Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Мила степен на зрелост почнува од 0 до 3.
    3 е последно значи дека бебе е спремно да излегува, контракции за раѓање се до 100. И тоа константни, значи целото ливче да е цик цак до 100.

Инаку ајде да ви се пофалам официјално ми падна чепот, проѕирно кафеаво парче( што личи на мрсул:puke:) боја на кока кола хахаха и уште 2,3 бришења кафеаво. До сега сумњав што е чеп,сега знам дека деф. неможеш да погрешиш кога ке падне знаеш дека е тоа.

Последна измена: 2 март 2019
    На Kaetana, Elena ena, paleska3 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Само до 20 покажа за 3дрна пак на цтг не знам оти толку брзо и тогаш и вагинален преглед

4. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Епа затоа што постелката е зрела мора да пратат тонови на бебе почесто, мене 2 степен зрелост ми беше во таа недела, дури сега ми е 3 степен а сум 40+
    Јас одам на 2 дена веќе 2 недели

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ајде штета нема од пиење магнезиум.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    овој е чист природен магнезиум. Бар така ми рекоа во аптека

7. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Мене исто пред некој ден ми рекоа 3 степен зрела постелка,37 недела влегувам,значи може за мн.брзо да се породам,а може и да терам така уште некое време..не се знае.
    Вагинален преглед и ЦТГ не сум правела уште:?:
    Од вчера сум официјално дома,па се изнакупував што фали,денес и утре се акнувам генералка,торба за болница и бебе спремна па да почне одбројувањето..:clap::)

На Adeline, paleska3, Ive13 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    98
    Мене ми мереа пред 2 дена 40мм беше а веќе сум 38 недела и тоа малку ме плаши зошто не е омекнато а плацентата е веќе 3та фаза

9. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Има ли некое будно меше ?? ^_^
    Јас легнав во 12 а станав во 3ч мислиш сум спиела 10ч и еве ме око неможам да склопам (waiting) има ли некој да се дружиме 8-|

На Makedonka007 и Ygritte им се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    • Хм за чудо имаше баш погоре во коментари колку треба да е според недели веќе би требало да е намалено :^)
    јас баш го прашав докторот на последниот преглед како до полесно отварање и рече имало некој крем кој доведувал до омекнување ама ... не му дадов до значење затоа што мене ми беше поентата со вежби или слично дали би можело некако да се направи тоа за крем не би ризикувала ради инфекции.
    А плацентата кажува дека веќе бебето е спремно за излегување дека плацентата нема доволно да го исхранува и дека ке мора да излезе. Штом ништо не ти потенцирале веројатно е се во ред, кога си пак на преглед?​

Од досада се учам како да си го украсувам текстот :lol:

На Alishan30, Ive13, Софија 88 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Хаха..супер,шарена занимација:mm::DСи подежурувам и јас ова време,а и касно заспивам..ме здробија и киселини овие денови,чинам од нив се будам осеќам мачнини,а како за инат касно јадам стално некои глупости..:mm:
    Сите бараат некаква активност при крај,што е добро..Пешачење е добра опција,јас со првото доста се движев пеш и пред крај посебно со мм посебно удривме на долги прошетки..Дали тоа помогна за полесно отварање и пораѓај или мајка природа си го прави своето не знам..Сега послабо одам пеш,а и да сакам побрзо се заморувам и одма стомак ме заболува и криво ми е..Може дека со кола повеќе и одма кондиција паѓа,а и поради болки во грбот кои ги здобив последните години седење на работа.
    Од друга страна сега куќа на 2 спрата сами сме,горе долу секој ден по неколку пати,а не спијам и не одмарам доволно се осеќам ко прекршена сеа на крај..Се укочувам мн.брзо штом легнам или седнам,а ми зачестија и болки во кичмата и стомак..Баш го осеќам бебе спремно секој момент да излезе:)
    Си направив паралела да видам баш со второ сега како ќе биде здравје,дека викаат полесно било второ породување (што и не мора да значи)..Дали активноста најчесто помага или на крај сепак си е до организам,гени и и др. фактори 8-|

На ***Bony***, Ive13, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Хелоу грлс... :hai: јас уште сум тука (facepalm) денес цтг и преглед вагинален :x контракции до 20 бебка е во супер кондиција си претка абер нема да излезе (facepalm) од денес 39+0 недела....и генералка правев и пешачам и скали качувам по 3-4 пати во текот на денот и се си е мирно со слаби менструални болки во срамната коска и кичмата .. Си чекам.....
    Кај мене во 36та недела беше 3ти степен, 2.5цм отворена и омекнато грло. Бев в болница една недела, строго мирување за да бебка крене на килажа... Постелката значи дека е созреана и неможе максимално да го исхранува плодот, при крај е... Значи бебка се спрема за живот надвор од Хилтон Хотел (читај : матката :lol:
    ) @Eni.r дај повлечи ме и мене :lol: бејби моја се залета во 36 недела сега ја нема никаде си ужива :l:

На ***Bony***, Ive13, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    И јас сум будна од 5 ч. Но сега се приклучувам, доручкував малку и како и да се нарекува овој оброк во 6ч. :D
    Најубаво ми е рано станување и така во тишина да се видам каде сум, сама со мислите патувам, правам планови абе свашта. Комуникативна отворена личност сум, но посебно си ја обожавам тишината и самотијата уживам! Време баш за себе.:dance:
    Планирам како денес денот со мм да го искористиме. Од утре на раб, па денес да си се опуштиме самите некаде. Може на планина или блиска ливада со малку храна и ќебенце.
    Ќе земам книгата ќе си ја дочитам сега.:)
    А сите вие да си имате прекрасен неделен ден. Уживајте максимално! 8):hug:

На ***Bony***, Ive13, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Според симптомите кои ги имам,а и последната прогноза на докторот,имам некое чувство дека до крај на неделава ќе се породам..Ама ај ќе видиме баш,да не се залетувам:D
    Битно кај и да е не чека најубавиот осмомартовски подарок:inlove::f:

На marchi-cool, ***Bony***, Ive13 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Од денот кога разбрав дека сум бремена ми се сврти низ глава дека бебево ќе се роди или на 08.03 или на 12.03 хахахахаха не знам зошто :$ (facepalm) и јас си велам дека ќе биде до крајот на неделата :nod::l:ај со лесно нека ни е :D :l:

На Adeline, paleska3, ***Bony*** и 8 други им се допаѓа ова.
  17. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Здраво женски :hai:
    Како сте?
    Ние добри еве од денес 32ра недела ја тераме..
    Лета времевоо скоро пред крајот сме, а како вчера да видов позитивен тест :inlove:
    За шетање сум ама не ме држат баш нозеве, па гледам и да одмарам повеќе..
    За бебка скоро се е спремно, уште некои ситници ама имаме време..
    И такаа.. Ве поздравувам:l:

На lackygirl, paleska3, ***Najsrekna*** и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Е неможе, 40+ да си чекаш инаку не пораѓаат(wtf):fubar: хахахаа

Абе мене ова чепот уште ми испаѓа, колку има :^) ако денес не отидам на доктор утре сум на контрола па ке видиме:)

На NNA, Ringishpil_, Ladyyyy567* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.990
    Допаѓања:
    108.503
    Мешиња добар ден :)
    Како сте ми денес? Сакам да почнам да користам крема за сончање (за лицето наместо дневна крема ) дали сте ги користеле кремите на La roche posay во бременост?
    Имајте убав ден :sun:

На Makedonka007 и srekice им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Љубави јас ја користам La roche posay со спф 30.Нема ништо штетно 15516091849872117294667642560708.jpg

На Emma2, koritsaki и Makedonka007 им се допаѓа ова.