Ајде добар ден и од нас.... @Eni.r јас имам две недели и течна столица и болки, ама бејби ја нема уште да излезе..... е сега секоја вечер ме фаќаат болки во исто време, траат 1ч и толку ... Нема ништо ... Вечерва сум на цтг, па да видиме што ќе кажат ајде убав ден
Јас околу 35та имав течна па ми се унормализира и сабајле пак, болки имам ама од што сум трудна, не за пораѓај хахаха Јас сум утре на цтг и се спремам психички ако ми кажат дека ке останам, знам дека ке се мачам оти немам симптоми.. Сега чистев генералка правев, пуштив машина па сушара,алишта прередив и ставив да се печат макаронки со сиренце павлака јајца ајде повелете
Аа сега почна да те зеза малатаа Ти се налути дека и рече седи таму уште некоја недела Ама ако нека дебели обравчиња
Исто и кај мене... Во 35 завршив во болница, спремни беа за породување... Се смирија болките и сега чекаме хахаха... Наздравје нека Ви е Се мајтапи бе, секоја вечер не спиена ме остава, во исчекување се е спремна наместена за излез а не сака. .. Ама кај и да е треба веќе можеби сака да правам генералка по дома па да излезе .. А моиве не ме оставаат да мрдам... буцка можда ќе е
Можете ли да ми кажете, имаше пишано, сега незнам на која тема беше, каде и како се проверува преку крв што имаш прележано и сл. зборам за сипаници. Бидејќи е баш како епидемија, страв ми е, немам прележано ништо, но пак да проверам за што сум вакцинирана или пак што имам прележано, моите не памтат.
Ако мислиш на торч, со него се тестираш за токсоплазмоза, од сипаници само рубеола, херпес и цитомегало вирус.
Седи дома попаметно ти е бидејќи по тие врати може само да закачиш нешто. Во моментов не ти мења дали имаш или немаш прележано гледај сега да не ги фатиш во бременост.
Добровечер женски како сте? Ние преживуваме многу се прејадов што неможам да дишам што направија @Leo-nora и @Софија 88 дали се добри денес? А и @Ygritte како е дали има нешто ново?? Јас баш не се осекам дека ке раѓам во скоро време а толку сакам ама кој не праша нас
фала мила што се сети и праша,...денес бев подобра мн малку ме болеа бубрези и ко тапа менс.болки...но сепак бев на лекар за секој случај ми рекоа се си е во ред, или од кичма болката е или од матката што мн брзо се ширела, но сепак ехо на бубрези ке си направам јас...за тахикардијата ме снимаа рекоа лесен степен имам, можеби и од нискиот притисок да ми е па мн пумпа срцето или тироидна да си испитам, па треба да најдам некој асален да ме види и тоа... Пуштаме среќа да биде кога ќе ти е желба, ајде па ќе има цел пролет и лето да си се возите низ парк мераци, а за јадењево да си јадеш и за мене зошто јас во уста асално немам јадено непамтам од кога те гушкам мила
@***Bony*** срце мое, бебка е мирна како јагне.... Контракции 15-20@ мирна линија, таа си е во супер кондиција.... Мајка не може око да склопи... @Ive13 тетка Иве ова твое бељаџивче не е појќе бељаџивче сега вака некако е сместена
Ок се од ремедика. Освен јане Стојковски и Котларова, лоши искуства. Секогаш достапен ми беше Зоран Јовановски.,Доаѓа и од дома. Дури и сам ми се јавувал некогаш кога сметал ( го утепував со меилови, пораки ) . Кога имав болки после царскиот , он беше на одмор ама ми се јави и организира да ме спроведат одма кај Ефремовски и на интернист да видат што е
Хаххахаха е ова ти е права слика пред две недели ја молевме да не излегува уште малку да почека а сега ќе ја молиме да излезе
@Софија 88 мило ми е што се е во ред со бебушката така да ми бидите до крај а за другиве испитувања човек да не е раат значи но подобро да испиташ да си раат барем се надевам се на крај ке биде во ред @Ygritte ааа не бива така земи раздвижи се малку или ако имаш слушалки пушти си транс музиче нешто нека се размрда повеќе и нека излегува нека не те мачи повеќе. Ви ја пуштаме цела срека за да се гушкате поскоро