Dobra srce, no uste so bolki cat pat. Bev na pregled maticnata go vide bebeto rece so nozite na levo e, i bas na besikata pretiskalo. Vo petok ke odam za urina da proveram da vide dali ima vospalenie od pritiskanjeto. Neznam zas ama nekako ne sedam mirna i pokraj ova, sw nerviram mnogu....
не сум од скопје. пред 6 години знам платив за пап 60ден сега не. Мислам и за лабораторија плаќав ама не сум сигурна. Сега баш ништо.
Нема простор за нервози најважно е што бебето е добро можно е да те боли од што притиска ама ајде ке провериш за еден ден може до тогаш и ке помине. Малку позитивно и ке помине верувам
Девојки нормално ли е да ме боли доле стомакот доколу подолго време одам стојам?кско притисок јак осеќам незз како да објаснам
Кога ѝ реков на докторката ќе ја молиме, таа ми рече уживајте, ќе си почне процес... Е сега го нема процесот За утре ми е планирано пешачење и генералка по дома зш свеки има роденден в Петок, па се надевам дека ќе се породиме Не сум по транс ама нешто шпанско убо ќе ми дојде
Добра вечер мамички (сегашни и идни) само да Ве позз... и оваа вечер бебушко е многу активен.. почнав да ги обожавам овие негови удари... дури ми фалат кога некогаш не ги чувствувам (кога спие или кога се понаша ко мрзливко)
Хахаха абе ќути таму, не примале ако немаш минимум 40 полни хахаххахаха Уште 20 мин па официјално сум 40+
Да ке мине туку мака голема.. дали од шо се нервирам одбивност од храна имам... ретко јадам не осекам глад, нез шо ми е. Само знам се хаос ми е ... Фала ти на утехата, ми значи подршка од сите вас
Кога веќе има болки нема да е долго. Без болки и со пукнат водењак со мене во соба имаше девојка, трет ден и беше на патолошка. Ако има болки најверојатно и се отвараш што значи дека процесот на породување е започнат. И да не се отвараш со болки повеќе од еден ден нема да седиш.
Imam kako beli naslagji na gakickite sto moze ds e toa, i se slucilo li na nekoja takvo nesto? 37+4 sum
Добро утро девојчиња , како сте ми ? јас супер , пред да се спремам за на работа , имам едно прашање. Што употребувате од дезодоранси и ролон? Овие 3-4 години по ред си употребувам секојден природни дезодоранси од разни фирми и досега сум немала проблем со миризба. Е сега откако забременив , не се трпам , секои 3-4 часа се мијам , што и да користам (а сум користелаи претходно) ништо не ми одговара. Дури порачав еден ролон во стик од Австрија со сода бикарбона , ама ништо а одам на работа срамота е да мирисам одвратно , и не само за на работа било кај да е. Во првата бременост не внимавав и користев од обичните дезодоранси (со алуминиум) и секако немав таков проблем. Дали да се вратам на тие , ама па шубе ми е.. Кажувајте спас некој
Не се оптеретувај и користи си тоа што си користела. Јас од секогаш користем рексона и бремена исто и доилка исто.
Јас во бременоста користев обичен, а за доење земав еден природен на лимон база од дм и можам да кажам дека е чисто срање. Јас стварно не знам како планираат со она што го нарекуваат ролон да идеме негде. Се туширам два пати дневно од што не можам да се поднесам. Ако најдеш решение пушти слика.
Дојде стравот мој од тој скриен шеќер, ќе се онесвестам готово, како ќе доседам уште саат и пол вака? Сега се каам што почнав... Ми се врти и повраќа... Ќе излезам неколку пати до надвор неможам вака јас ќе се здрвам, значи не за џабе се жалев овде, си се познавам себеси Инаку шербетот не е грд како што читав, обичен шербет ми се виде ама сега магла пред очи
Хелоууу цуциња како сте ми Уличарев вчера цел ден,срам да ми е И на предавање се бев,па ја све тоа си го знам бчагодареније на темава, дури и малце повеќе Инаку да и докторката рече вчера 40 недели треба да трае бременоста па и јаче и се помирив со тоа значин уште 4 месеци ќе сум трудна а уште малце у седми ќе влезам нема везе нека е добро се само.Иначе сабајле бебево икаше без престан може 10 минути и повеќе и многу се исплашив зашто неможам да и помогнам,не ја галев се подместував ,ма јок ме фати еден жал ,изгледа почна да проработува мајчинскиот инстинкт во мене @koritsaki јас ставав порано лидера крема за пазуви а сега нивеа pearl стик.Не мириса ама пак се прават мокри кругови под мишки.Џабе е хормони се тоа.
Јас затоа не се нафатив да се мачам за тоа испитување.. Секако до сега неколку пати ми е проверен шекерот со крвната слика и во ред си е. Ај со лесно
И моево само си ика, некогаш ми е интересно ама некогаш и јас го жалам И само го опоменувам да не ја пие цела вода