Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Jas neznam dali i vie imate takvi napadi za blago vo 9 mesec, do sega nemav nikakov problem ako ne apnam nesto blago a od ko vlegov u 9 ludnica.

Ygritte, NNA, thinkerbell and 2 others like this.
  2. Elena ena

Elena ena Популарен член

Јас до 7- ми месец благо неможев да помирисам. Е после тоа надокнадив за се :)

NNA and ***Bony*** like this.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

не можеш според удар да видиш. јас еднаш осетив дека мава со ноџе така што си седев и ја имав ставено раката на стомак. На исто место клоцна буквално му го датив стапалцето. Се уплашив најпрво ама до ден денес не го заборавив тос чуство. И на детето неколку пати му раскажував за тоа како му го фатив ноџето.

NNA, Elena ena and ***Bony*** like this.
  4. an4ii

an4ii Популарен член

Јас цела бременост имам напади за благо хаха а сега во 9ти посебно за газиран сок особено газоза хаха

5. marchi-cool

и јас си велам блазеси им на тие што се при крај. Не дека е мачно туку сакам побрзо да си го имам во раце. Си викам ајде уште 5ипол месеци одма ќе поминат. И јас имав некој чуден сон синоќа. Сонував како многу рано сум се породила. Дали на 5месеци или така нешто. Не сум можела да чекам. Бебе малечко ама живо здраво ништо не му било. И на сонов две сум родила а не едно.
    јас користев во првата бременост од 3ти месец крема за тело од нивеа потоа зедов витаминска крема на бекутан од 400мл па млеко за тело бекутан и на крај масло мислам бекутан дали беше. Било кое масло за тело може. Поголема еластичност има кожата со масло. Стрии ми излегоа дури во последната недела пред да се породам.

Yowannty and NNA like this.
  6. marchi-cool

во првиве 2 месеци само благо јадев.

7. an4ii

an4ii Популарен член

Јас почнав уште во 2ри месец само што дознав дека сум бремена ама џабе стомаков ми е цел стрии а незнам со што не пробав. Почнав со путерот на хип па со масло на хип па павличева па еуцерин масло ама џабе е се е до кожата. Сега во 9ти и на нозете почнаа стрии. Се мачкам со хип во моментов колку чешање да немам инаку ако си склон со стрии со што сакаш мачкај џабе е хаха

NNA, ***Bony*** and Larahappy like this.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Не викајте џабе е ако се мачкате, а стрии пак има.
    Може ако не сте користеле ќе бидете уште повеќе испукани, сигурно ублажува.

Adeline, NNA, Larahappy and 3 others like this.
  9. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се слагам, со кремите колку толку се ублажува ситуацијата. Сепак кожата е помека и позаштитена.

NNA, Larahappy, ocicka2014 and 2 others like this.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Добро јас морам да признаам дека знаев да заборавам некој ден да ставам:wasntme: на почеток спиев по 15ч на работа па спиење бев комирана немав време за мене може тука згрешив требаше да бидам поупорна :) тоа е назад нема да се надеваме дека повеќе нема да се појавуваат доста е.

Убаво е да се почне одма да се лечат со некоја крема ама шо викаш па ризик е додека доиш, не си ни вака ни така хм

NNA and FreeMind like this.
  11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Мамички се ставам во акција посакајте ми среќа :D сакам да пробам да направам нешто за мојата принцеза :inlove:
    Screenshot_20190223-181829.jpg неможев да најдам па сакам да пробам да го направам, за дел на кој ке ја преоблекувам :inlove:

Leo-nora, flower55555, NNA and 10 others like this.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Добро вечер женски како сте ми ? :) јас еве да ве читнам , воедно и нешто да пишам
    денеска денов ми е безвеза ептен , од кога станав главата ми тежеше , што од времево што од хормоните. Па кај имав некоја нервоза дополнително на работа ме донервираа свекор ми и девер ми , девер ми фатен во кичмата три дена не е дојден на работа , се сме сами јас и свекор ми , жената сабајлето што работи кај нас видела дека девер ми не доаѓа и кутрата седеше 2 часа плус. Ајде што е таква ситуацијата разбирам на секој може нешто да му се случи ,туку јави се , пиши дека не доаѓаш , од нервоза свекор ми на сите викаше безпотребно... туку ај да не ве замарам јас само да си се искажам :envy:
    Денес имав некои слаби болки доле , нешто како предменструални ама ајде матката може се припрема (проширува) па затоа.
    Сега правев сутлијаш , направив едно големо тенџере и однесов на свекор ми свекрва ми да пробаат. Ставив внатре ванила во прав , рендан лимон и портокал , испадна мераци :D

Kaetana, Ygritte, NNA and 9 others like this.
  13. paleska3

paleska3 Популарен член

Добро вечер мешиња,

Конечно почнаа да ми се појавуваат трудничките хормони :lol:, денес надвор ладно а мене ми жежи како во лето :D. Обично секогаш ми студи, но сега како да имам греалка до мене постојано. Приметив дека и навечер се откривам и станувам испотена.
    Исто така почна да ми се јавува и отежнато дишење. Бебка расте и притиска:).
    Ајде февруарски бебиња ве очекуваме, полека и нам ни се ближи термин :)

Kaetana, flower55555, NNA and 7 others like this.
  14. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Во првото тромесечие имав болки во стомакот, сега во 4 месец како влегов помали се или воопшто немам болки. Поради што е тоа и дали болките се поради ширење на матката или?
    Инаку мноогу ми се спие и јаде зеленчук. Вежбате ли во овој период, до сега неможев многу поради болките, ама сакам да почнам по малку.

Kaetana and koritsaki like this.
  15. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Јас баш денеска кога бев излезена со мм, ме фанаа некои болки на левата страна од стомакот, мм се испаничи, цел ден ме прашува добро ли ти е добро ли ти е, сега пред малце ме фати и половината како ментруални болки ама за скоро поминаа, ајде да си поседи уште малце во мене иако неможам да дочекам да ја запознаам, за 1 ипол недела 3 кг качени, прстите ми трпат, отоци имам, притисок вчера 150/90 мада мислам дека ми беше од кафето и од едно мрсно месо, и така..

NNA likes this.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Нена притисокот ти е висок кој бара постојано следење. Треба да го мериш наутро и навечер и ако е над 140 да се јавиш на лекар.
    Во комбинација со отоци и трнење може да се јави превиа.
    Не е лошо и второ мислење да си земеш отиди на ехо кај некој друг да те види.

NNA, koritsaki and srekice like this.
  17. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Вчера баш кога бев за упат ми го мереа, некни на контрола нормален, и цело време ми е нормален, само вчера така што рипна, мокрача некни кај матична ми земаа немав ништо, утредента кога бев на едни испитувања ме гледаа на ехо супер беше се, не е можно тоа, а не се чуствувам ни уморено немам ни главоболка:(
    И реков на матичната па вчера ми беше супер, рече мпра да одмараш, ја цела куќа ја обраќам у 9 месец, 2 вц чисти, кујна, 4 соби средени се се..
    Сега читав и за трпнењето помагало многу пиење на вода..

NNA likes this.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Ти најубаво да се чувствуваш до крај али мери си го наутро и навечер да си бидеш ти сигурна. Може било еднаш, али убаво е да си следиш и сама.

19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Женски 15+5 сум.
    Сега ми се случи да ми истече вода од доле како цело време си течеше и како помочана сум дури на тренерките имам лочка. Мислев дека е од таблета про балан јејди дека е ама не е бело значи баш како вода без мирис и боја.
    Да не е плодова вода да снема вода плодот во кое си пливка нешто или водењак може глупости пишувам ама стварно се загрижив?

20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Оди нека те ѕирнат да ти е мирна душата.