Поздрав и од нас мамички. И ние сме добро, пред 3 дена бевме на контрола околу 1 цм сум отворена и докторот ми рече дека ќе тераме отприлика уште 10тина дена и ни даде болнички упат за пораѓање и сега само ќе чекаме. Торбиците се спремни, се е купено, испрано и испеглано и сега ќе чекаме само да почнат болките. Од вчера почнаа благи менструални болки, верверко си тупка доле кај вагината, ама уште нема абер да излегува. Изгледа убавко му е уште да му се смееме на акробациите и да го галиме преку стомачето.
Мамички еве ме и мене конечно овде,вчера си дојдовме со срцката моја,одлични сме и двете,сите сме неизмерно среќни и возбудени,малку помала се роди,наскоро ќе ви пишам во породилни приказни ...на сите ви посакувам најлесен пораѓај како мојот,само позитивно и дишете правилно тоа е лекот верувајте,ве гушкаме сите јас и мојата принцезичка
Добар ден и од нас мамички На преглед во понеделникот ми кажаа дека сум отворена еден прст и ЦТГ супер беше денес требаше пак да одам на преглед али јас се си викам има време и се летнав за крива паланка утре на свадба да идам што да праам будала глава сум...бебушко е супер 4кл беше во понеделникот а до сега незнам имам болки појачани па дури и нозе се кочат али се трпат па ако реши да искача шпринт за скопје Вие како сте што ви кажаа? Инаку кога се слушнав со докторката ми кажа дека на мој ризик идам накај паланка (дома) затоа што не знаела колку брзо можам да се доотворам,а ЦТГ ми закажа за 4 дена (што значи понеделник идам во петок пак)али тоа е си чекаме сега може секој момент да не изненади долго очекуваното фраерче на мама и тато
И така поздрав од дома... Плодовата вода ми се зголеми, буцка реши дека ќе си седи кај мама уште малку, а подобро ми е дома секако отколку на патолошка со сите човечки судбини, усвет да фатиш. Нека си поседи уште недела дена, па ќе видиме после.
здраво , кети мила честитки некс е жива и здрава ќерката. сакав да прашам дали и вие кога бевте кско јас 8+1недела дали сте имале менструални болки.и дали е нешто ризично. исто така де утепав од повраќање ништо не можам да јадам до кога траел кај вас ова чуство. поздрав
^ Јас имав исто така некои како менструални болки, јајниците ме болеа и тука баш прашав и пишав и девојките ми рекоа дека тоа е нормално. Не се секирај. Јас пак воопшто не повраќам ВООПШТО. До сега ниту еднаш не сум повратила. И колешкиве баш ми викаат алал нека ти е браво што убаво нит повраќаш нит ништо, се јадеш супер си машала. Имам само гадење на сабалје кога ќе станам од кревет и тоа ми трае пола саат само и толку после се ми е ок нормално онака. Ајде со лесно само нека ти е уживај со бебушко ќе ти се намали мачнината до кај 12 недела се надевам. Поздрав ! Keti30 честитки и нека ти е здрава и жива ќеркичката голема да расте.
Мораш да направиш испитување за скриен шеќер, тоа се протоколи нови по кои секој гинеколог се придржува.ако не го направиш ќе треба на докторот да му се потпишеш дека се откажуваш од вакво тестирање по своја воља. Не знам во другите градови како е, ама во СК, гинекологот ти дава упат за клиника за хематологија, па таму идеш во одредени денови кај една докторка на разговор.После тоа те препраќаат кај бараките кај Министерство за здравство и си закажуваш тестирање. Ќе идеш гладна, ќе те ти земат крв, после ти даваат една чаша со вода и шеќер да ја испиеш, и после тоа уште два пати ќе ти земат крв.
Мојот гинеколог заборав односно изуми.Па случајно му текна кога некој телефонски му се јави за нешто слично. Ја некаде во 30 недела правев испитување.
Nedaj boze da e nesto dali ce mozi nesto tuka da se stori vo 30ta nedela ili se raboti za nesto drugo?
Luge panika me fati ,,, bev na kontrola i doktorkata mi rece veke terminot ti e pominat utre od sabajle odi so provokacii da te porodat posto e bebeto zrelo,,koga vide kolku sum otvorena dolu e so glavceto rece duri go fativ,,,e sega me interesira dali ako mi stavat provokacija i da ne sum otvorena kese otvoram od toa ili treba da cekame da suk otvorena barek 3-4 prsti? neznam kako odat ovie raboti? dali nekoja imala slicno iskustvo? se izvinuvam za lat.od tel pisuvam? ve molam uteseteme i se nadevam deka utre kese porodam ne mozam poveke da cekam a denes sum cel den skinata kako utepana da sum
Keti30 нека ти е жива и здрава ќеркичката голема да расте Мајки само да Ве поздравам, редовно Ве читам ...Јас и бебушко сме добри...Вчера бевме на контрола се си е во ред Докторката се помачи со 4д за да го фати ама фраерот наш беше многу немирен , рачињата напред и несака да се слика Си клоцка само и си уживка внатре.. Инаку крвта ми е супер, и железото ми се покачи од 9 на 12, благодарение на природниот лек што го имам пишано по темиве и по едно топло какао навечер .. Поздрав имајте убав викенд
Xejjj мешковци, јас сум супер. Како што вчера не бев ич арна денес сум дефинитивно extra. Инаку галејки си го стомачето, како да осетив лакт/колено(што и да му беше тоа) - можно ли е тоа во 34та недела.
даа јас почнав да и ги осеќам уште пред неколку недели... и само што ќе и ги пофатам одма ги трга..па по некое време пак ..и си се задеваме такаа
добар ден женски јас одлично одморена после минатата ноќ непроспиена... сум заспала во 21.30 и еве пред саат време се разбудив... со ќерката моја се дружиме буквално ми игра балет.. а нели јас горда мајка на својата балерина си уживам си ја галам инаку сме добри денеска добро расположени.. ви посакувам да си имате најубав викенд ps. moram da go stavam ovaa video mnogu me rastazi... hrabro bebence.. posakuvam site bebenca da bidat zdravi i zivi http://tvoebebe.com/VIDEO/prvata-godina-na-predvremeno-rodeno-bebe#.UpBwYdJ_5c4