па ќе си останеш смирена. Друго чаре немаш. Битно е здравјето твое и на бебето,полипот мислам не штети сега. На една моја блиска пријателка миом на матка и открија за време на бременост и исто и рекоа. Ќе се отстрани за време на пораѓај. И мораше царско да роди заради таа интервенција
јас секогаш сум имала бело перење ама никаква инфекција ни бактерија досега сум фатила. А викаат демек штом имаш повеќе бело перење имаш некоја инфекција. Во првата бременост имав малку зголемено бело перење и докторот ми даде вагиналетки ама не ми текнува како се викаа. Мислам клотримазол. ми рече две паковања да искористам потоа контрола па ми рече пак уште две. Мене всушност уште повеќе ми се зголеми перењето. Докторот рече нема фајде од вакви работи. Тоа е ајде ќе видиме кон крајот бидејќо нели да се спремиме за пораѓај. Иста приказна. а сега во оваа бременост па многу ми е намалено белото перење.
Вака, добив многу искуства од вас секој различно нели, да не пишувам на секо оделно затпазатоа вака. Јас одсекогаш знаев дека кандида е бело прање или обратно бело прање е кандида. Како што кажав го имам од кога знам за мене. И никад никогаш не користев освен што се миев со чај од камилица. Сега во бременост кога ми земаа брис матичната рече имаш вагинално многу бело пробај со вагиналните гино дактарин ако не се среди ке го исчистиме со хххх појма нема шо кажа. Е сега не сум била на контрола следна ми е почеток на март, но се слушнав со неа и рече до контрола да пробам со овие полигинакс...макар што ме верувам дека ке се среди,мождаке биде само привремено. А за односи ко шо кажа некоја од вас да се лечи и партнерот океј тоа но јас веке 4ипол 5 месеци неам односи од шо ми е страв... Сега затоа што знам деканема да се реши проблемот туку ке е привремено се плашам да не наштети белото на плодот...фала богу со сега само течно, не пече, не чеша, нема мирис, нема боја..
Бело прање не е кандида, тоа се габички кои можат да се најдат во бело прање т.е во вагиналниот отвор а се утврдува со микробиолошко испитување со зимање на примерок од бело прање. Инфекција не може да наштети на плод. Може да створи контракции и пред времено породување, и породување само до царски да не би се заразило бебето. Затоа се прават брисеви на крај на 8ми почеток на 9ти месец. Јас не знам колку време си бремена, од кога имаш кандида и дали од како си фатила кандида си имала односи. Кај мажите ретко дава ефект како кај жените. Може си имала односи со кандида, што значи ја има и он. Па и 9 месеци да немаш односи когс ке имаш пак ке ти ја пренесе. Не знам дали ме разбираш.. ако си правела брисеви и биле чисри како знаеш дека имаш кандида па да ја лекуваш не разбирам?
И јас имам бело прање и мислев дека имам кандида оти често ми се појавуваше пред бременоста, ама брисевите беа чисти. Ако има кандида ќе покаже на брис. Се уште имам бело прање ќе видиме на следните брисеви што ќе излезе, а на матичната кога и кажав на последна контрола не ме ни прегледа само ми препиша полигинакс кои јас не ги земав пошто очигледно неа и е најлесно така да си препише од ракав па демек ако има нешто да се исчисти. Инаку немам никакви други симптоми на кандида, како чешање или пецкање, само исцедок кој може да е од што било.
Pa jas sama sigurno ne se pregleduvam i ne otkrivam i ne kazuvam nesto od mene. Kako so kazav unazad neznam dali.procita.... bremena sum veke 5ti mesec. Koga bev pred nekolku nedeli za brisevi, od rezultatite maticnata kaza vo red sw osven kandidata no rekovme imas belo pranje i zemas vahinalni tolku bese. I jas.po toa znam deka belto.pranje mi e kandida a ne sama od sebe. I belo pranje imam od sekogas i pred da ostanam bremena znaci godini unazad... I da, jasni mi e deka se prenesuva. Jas ne rekov deka neam odnosi radi toa.. tuku nemam onaka, od so nemam. I so poslednata recinica koja si ja napisala... ne toa kako jas znam- tuku kazuvam kako sto mi kazala maticnata, deka ja imam i deka so vaginalni ja lekuvam.. znaci i toa ne dojde samo od mene od so menemi teknalo taka. Sepak fala ti na odgovorot.
Јас имам бело прање од кога почнав да добивам, кога повеќе кога помалку. Откако разни терапии од гинеколог не сменија ништо, пробав и природни лекови, се што прочитав во темата за кандида тука на форумот, и на крај на своја рака си ставав канестен вагиналети по потреба со години . Кога останав бремена, ја прашав докторката дали може да продолжам да си ставам, она ми рече барем до 3 месеци подобро не. Ама на околу 7 недели више не се трпеше, на своја рака си земав канестен вагиналети, и по потреба си користев колку што мислев дека ми треба цела бременост. И пред и за време на бременоста не сум имала брис без кандида на него, едноставно си живеам со тоа. Со бременоста немав проблеми, од вагиналетите немав никакви проблеми, во 7ми месец имав инфекција со ешерихија коли, па кога пиев антибиотик пак на своја рака пак си ставав вагиналети превентивно (како и други пати кога сум пиела антибиотик од било која причина). Не викам дека е во ред на своја рака било што да лечиш, ама за мене тоа беше неопходно (барем јас така сметам), и немав никаков проблем како последица од канестенот кој го користев.
Нормално е Кога веќе збориме за брисевите последните што ги правев во 34гн испаднаа негативни и сум многу хепи ама имав проблем со првите брисеви со уреолазмата, беше позитивна и ја лечев месец ипол сигурно. Дали сега може да се направи брис за неа? Некако не ми е логично поради начинот на земање примерок а ме јаде психа да не ја имам случајно повторно немам никакви симптоми мада ни тогаш немав, го имам само она бело прање за кое се вели дека е нормално и тоа не секој ден. Што да правам совет некој? Несакам да ми направи инфекција кај бебето
Јас често имав кандида пред бременоста, успеав да ја излечам со многу јогурт и избегнување благо. Плус полигинакс вагиналети. Најважна е исхраната, хигиена и памучен долен веш. Да ви кажам и сапуни и гелови за интимна нега кои ми ги препорача гинеколог ми ја влошуваа состојбата само и од тогаш престанав да користам какви било продукти таму долу, само вода и убаво стругање и да не се заречам многу се подобри. Исто многу важно за лечење кандида е со секој антибиотик да пиете и пробиотик и обавезно партнерот да се напие флуконазол капсула. И додека се лечите избегнувајте односи Туку како сте ми вие саботно? Јас сум се наспала конечно. Нешто во последно време не спијам убаво. Ни перница за трудници ни ништо не ми помага. Беба активна вчера мрдаше 30 мин без престан што ли и беше којзнае. Многу мрда во глобала го поткрева мешето ама уште не се познаваат рачиња, ножиња (28 недела сум). Кај вас како е со мрдањето? И некако изгубив апетит откако влегов во трет триместар да ви кажам, во втор јадев како луда 10 кг качив, сега стагнирам со килажа веќе 1 месец сум 70.
Јас бело прање сум имала некаде околу 20та година само еднаш значи.Тогашниот гинеколог ми препиша едни вагиналети знам беа големи како полигинакс како се викаа неам појма.Од тогаш бело прање никогаш не сум закачила повеќе.Незнам секој си знае за себе но сметам доколку вагиналната флора е 5.5 и нема никакви бактерии или инфекции тогаш нетреба да има никакви ни исцедоци,ни мириси.Мене ништо не ми е здраво ако морам да носам дневни влошки.Не рачунајќи бременост нели. А конкретно во бременост секоја бактерија може да биде штетна доколку дојде до кратење на цервиксот и недај боже пукне водењакот па таа иста бактерија навлезе внатре еее онда може да настане сериозен проблем. Ја не би седела мирна со ни една бактерија.
Значи не се брисевите чисти како што викаш супер се, чисти, освен кандидата. Пак ке ти кажам бело прање не е кандида, туку ти имаш кандида во него. И ме чуди како имаш кандида на брис а не чеша пече..кандида е мн иритантна не се поднесува .. Не би ти прпорачала на своја рака да се лечиш додека си бремена ,слушај доктор..пикајќи се и сешто не можеш да знаеш дали бебето не го загрозуваш..
Добро утро мешиња Официјално денес последен ден на работа а и конечно влез во 9ти мееец од денес па натаму може да очекуваме да не изненади бебка која еве уште рано наутро е активна мрда ли мрда Искрено ме фаќа страв ем сакам порано ем ми е страв, дали сум спремна, дали се е купено Со килажа стагнирав на 72кг само 10-13кг поправена апетит никаков јадам како маче велат во последниот месец се ставало најмногу се надевам нема да поминам 15кг Како сте ми вие и вашите мешиња има ли некои новости? Поздравче до сите имајте убав топол ден
Многу пати имате спомнато, јас незнам како очекувате рачиња и ноџиња да гледате, значи тоа не е можно. Единствено е можно според ударите и мрдањата да претпоставувате дали е нога или рака. А ноџе и раче ќе си видите кога ќе се породите
Зар нема шанси да се види нешто такво и јас мислев дека на крај ке се познава повеќе што е такви слики имав видено по нет
И јас се чудам кога велат ме удри со раце со нозе јас никако не можам да знам со што ме удри ама и не е толку активен ама се плашам кога читам дека гледат со што удри мислам да не е нешто во ред со моето бебе 30+4 сум ама само гледам како ми го крева стомакот друго не, и да добив вагиналети за жолт исцедок се викат Vag.Vidermina so oktanisept ама преку телефон комунициравме со Ливринова кажа дека можеби имаш некоја инфекција, јас немам ниту чешање, црвенило мирис или болка. Мм ме кара зошто немам кажено порано ама јас мислев нормално е затоа што кога имам кандида имам чешење, црвенило ама таа си знае докторка е. Поздрав
Хахах истото ке го кажев. Кружи еден гиф по нет што се оцртува ноџе и мм ме прашува зошто кај мене нема такво оцртување хаха Јас додека не ми кажа доктор каде што се наоѓа не знаев од како ми кажа така остана бебето и така знам кога ке удира кај е нога, газе..
За кандида гледам зборите,јас ја имав на брис 12та но немав апсолутно никаков симптом,ни чешање,печкање,црвенила,секрет нормален. Земав пробаланс лејди па не ми повториле брис. Следна контрола 32 г.н ќе бидам ќе ми земаат,но незнам дали содржи за кандида. За раче,ноџе појма немам каде е ми го подигнува стомакот околу папок,претка лево десно и ако лежам на една страна знае како топка тука некое време да ми го изобличи стомакот но тоа не го чуствувам нешто многу само е смешно шпиц на една сррана @Eni.r утре ли е краен термин? Завлековте Март дојде
Раче,ноџе и јас не сум приметила што каде е,само на левата страна осеќам стално клоцкање поизразено,како баш боксирање на моменти Инаку и јас само негде 10-12 кг поправена,само меше имам, овој период најмногу јогурт,салати и благо ми се јаде На работа до 1.03 планирам да се поклацкам уште по некој саат и да си останам конечно дома и јас.Опрема веќе спремна(количка,релаксатор,креветче,транспортер,корпа за дневен престој,)уште да доисперам некои работи и да прередам.Возбуда расте,нешто ме фаќа микс од емоции-страв и неизвесност од една страна,од друга радост и нестрпливост..конечно да го осетам в раце тоа мало срцуле кое трепка толку месеци во мене