Го порачав од едно за здрава храна, не го правев дома. Поќе е ова на семето од коприва, барем така мислам. Имаш јака зелена боја, а медот само го соединуваше, вкусот му е цел на коприва. Сега ќе продолжам со јадење. И цел ден тоа правам здрава храна нешто да има обавезно, чај еден пијам, аронија исто обавезно, па витамини, копривата смеса, па јаткасти плодови, и дополнително сега б6 со ц 1000 ќ. Тоа е... Ќе си јадиме и уживаме ..
Познати се како Лажни контракции, на тој начин се припрема матката за пораѓај, нормални се ама не треба да се многу чести. Непријатни се многу ти се укочува цела страна на стомакот.
Значи сепак ке ги осетам знам да се прејадам па цел стомак да ми е како тапан цврст и незнам дали е од тоа тоа добро е тогаш фала ти
Девојки никоја не ме прочита на Второ тромесечие ... Изгорев од болки цела ноќ. Грб ужасно ме боли. Имав како масно ткиво на левата страна, и масажа со масажер последно праев. Лелле колку долго и силно сега ми се воспали бидејќи беше големо тоа.. Ноќеска се напив парацетамол, но еве 6:30 а јас сум будна со болки, во сабота... Уствари ок секој ден ми е сега како сабота, ама сакав да си поспијам... Како да ми помини болка? Неможам да лежам, да се вртам тоа никако, малку исправена но и така имам болка. Убаво ми почна викендов...
А од кога ти е масното ткиво? Ако си имала болка а плус не се раздвижуваш и си се измасирал онда уште повеќе ќе те боли сега.И ја така се заебав со вратот .Ништо нема чаре,само да си трпиш тоа е и стави некој шал да се затоплиш околу половината. А со каков масажер се масираше??? Електричен
Јас и апчиња примам за железо, еве веќе месев и пол никако да ми се поправи железото, а до крај на 8ми супер ми беше, сепак нормално е бебе си влече колку и треба.
Масно ткиво како згрутчено ми е.. И со масажа не поминуваше никако. Секогаш ми поможва масажа ама сега не бидејќи едн точка беше која многу притиска. И морав со масажер, да со електричен. Лошо е ? Ми рекоа дека не е, затоа го користев. И го воспалив и сега најискрено ми иде да се акнам од смеење. Каква штета си направив упм... Мм спие еднаш во сабота да поспие, јас го разбудувам. Не сум фер, ама не се издржува. Сега се напив уште еден парацетамол и малку како опушта, онака за нијанса ама малку е подобро.
Леле девојче,ма каков електричен масажер за масно ткиво посебно на стомак и тоа во бременост.Не си играј играчки.Тие електрични нетреба ни не бремена по стомак да користиш а не сега.Масно ткиво остави го,ќе помине.А за мм што му се секираш толку,не го жали многу јас кога не спијам е ни он нема да спие.
Мамички кое време го пиете магнезиум, јас наутро кога ќе станам пијам фембион 1 дали да биде во исто време?
Јас по препорака на доктор го пијам 2×1,на пладне пред пладневна дремка и после пред спиење навечер затоа што ме опушта и одма заспивам и ми помага полесно да одам по голема нужда.
Леле жени ве читам и ви заблазувам како јадете без проблем, мене од се ми идат нагони какво јадење какви бакрачи, па со тоа ни здрава храна не можам во уста да ставам ..не повракам секој ден но тоа е зошто избегавам се што ми мириса...секој ден се молам да ми почне и мене апетитот али ова нема абер ...вчера и најомиленото јадење го повратив од нигде никаде, а толку вкусно ми беше со ќеиф јадев и тоа од мала количина мислам уплав фатив кога ке дојде време за јадење и мн се плашам дали ке им е доволно и ова малку...а на ехото покажа дека си напредуваат ...ќе има ли крај 15 недела влагам веќе
Ох душо веќе со ова повраќање маки мачиме скоро сите на почеток.... Ќе помине секако, јас повраќав некаде до кај 16та,а може и 17та ме фати не памтам убаво, наеднаш се опоравив, а до тогаш како парализирано зомби бев не мрдав од кревет Ајде сите што ја имате оваа мака издржете кога ќе помине одма ќе заборавите и ќе се дебелеете
Девојки мене изгледа ми се катастрофа резултативе од крв дури другата недела сум на контрола ако има некоја да се разбира јас не ги разбирам ама од памет се извадив. Плус имам леукоцити покачени
Никако да користиш електричен масажер во бременост. Кој ти рекол дека не смета да се утепа, па на секое упатсво пишува
Се надевам мила почна нервоза да ме фаќа до пред две недели си викав ајде нормално е прво тромесечие, второто ќе е друго али ништо уште абер нема Едвај чекав да се здебелам чим останам трудна, оно јас 3 кила ослабев којзнае дали ќе качам две три до крај ..а и ова ме мачи дали ќе примаат доволно витамини со моево не јадење ...барем можам да си се изнакажам тука да ме разберете
А зошто не смее да се користи ако сакаш да ми објасниш, имам и друг пат читано но некако не ми е јасно, зошто не смее да се користи, како може да наштети?
Па тие вибрации што ги чуствуваш ти се ништо, во споредба што се пренесуваат на плодот. Еве замисли ти да си во стомак и некој да ти стави масажер со вибрации како ќе се чуствуваш и тресеш внатре Шала на страна блиска моја си направи белја во 6ти месец од редовно користење на масажер, ја болело половината и цело време ја масирале, а не знаела дека нечини Фрлајте тоа во бременост подобро е рака да ве фати.