Ми треба инфо, за колку време делува провокација?? Во 10ипол ако имам слаби болки ке ми уклучат инфузија, сметам дека тоа е провокација.
Имав на 5 мин според цтг слаби па сега почнуваат на 3 појаки ги чувствувам во 10:30 ке ме стават на цтг и ако се слаби ке ми стават провокација
Ке ја убрзаат работата со провокацијата. Само биди си психички спремна за појаките болки што ке следат, ама со секоја од нив си поблиску до чедото твое. Само диши мила и слушај ги докторите, чекаме убави вести, до утре ке имаш полни раце љубов, се ке помине.
Не се чувствувам убаво, мајка ми не знае, сакам побрзо да заврши да и кажам, предосеќа нервозна е напната.. Не сакам провокација наплашена сум од неа, сакам природно.. Сакам да преспијам до 10,неможам и неумам Само едвај чекам!
Душа иста мисла имам за мајка ми,не сакам да и кажувам се додека не заврши се,ама мајка па чуствува... Ајде одмарај,провокацијата само би убрзала процес болките се тие што ние можеме да си истрпеме. Сме поминале и потешки и поболни моменти,овој е нешто за што се боревме. Те гушкаме и само со убаво и позитивно да размислуваш
Ќе ве молам имал ли некој полип во бременост?Во Петокот бев на преглед,прв.Имам мал полип кој воопшто ме пречел.Во Четвртокот од него прокрварев светла крв,кратко траеше и на бришење.Докторката ми рече од него дека е.Денес пак на моменти имам пак така светла крв,по малку?Можно ли е да е пак полипот?Искрено се ме плаши имам скоро42 години.Ова ми е втора бременост по 10г.И се си поврзувам со годините....
Јас имам полип на грло на матка голем околу сантим, и ми кажаа дека не пречи не бременоста, и мене ми се случи сукрвица во петокот. Кога бев на дежурен рекоа дека во моментот нема крварење, и дека од него било тоа. Ми рекоа да не се секирам дека ке се одстрани при пораѓај, сега не го третираат. Важно е само да не се воспалува често.
@Makedonka007 со она масажерон ми го стави црвот сеа..јас се со машинката за депилирање се поминувам, под мишка и на нозе... тоа нели е дрмање и тресење...ах, шо ми текна сега на ова
мила и јас со машинка депилирам нозе, и раце не гледам никаква штета не е тоа такво дрмање... мене мн поболно и стресно би ми било да одам по козметички салони него дома со машинката така да уживај сигурно немаш штета кај и да се депилираш со неа
Мојот е премногу мал.Дега дури имав како две ситни,мали парченца потемна крв.Можно ли е да е од него?Инаку немам,болки,грчеви,обилни крварења.Од прегледот дури мислам да не е иритиран
Ти до 10,30 утре сабајле ке имаш бебе у раце и наспана ке бидеш дури не се стресувај провокацијата само ке ти помогне да се отвориш побрзо и се да заврше побрзо зошто да се мачиш пример 10 саати кога со провокацијата за три саати ке завршиш мене ми ја ставија во 6 до 8,15 немав болки 8,15 прва контракција 12,10 бебе изпаднато како си сеа? до колку одат болките на цтг? колку си отворена
Почнаа некакви болки одвреме навреме долу да ме пристиска и бебка многу ми се превртува лево десно никако да застани и само ме тргне и долу осеќам како да ќе ми излезе 37 и 3 дена,вчера на преглед ми рркоа за вагинален преглед реков ајде нареден пат за среда а страв ме фаќа ми се чини порано ќе биде
thanks honey и да, и цели раце депилирам и јас... ама плус и во салон одам за интима, мене не ми е толку стресно, барем сега за сега..