Во секое време.Ако пиеш по две, не е опасно за тоа опушти се и уживкај и пиј си како што ти кажува докторката.Се најубаво
Не знам што да правам,некни дежурната што ме прими,ми спомна да земам утрогестан,а јас и напоменав да продолжам со кринонот.Сабајле се консултирав со докторот и не ми даде ништо,ако требаше ваљда ќе ми дадеше.Ах,што немам роднина гиниколог и мирна бачка,вака ми е незгодно пак да прашувам.А имам и миомче,па да не нарасне од утрогестанот.Леле Господ нека не чува.Фала ти мила.Секое добро Да,ми го прекинаа аспиринот на една недела,витамин ц ми вклучија и витамин е,и прогестерон на 1×7 дена.Фала ти мила
она спремна во секое време,нека си има при рака. и јас вчера добив уплав. Пиев прегназон обични сега ми рече прегназон комплит и магнезиум да почнам но мн рано е за магнезиум. 16+5 сум во првата бременост последните 3 месеци пиев магнезиум. Ми рече контрола за 2 недели слабичка сум била слабо се отцртувал плодот а јас уствар сум малку "машала" е сега од салото на стомак може нешто не видел ама доволно да ме исплаши.
Како бе рано за магнезиум, магнезиум се пие уште кога ќе дознаеш дека си труден... Мене матичната ме искара што одма не сум почнала, а пак бев на почеток..
Да и мене тогаш ми го прекинаа...па после пак се навратив на кардиопирин ...е сеа веќе скроз ми е исклучен бидејќи сум на клексани..
не сум знаела. Се пие по потреба ако се има грчеви јас така знам,првата бременост само последните 3 месеци пиев
епа незнам... мене дури сега бргу ми ја зголемија дозата, така да освен во ќесички што го пијам директот, пијам и капсула магнезиум , а немав никакви грчеви, тоа беше ради хемостаза и димери што испитував па ете освен продолжување со клексани ми препишаа и да ја појачам на магнезиум..
Јас магнезиум пијам пуууу кој знае колку пред бременост уште.А од бременост по два пати дневно.Мене Б6 многу ме опушта посебно за спиење.Кардиопирин до 30 недела ми рекоа после не,ама ја уште за 10 дена имам и не купувам веќе.
Пак да објавам затоа што никој не ми одговори што значи постелката зрела 3 степен 37 недела и некој ден сум дали дека бебе е спремно веќе ? И над колку веќе треба да се контракциите на цтг за да се спремам? Денес ми беа пак 20 осеќав само некои мали болки затоа и што на грб неможам да лежам.
Поздрав од мене, денеска од мисла дек ке биде времето со сонце отидовме во Охрид цел ден пешачам сега дојдов кај мајка ми ама све живо диво од телото ме боли, ама повеќе се секирам ме боли долниот дел од стомакот, бебето беше активен цел ден, 31+4 сум треба да се плашам или со одмор ке ми помине.
Значи дека може и веднаш да се породиш а и до термин да тераш. Ја сум со созреана постелка од 36 нед и уште чекам. Сега сум 39