пораѓај у тренутку, ама нека седи уште една недела кај мене:l:

На FreeMind, marchi-cool, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    јас до 10та - 11та недела повраќав лошо ми беше едвај издржував. Таман реков помина (а и стварно немав маки) еве сега 15 та недела одвреме навреме ми се прилошува пак ама малку,по долго време синоќа пак повратив. Ама тоа е. Само да не е често.

На Ive13, Софија 88, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    да си се исповедам и мене нека ми се смеат не само тебе. :rofl: во првата бременост исто рака на стомак. Легнувам и го "гушнувам" стомакот,божем бебето враце ми е(facepalm) до сабајле сум стоела така со раката. а и сега така одвреме навреме ко ќе ми текне дека сум бремена а навечер исто.

На ***Bony*** и NNA им се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    нормално е од хормони е но не е лошо да си посетиш дерматолог и да ти даде нешто за употреба. Чисто за превентива.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    мене баш газираните пијалоци ме спасија до 10та недела да "си ги спасам цревата и желудникот" многу ми се лошеше и повраќав. На работа газирано бомбони соленки и мастики носев. Од тоа живеев цели 10 недели. требало или не требало јас друго чаре немав

На Ringishpil_, Sofi.ja, Eni.r и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Ти благодарам за предлогот :)