Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Кај мене после прекин на криноне се чистеше околу 10 дена, немав кафен секрет ама ми рекоа да не се паничам дека може да има крвави конци или кафено. Може да е од него, но за секој случај оди утре сабајле да те видат, да ти биде мирна душата, а дотогаш лежи си и одмарај. Поздрав се надевам нема причина за секирација

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ехе... Многу ми е рано мене.
    а зошто аспирин? Не сум чула никој од блискиве и познативе бремени да пиеле аспирин

3. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Јас пијам секој ден аспирин/кардиопирин уште откако останав трудна , по препорака и на гинеколог и трансфузилогот.. има многу жени пијат..

На flower55555, NNA и marchi-cool им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    и јас имам страв од игли и што е уште потрагично имам само една вена и ќе мора само тука да ме "дупат" :(:sweat:|(:doh::worried::shake:
    пред 6 години од вена беше,сега ако е по ново од прст супер ќе биде.
    е мене ми велеа - врати се за два сати пак.

5. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ах женичке... не ти даде ли нешто докторот? Јас пиев антиметил и Б6 не дека чуда направија ама минимално имаше подобрување. Чај од ѓумбир можеш,чај од нане анасон...

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    јас знам аспирин се пие за да не настане коагулирање,згрутчување и формирање на тромб. Знам јас пиев после операција на скочен зглоб

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да да.. во принцип во бременост тие што имаат проблем со тромбоците ( со времиња, хемостаза, димери ) и генетски мутации сите примаат клексани/фраксапарин и плус аспирин, ова е стандардна терапија која сите ја примаат во бременоста ...ова ни е на нас како добро утро секојдневно кое мора речиси до крајот на бременоста да ги примаме...потоа следи породувањето па пак некое време истата терапија и така, после би требало конечно да ги прекинат :nod:

На Nane26, flower55555, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    И јас се онесвестував секој пат кога ми земаа крв, но откако останав бремена со првата ќерка и од 5ти месец бев со скриен шеќер се навикнав, немав избор, морав сама да се боцкам нај малце 3х во ден :mm:
    Страв не страв провери го шеќерот обавезно, ќе заборавиш на стравот ради бебето.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Јас од почеток пиев кардиопирин, е од кога испитав димери и морав да почнам со клексани а тоа е веќе месец дена, ми рекоа да прекинам со кардиопирин и само клексани да боцкам.. чудно вие и тоа и тоа морате..

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  10. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас многу сакам да одам на козметичар, ама од кога останав бремена поради хормоните и додатна хормонална терапија до 20 г.н почнаа да ми излезат фурункули и докторот ми забрани.
    Денеска имам контрола пред последна ми е, да го видеме на бебчо до кај е стигнала:inlove:

На NNA, marchi-cool и Ygritte им се допаѓа ова.
  11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да двете обично ги даваат да се примаат во размак од 12 часа... е сега тебе незнам зошто ти ги прекинале, сигурно некој од резултатите покажале дека само клексани ќе ти се доволни за сега ..

На Emma2 и NNA им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    18.643
    Можно е од Фемибион да се појават киселини? Вчера откако се напив вечерта ми стана тешко од него и сабајлево после 5 дена пауза повратив.
    Во кој период од денот ги пиете?
    Еден доктор ме праша како ги поднесувам па затоа се посомневав.

13. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    на повеќето комплекс витамини пишува дека се пијат за време или после големиот оброк ( ручек ) јас претежно пијам навечер. Инаку не секој организам може да поднесе секои комплекс витамини. И јас моите што ги пиев на почеток немав гајле после ми беше лошо од нив. Едно време направив пауза па сега ги пијам без мака.

На NNA и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Фала мила на советот,бев вчера,ме ѕирнаа,фала богу ок,но ми го исклучија аспиринот и ми ја корегираа терапијата со витамин ц и витамин е,и ме боцнаа со прогестерон депо една(и ќе примам на 7 дена по една)и ми рекоа да мирувам(јас и пред тоа не мрдав никаде).Ние две сме тука некаде,ќе си се поддржуваме.Те:hug:

На Софија 88, Ygritte, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Јас пијам аспирин заради мутиран ген, Д-димерите ми беа во ред на почетокот на бременоста..
    Можи сега пред да го прекинам аспиринот ке треба пак да ги проверам димерите, ке видиме :)

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ај good morning од нас, наспана денес свежа, вие како сте ми во ова убаво утро? :sun:

На cinderella5, Ygritte, Happyinlove и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Супер, баш отворив да видам дали е се ок, одмарај сите 4 у вис.

На Martka и NNA им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.594
    Не сум во МК, овде не знам дали и има такви, ама користев неколку различни, ништо не помагаше. Знам дека ќе повратам уште додека јадам, ми станува тешко на желудник и во тие моменти џабе е беше се што зимав, кога доаѓа до тоа.. нема шанси да го избегнам...

Ми даваше различни, плус и сама зимав некои на реклама што ги гледав, ама ништо немаше ефект...
    уште б6 да пробам остана...

Еве денеска демек подобро ми е.. ама кај мене тоа се менува во минутата.... :sweat:

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ма се правам ради бебушко ама џабе стравот си е присутен секогаш кога ќе здогледам игли а и кога ќе влезам во амбуланти болници клиники мирисот таму ме "бута". Искачам бледа ко крпа без капка крв во себе што се вика.. ама тоа е си трпам само да биде све ок со малово.. тоа ми е најбитно..

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Некоја од вас ги имаше пишано мерките на цервикс ама неможам да најдам ептен наназад треба да барам...
    Кои се мерките во 28, 29 недела?