да си ми жива и здрава ме разбра што мислам.Баш ме прашаа роднини тоа у стил -Машко е? -Ниско го носиш ? Си викам што значи тоа ниско ,високо .Па кај би го носела у матка ми е не во желудник
Ако ти каже доктор ке ти каже и што значи.. јас прв пат кога останав бремена ми кажа ниско е поставено здравје боже кога ке порасне ке му мислиме ( се носат појаси, се лежи одмара се гледа како по ризична бременост ) за жал таа бременост ја прекинав . Имам познаничка што имаше ниско поставен плод и со фармерки со низок стук го качи и го износи бебе без никаков проблем. А ако ти кажуваат тетки стринки познанички дека носиш ниско да ти се фатат. И мене ми кажуваат такви муабети а си нема врска. Дека не сум повраќала ниско сум носела, глупости живи. Не се секирај, капиларите се многу осетливи во бременост. Јас имам проблем со синуси и постојано 'дувам' нос така да не на секое чистење ама на 90% имам крвче ама не ми тече крв од нос.
Ете не знам, ми е страв да се опуштам, токму заради тоа што немав проблеми на почеток.... Знам спремна сум за раѓање, не ме плаши чинот нити пак болките, ама тоа е.... Ме тепа психа
Зависи кој ти го кажал тоа. Ако се "стручњаци" баби и луѓе што се знаат и коментираат гледајки те - тогаш ништо не значи. Ако е од доктор кажано ќе одмараш. Снаа ми така цела бременост беше на патолошка.
Јас ги зафркнав сите, мало стомаче поставено високо под гради и ми коментираат : Ајјј машко носиш! - Не му велам, женска е Ако лекар ти каже дека е ниско поставено мораш да лежиш... Кај мене се симна околу 28 недела и ми препорачуваа мирување повеќе и да не кревам тешко.... Сега ми препорачуваат движење за да се породам @***Bony*** абе цело време си наоѓам нешто ама ете потсвест.... Првите месеци сонував дека крварам, сега ова со породувањево ме мачи. ...
Сите ве исчитав 36+4 сум една болка како ме фаќа одвреме навреме од левата страна и насредина долу многу непријатно и бебе ептен се врти кај папокот ме тегни страв ме фаќа Нозете почнааа да ми отекуваат и тие како се осеќате и вие мамички идни ?
Абе уште не се откажуваат од пуста желба машко да е Не ми се верува каков затуцан народ има И ај сеа нек не ти влијаат со глупостиве ниско,високо, хелоууу не биди будалетинка
Јас ќе следам Оскари, ако има некоја трудничка шо ќе се пораѓа, тука сум за поддршка, 3та смена вечерва и јас
Не оваа прв пат ме гледа дека сум трудна па да праша пошто мислеше дека сум 4ти а ја за 2 недели у 7ми влегувам па како тоа мало меше онда мора друга дијагноза да се постави . А ми е искрено гајле мене но ме интересираше што значи тој збор Ти изгледа ли оскари?
Девојки во која недела се влегува во осми месец 33 или 34, и кога почнате да чуствувате болки од бебето кога клоца јас веќе 4 дена слабо клоца повеќе само се тегне многу се плашам де не е нешто во ред зошто толку малку мрда. Поздрав
Јас мислам 32 се влегува во 8ми бидејќи 36та си веќе 9ти. Мајче ти веќе стигна 8ми?? А за мрдање нормално е неколку пати во ден нели им се стеснува просторот.И не се плаши веќе женче цела бременост си ми под стрес.Добро е тоа сигурно си уживка и пливка
Во 8 уште една недела тогаш утре полнам 31 недела, ама да ти кажам право многу се плашам а сега веќе уште повеќе, не знам дали ке се роди, све ми изгледа лошо, ми изгледа мал стомакот, па дека не мрда како што треба, па дека е ситен, па зошто немам мака зошто не ми тежи стомакот, зошто немам мака како бремена жена, имам само киселина, немам сон и обавезно 3 пати неделно повраќам. Фала за одговорот изгледа до крај ке полудувам од мислење. Поздрав
Аааа ќе се караме ние со тебе значи какво е тоа прашање дали ќе се роди .Па што ќе прави иначе,имаш цело човече во стомак тоа неможе да испари од тамо.Значи од што му ја мислиш толку многу и си исплашена и оно осеќа и е мирно срце мале.Почни да му збориш,гали го ,размислувај за тоа што ќе му облекуваш,како ќе го дотеруваш. Болен момент ти бил оној кога после ИВФ си ги чекала двете црти и си се тресела дали ќе биде,а сега ова? Ова е сега ништо .И тоа што немаш стомак ,и јас неам некој голем,не ми се лоши,не повраќам ,убаво се чуствувам.После толку години мачење,испитувања,киснење по болнички ходници Господ не наградил со лесна бременост и вади тоа бубачките од глава.