Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    10.401
    Јас со претходната бременост бев прворотка, бев со ризична, чепот ми падна крај на 6 месец, а со строго лежење се породив во 38 недела, значи не секогаш после чепот иде одма породување.

На NNA и Elena ena им се допаѓа ова.
  2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Во 6ти???? ајдеееее :o
    Само што влегов во 6ти, стварно не ми требаше ова да го прочитам :headbang: :whew:

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Аман веќе од што се потресуваме за се и сешто и кошмари само сонувам.од сите што пишуваат каква им била бременоста целукупен заклучок ми е дека од денот кога си бремена до денот на пороѓај сите денови се критични.можеби грешам ама кога ве читам вака таков заклучок имам (facepalm)

На ***Bony***, NNA, paleska3 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.533
    Бебка кај мене е активна 24 /7, од 13-14 недела..... Како што ќе добива на тежина поголеми ќе се ударите.... Рака нога разликувам според тоа како е поставена, а газето се испакнува како топче на лево :inlove:

Јас (fingers) да можам само торти ќе јадам 8) а предходно не сакав да видам благо :D

Се сложувам со @Ive13 со золва ми дискутираме дека воопшто не е за уживање бременоста, секој ден нов симптом да не знаеш што е нормално и што да очекуваме... Сонови колку да сакаш, се некои глупи кошмари да те преплашат.... Ја сонував старата кума дека ми дала некое без веза име, и со плачење се јавив кај новата да ѝ потврди дека името ќе биде она јас што го одбрав 8) :D луда трудна глава ...
    Инаку на западу ништа ново :D моја бејби си се спуштила во мала карлица и си ужива нема абер за излез :inlove: од денес 38+0 |( ми е тешко, @Ladyyyy567 и јас како тебе си дежурам од кај 03:00-04:00 до сабајле |-) @Emma2 кај мене не е паднат чепот, а веќе се отварам ... Нема правила во бременоста за жал :)

На ***Bony***, FreeMind, lady.N и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    10.401
    Не се мисли, моите проблеми беа од сам почеток, не беше тоа туку така. Уживај мила се ке биде супер.

На NNA, Emma2 и Ive13 им се допаѓа ова.
  6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    10.401
    Јас малку се покајав што поткажав нешто околу мојата претходна бременост. Ама сепак ние го добивме најважниот резултат живо и здраво дете, и покрај сите патешествија. Сега сум 13гн. За второ, и верувајте дека многу повеќе се плашам од сите вас ради претходното искуство. Но пак на крај си викам дека фала му на Господ родив едно здраво право дете, ке биде и сега. Секоја бременост сама за себе. Ве гушкам сите, мора да бидеме релакс и да не мислиме на лошо.

На Kaetana, NNA, Ygritte и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Фала ти, и кај тебе :*

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Токму така, бременоста е долг период и не е воопшто лесно. Кога станува збор за некој друг си мислиш како од песна им оди и додека да трепнеш оп ќе се породи. Јас мислам цела вечност сум бремена, со милион стравови и мисли. Еве веќе сум при крај па мислам дека полека полека попуштам. Сега сум фокусирана на породувањето а пред тоа само си поставував цел во недели што треба да ги постигнам.

На ***Bony***, FreeMind, NNA и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    ^ Јас се чудам како некои поминуваат лесно на пораѓај, значи алал да му е ако е така но незнам како е можно тоа, иако е можно. Јас од што слушав и читав такви лесни пораѓаи дека за 2-3 саати се отвориле и породиле без шиење не бев спремна за тоа што ме чека, си мислев така треба(facepalm)
    Е сега психата ми е друга.

На FreeMind, NNA, Ladyyyy567* и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Не знам мамички мене многу ми е страв и неколку пати имам пишано на форумов за тоа втора бременост ми е а стравов не поминува никако и вака кога си споделуваме искуства една на друга уште повеќе коски ми се тресат.само Господ да не чува сите до една да си се породиме и здрави прави бебуши да си донесиме на свет

На Adeline, paleska3, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    И јас бременоста не си ја прифатив како најдобар период за една жена,можеби причина за тоа е што имам една неуспешна зад мене,и на секоја промена сум полна прашалници.
    Факт е дека сите имаме различна бременост,тоа една иста жена не го доживува исто два пати а камо ли различни:).
    Си се помирив дека не сака споредување со никого,ни во симптоми ни позитивни ни негативни искуства. И што помалце знаеш посреќен си.
    Ова размислување ме олабави.
    Не уживам сеуште,едвај чекам уште 7 недели да влезам во 36та8)

На Adeline, FreeMind, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.533
    Јас немам лоши искуства од предходно - абортус или проблем со забременување, токму затоа сега се плашам, в глава ми се увртеле најлошите можни сценарија . Дали ќе биде се во ред со бебка, со мене, како ќе се одвива породувањето... Па што кога ќе се вратиме дома .. :worried: :worried: хаос сум..

На Adeline, Малечкоxxx, FreeMind и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ее за тоа што кога ќе си дојдеме дома не се учи,си доаѓа само по себе дефинитивно. Затоа ќе се нарекуваме мајки:inlove:
    Не се плаши ни од породување:hug:има некој што не чува.

На Adeline, FreeMind, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    А што е толку пресудна 36та што од сега ќе ја чекаш 7 недели? има некоја посебна причина? :?:

15. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Па се влегува во 9ти. Од тогаш секој момент ако сака и чеп нека паѓа и водењак нека експлодира:D до пред 36та не:D

На paleska3, Мариаа., NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Емаааааа :rofl::rofl: па ќе влезе у 9ти месец:rofl::hug: Срце мое убаво шашаво си еј многу те сакам :*

На FreeMind, Мариаа., NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас сонував како се пораѓам|-)

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Правевте ли трет скрининг и во која недела се правеше?

19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.747
    Мирно е нема водичка.
    Вчера облеков црни гаќи и сабајле имаше само бело од утрогестанот што го ставам.
    Се надевам дека ќе биде мирно денес :)

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Абе пааааа, ај шо не ми текна тоа него ми се виде малку 36, тука знаеш дека над 40 е правило :rofl: Ај бе не ме ругајте, малку у параноја филм влегов, ме немаше фатено одамна :rofl:

На FreeMind, paleska3, Софија 88 и 4 други им се допаѓа ова.