Zenski ja po isplasena ne sum bila u zivot dva dena sum so temperatura ma nz uste so ne probavaracetamol,rakija,corapi so ocet uste so li ne staviv na mene...doktorkata mi rece na 6h po dva paracetamola i plus sirup no pregeska me prati i na infuzija...so virus ke bese me potrese
Хахаха е немеТ... абе во кревет сум готово, малце ми замрдкаа маливе па викам да си ги осеќам малце...ама ме фаќа дремка готова сум..ајде поздрав и лека ноќ
Ic ne se sekiraj bitno e da mrda normalno e veke da se namaluvaat dvizenjata oti se stesnuva prostorot vo matkata oti bebeto raste
А зошто сакаш царски? 7ми месец некаде околу 28 недела. А тој грч неема врска со поставеноста на бебето тоа се припремните лажни контракции за кои имаме дискутирано може 10 пати тука на форум
Добро утро Овие денови имам доста зголемен секрет ама сабајлево ми истече проѕирно-жолт исцедок, доста густ, дури како парчиња. Се надевам дека е чепот. Утре ни е термин Сега ке се фрлам на чистење може ке испровоцирам нешто
Труднички јас само да ве поздравам. Добра сум, се навикнуваме со госпоѓицата една на друга, имаме малку потешкотии со доење, со раната долу посебно, ама подетално ќе пишам во приказни за некој ден. Инаку наминав само да им кажам на тие што немаат помош од мајка или свекрва :ЖЕНИ ВИ СИМНУВАМ КАПА, КРАЛИЦИ СТЕ И дека сум и бескрајно благодарна на свекрва ми
Фала јас мислев повеќе сега ке го почуствувам но тоа е, имам на 7 .3 на ехо па ке видиме дали е пораснат. Поздрав до тебе и Микахела.
подобро ли ти е сега? Ти треба и електролоти. Тие се даваат освен за стомачни вируси и за температура зашто и од тоа може да дехидрираш. Земи чај од бозел. Помага во намалување на температурата
Podobto mi e da nemam temperatura.Sinoka doprev do infuzija me osvezi i posle nekoe vreme mi padna temperaturata i nemam kaceno fala bogu...kaslicata i zatnation nos se seuste prisutni ama bitno od ova se spasiv bev vo trans dva dena i se isplasiv normalno epten malce sum 5ta nedela
во бременост никаде не се плаќа. Јас на ниедно испитување не сум платила. Ни лабораторија ни микро ни на гак скрининзите...
На државни клиники не плаќам. Но еднаш на државна си платив за крвна слика оти упатот ми бил од општ лекар, а не гинеколог- што менува тоа, секако сум бремена, глупости на квадрат... Додека во таканаречени приватни клиники, а кои соработуваат со фондот ми земаат пари, на пример кај матичната за пап и брисеви ми зема 500ден, во друга амбуланта што е приватна, но работи со фондот исто ми земаа пари за крвна слика иако упатот ми беше од гинеколог. Додека во болници и амбуланти што се државни, никогаш не ми побарале пари, освен еднаш со упут од интернист ми проверуваа шеќер и не пишал докторот шифра бременост и мораше да ми земат пари. На крај е на кој како ќе му текне само прашувајте ги и барајте си ги правата, бидејќи може да се направат наудрени и ако проџе-проџе. Си пробуваат. Не е фер бидејќи од државата се им е покриено, но они овие пари си ги ставаат во џеб.