Кај мене после прекин на криноне се чистеше околу 10 дена, немав кафен секрет ама ми рекоа да не се паничам дека може да има крвави конци или кафено. Може да е од него, но за секој случај оди утре сабајле да те видат, да ти биде мирна душата, а дотогаш лежи си и одмарај. Поздрав се надевам нема причина за секирација
ехе... Многу ми е рано мене. а зошто аспирин? Не сум чула никој од блискиве и познативе бремени да пиеле аспирин
Јас пијам секој ден аспирин/кардиопирин уште откако останав трудна , по препорака и на гинеколог и трансфузилогот.. има многу жени пијат..
и јас имам страв од игли и што е уште потрагично имам само една вена и ќе мора само тука да ме "дупат" пред 6 години од вена беше,сега ако е по ново од прст супер ќе биде. е мене ми велеа - врати се за два сати пак.
ах женичке... не ти даде ли нешто докторот? Јас пиев антиметил и Б6 не дека чуда направија ама минимално имаше подобрување. Чај од ѓумбир можеш,чај од нане анасон...
јас знам аспирин се пие за да не настане коагулирање,згрутчување и формирање на тромб. Знам јас пиев после операција на скочен зглоб
да да.. во принцип во бременост тие што имаат проблем со тромбоците ( со времиња, хемостаза, димери ) и генетски мутации сите примаат клексани/фраксапарин и плус аспирин, ова е стандардна терапија која сите ја примаат во бременоста ...ова ни е на нас како добро утро секојдневно кое мора речиси до крајот на бременоста да ги примаме...потоа следи породувањето па пак некое време истата терапија и така, после би требало конечно да ги прекинат
И јас се онесвестував секој пат кога ми земаа крв, но откако останав бремена со првата ќерка и од 5ти месец бев со скриен шеќер се навикнав, немав избор, морав сама да се боцкам нај малце 3х во ден Страв не страв провери го шеќерот обавезно, ќе заборавиш на стравот ради бебето.
Јас од почеток пиев кардиопирин, е од кога испитав димери и морав да почнам со клексани а тоа е веќе месец дена, ми рекоа да прекинам со кардиопирин и само клексани да боцкам.. чудно вие и тоа и тоа морате..
Јас многу сакам да одам на козметичар, ама од кога останав бремена поради хормоните и додатна хормонална терапија до 20 г.н почнаа да ми излезат фурункули и докторот ми забрани. Денеска имам контрола пред последна ми е, да го видеме на бебчо до кај е стигнала
да двете обично ги даваат да се примаат во размак од 12 часа... е сега тебе незнам зошто ти ги прекинале, сигурно некој од резултатите покажале дека само клексани ќе ти се доволни за сега ..
Можно е од Фемибион да се појават киселини? Вчера откако се напив вечерта ми стана тешко од него и сабајлево после 5 дена пауза повратив. Во кој период од денот ги пиете? Еден доктор ме праша како ги поднесувам па затоа се посомневав.
на повеќето комплекс витамини пишува дека се пијат за време или после големиот оброк ( ручек ) јас претежно пијам навечер. Инаку не секој организам може да поднесе секои комплекс витамини. И јас моите што ги пиев на почеток немав гајле после ми беше лошо од нив. Едно време направив пауза па сега ги пијам без мака.
Фала мила на советот,бев вчера,ме ѕирнаа,фала богу ок,но ми го исклучија аспиринот и ми ја корегираа терапијата со витамин ц и витамин е,и ме боцнаа со прогестерон депо една(и ќе примам на 7 дена по една)и ми рекоа да мирувам(јас и пред тоа не мрдав никаде).Ние две сме тука некаде,ќе си се поддржуваме.Те
Јас пијам аспирин заради мутиран ген, Д-димерите ми беа во ред на почетокот на бременоста.. Можи сега пред да го прекинам аспиринот ке треба пак да ги проверам димерите, ке видиме
Не сум во МК, овде не знам дали и има такви, ама користев неколку различни, ништо не помагаше. Знам дека ќе повратам уште додека јадам, ми станува тешко на желудник и во тие моменти џабе е беше се што зимав, кога доаѓа до тоа.. нема шанси да го избегнам... Ми даваше различни, плус и сама зимав некои на реклама што ги гледав, ама ништо немаше ефект... уште б6 да пробам остана... Еве денеска демек подобро ми е.. ама кај мене тоа се менува во минутата....
Ма се правам ради бебушко ама џабе стравот си е присутен секогаш кога ќе здогледам игли а и кога ќе влезам во амбуланти болници клиники мирисот таму ме "бута". Искачам бледа ко крпа без капка крв во себе што се вика.. ама тоа е си трпам само да биде све ок со малово.. тоа ми е најбитно..
Некоја од вас ги имаше пишано мерките на цервикс ама неможам да најдам ептен наназад треба да барам... Кои се мерките во 28, 29 недела?