Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Добро утро девојки,денес 35+2 ние веќе почнуваме да го чекаме и замислуваме денот на пристигнувањето на нашата трета среќичка:inlove: сите сме нестрпливи:lol: Подготовките се во тек и со полна пареа,ни останаа уште ситници,но и тие брзо ќе ги средиме.
    Бебо е многу активен,клоца удира на сите можни страни,дори и болни боксови добивам што ме тераат буквално да потскокнам од болка:punch: си велам како е можно толку малечко човече да има толку многу сила:lol:

На flower55555, marchi-cool, Ladyyyy567* и 12 други им се допаѓа ова.
  2. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Со лесно душо! И нас ни е трето детенце. после долга разлика со големите. Само ти си многу пред мене јас не сум ни до пола. Сега сум 16+5 а каде се 40 недели :sun:. Цело лето бремена:wasntme:

На marchi-cool, paleska3, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Добро утро мамички, добро утро мешковци само да Ве поздравам и посакам убав ден иако е тмурен.. но и да Ве прашам дали е нормално да се будиме со трнење на рацете.. јас веќе една недела се будам така.. рацете ми се камен ладни ги осеќам како отечени и не можам да ги мрдам прстите.. како здрвени ми се... откако ќе станам полека ми се враќа се во нормала и цел ден немам проблем... ма сето тоа е ваљда од трнењето. Прочитав некаде дека во бременост постои такво нешто но сепак сакам Ваше мислење или искуство за ова ?!

Последна измена: 22 февруари 2019
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А беше на лекар за ова? Мислам дека треба да идеш на лекар као да сум читала овде од феминките дека ова може да се знаци на преклампсија и се јавуваат после 20та недела.Иди си на лекар да ти биде мирна главата.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Консултирај се и со доктор мила, али мене тоа ми се случувало пред бременост, од лошо спиење нема циркулација раката, а и плус ако имаш проблем со вратни и кичмени пршлени се е можно...во бременоста со ова нели се си имаме мака па може да е поврзано се ...али сепак прашај си што е сигурно, сигурно (fingers):hug:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ivke

Ivke Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    167
    39+5 тешко се дишее,на бејби уште не и се излегува :whew: некој лек за трпение имате ли ? :D

На Elena ena, FreeMind, Ygritte и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Отоците се нормални, но во трето тромесечје, иако незначи дека не можат да се појават порано. Јас со првото имав така како што опиша но пред крај.
    Мој совет пиј мноооогу вода. Помага

8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Додека беше сонце бев за никаде со плачки,се наоблачи подобра сум,значи нопак дефинитовно сум8-|

Бебе два дена е скроз активно,два дена рилекс си одмара,мислам дека кога сум многу напната и нервоза не е толку активно.
    28+4 сум и има денови мрда малце над папок,а има денови како вчера и денес доле го чуствувам ниско. Па баш се замислив когс ќе прочитам дека шибаат во ребра си викам моево си остана доле:D.

Убав викенд да имате сите до една,а на тие што со нетрпение го очекуваат моментот,да си поминат со лесно и убаво(fingers):hug::inlove:

На FreeMind, koritsaki, paleska3 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Здраво, дали некој имал искуство со полип на грло матка во бременост. Случајно ми открија при земање брис за микробиологија. Др.вика сега ништо со него, да се одстрани при пораѓај. Ама ај остни смирен де...

10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Девојки возбуда ме фаќа, одма летаат месеци, денови, кратко време остана со запознавање на бебушко. Не сум ни свесна кога поминаа месециве. :drunk:

На flower55555, marchi-cool, FreeMind и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    На мене ако може дупла доза од тоа за трпение! 39+1:hai:

На FreeMind, koritsaki, Ygritte и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Минимум 2 камчиња по 1 см забележани на ехо. Ама демек не ми било од тоа болката. Или ако била, била асимптоматска болка од формирање на камења - особено во бременост.

Pregnancy increases the risk of gallstone formation due to estrogen, which increases cholesterol synthesis, and progesterone, which decreases gallbladder motility.

Ама да не се секирам, ќе се пратело. И не би требало да ми прави проблем. Аман веќе од цело лошење и глупости. Вторава бременост ми е многу потешка од првата. Се надевам имам таква слика заради лошењево. Уште имам надеж дека ќе сум трудница полна енергија, а не врзана за кревет и нервозна и омалаксана.

На Ygritte и Happyinlove им се допаѓа ова.
  13. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не сум била со надеж дека е само од умор но веќе една недела е вака така да ќе морам да фатам патот и правец кај докторот

До сега сум немала никаков проблем, ни кога не бев бремена ни кога останав.. сега се појави тоа... овој период .. дали веќе сум по осетлива на сé бидејќи за некој ден влегувам во 6 месец.. сепак консултација со лекар не ми бега .. фала ти мила
    Јас за некој ден ќе влезам во 6 месец... преку ден немам никакви проблеми.. си функционирам најнормално но проблемот се јавува наутро кога се будам.. скоро цела недела се будам со трнење на рацете и онака ги осеќам ко отечени.. станувам и тоа престанува.. ќе појдам на лекар да видам што е раб .. фала на советот и тоа ќе пробам

На Happyinlove, NNA, Софија 88 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Јас сум 6 недела ја па имам проблем со преголем апетит постојано сум гладна :$

На koritsaki, NNA, Ygritte и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Еве јас скрос различно, бебка ја осеќам кај ребра, таму се испапчува најмногу, а ми рекоа дека е спуштена во мала карлица :?:. Стварно ми е многу чудно и тоа што плус не одам често во тоалет и не чувствувам притисок долу. Така да не се секирај, многу е битно и како е наместено дали со главчето надолу или карлично, па каде мава со ножињата и рачињата.

На FreeMind, NNA и Happyinlove им се допаѓа ова.
  16. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Јас уше 2 дена влегувам 9 ти месец..Бебушка овие 2 дена кога ќе заритка,не ребра не бешика не знам веќе кај мава:D:rock:Ама убаво ми е да си ја осеќам,знам дека е се во ред..Туку нешто се двоумам за царски,иако ми сугерираат нормално ми фуфка на моменти,не знам кој Др ќе ми се погоди..до вчера бев залетена за природно сега почнувам да се мислам :?:

На flower55555, marchi-cool, FreeMind и 8 други им се допаѓа ова.
  17. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Ајде вие две ситно броите. Чекаме вести секој момент. :D

Леле пак мене ми е цела вечност. Блазе тебе што брзо ти минуваат месеците. :l:

На NNA, Adeline, Eni.r и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас мислам сега си се крева над папок секоја недела се повејќе,но јас доле во бешика чуствувам притисок последно газето тука му беше. За во wc со оглед да тоа дека пијам вода по 2л денски често одам,а навечер сега не станувам.
    Ама многу се радувам кога ќе го почуствувам:inlove::inlove::inlove:

На NNA, paleska3, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.313
    Допаѓања:
    12.976
    Помина цтг и контрола денес. Мило ми е што бебе е одлично, ама бе нема абер за излегување. Цтг од мирно, помирно. Ни една е*ена контракција, а јас сум при крај со нерви. Многу се надевав дека ќе ми речат дека останувам да се пораѓам, дури и торбицата си ја ставив во кола. Контрола за една недела. Па уште ме теши докторов дека може да ме фатат болки, обично навечер бивало. Ок, фала многу.

На FreeMind, koritsaki, NNA и 6 други им се допаѓа ова.
  20. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Да не знае некоја број или ординација во Валандово каде се правело 5д или 4д незнам точно,и како сте задоволни од Органџиски во Штип за 5д или Ремедика е подобро?