Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Ве читав цело време ,ај викам да ви пишам.
    Моите беа на гости цел викенд,и кога си идеа се изнаплакав како бебе.:emo: Татко ми кутриот и он по мене,а мајка ми вика остај ја нека плаче ,трудна е ќе и помине:lol:
    Имав некои тапи болки во долен дел на стомак од време на време. Утре конечно на контрола па да се видиме со бебчо. Инаку од денес 17недела ,радости(hollest)
    Сакав да прашам за д-димери дали да чекам утре матичнава да каже нешто или да предложам сама да проверам:?: Која недела проверувавте вие? Ве:hug:

На NNA, ***Bony***, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Одлично, значи да не се секирам таман си е :). Ќе те чекам утре да пишеш како ќе поминеш.

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  3. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    За апетит што да кажам ич немам со сила јадам дури јас да се прашам и цел ден нема да јадам ама морам па гурам некако :D

@paleska3 обавезно ке пишам таман и за фамозниот доктор одвај чекам да видам како ке поминам :)

На paleska3 и NNA им се допаѓа ова.
  4. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Истата приказна и кај мене беше ама не сакав порано да пишам да не баксузирам.
    Исто две вреќички беа видени во 5та недела,но во 7ма имаше едно срценце ,другата вреќичка беше празна ;( ама сепак бев пресреќна што едното ембрионче се развиваше нормално, а уште по изненадена бев што не очекував дека по природен пат толку лесно може да се зачнат близначиња ,ама за второ може ќе се дуплираат:^)

Нека си расте и развива правилно ова душиче :l:а мама да си има лесна бременост како песна:*:hug:

На paleska3, NNA, ***Bony*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Прегназон со омега 3 масти... тие се демек најдобри.. тие ги пијам од самиот старт на бременоста.. имаш 60 парчиња за 900 и нешто денари.. тие ми се препорачани од гинекологот.. покрај фолна и омега 3 има уште 10-тина витамини кои се потребни во бременост.. ги има во речиси сите аптеки само во Зегин не ...

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Јас проверувам на две недели обично или на месец, зависи како ќе ми закаже трансфузилогот, од самиот старт проверив...мислам дека веќе треба да ти испитаат поба
    Душо доктор како доктор секој гледа да зграби од негде сите имаат некаков процент од нешто..не можеш да бидеш сигурна дека тоа што ти рекол не чинат Фемибион дека е баш така, можеби он има ќар од некој друг лек на таа база па наредно баш тој ќе ти го препорача ко најдобар за него...јас мн пати се уверив дека форсираат нивни лекови "као демек најдобри" а ги ругаат другите...јас до сега немам слушнато дека не чинат, да беше така ќе се проширеше мн брзо тој муабет ако е вистина, ...поминав мн доктори годиниве и сите ми го препорачале баш Фемибионот...така да пиј си го без гајле биди (fingers)

На Мариаа., Larahappy, ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    255
    Ја пиев Премама дуо. Матичниот тие ги форсира. Па ги баталив

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    108.534

Ти благодарам рингишпил. Јас да ти кажам немав 100% очекување за близнаци ама и не знам колку ќе сакав да беа две , ќе ми беше многу тешко за да гледам две оддеднаш и не знам дали ќе имав живци за три деца :D добро е што вака испадна , само нека е се во ред и понатаму тоа е најважно :l:

На NNA, srekice и Ringishpil_ им се допаѓа ова.
  9. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399

И јас бев денес и моето топче е 1.5, му го слушмавме пак :l::l::l: од утре сум и јас 8 недела @koritsaki значи ептен се поклопуваме јас и ти.
    За брисеви ми рече после скрининг - април негде.

На Adeline, Martka, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Жено за некоја шо не јаде нишо, железово ти е топ!! ајт не замарај со резултати, супееер си, јако женче да сибеш :muscle: :hug: @Leo-nora

Оф бе, мислев ќе сме колешки по близначка бременост.. Да е живо и здраво најважно, имам чувство дека е машко, прва интуиција никогаш не ме лаже хехе... ајде со лесно!!!! (fingers) :hug:

А ти што мислиш па во другите има незнам колку многу железо, yeah right |( За ниско железо само таблети за железо и правилна исхрана, зелена!!! А за Фемибион вака шо збориш ќе ти се наљутам... за сите останати по некој се жалел до сега освен за нив, најквалитетни се, немаш никакво гадење од нив, незнам како може да нечинат!

Последна измена од модератор: 5 март 2019
    На Adeline, Martka, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ајде ондак предвиди и кај мене :$

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Не се зафркавам на @srekice и предвидов.... добро свекрва и шо не знае, да не ме колне :^):tmi::x(facepalm)

На NNA, srekice, FreeMind и 2 други им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    јас сакам да ми е женско :D ама сега какво такво битно живо и здраво да е

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    прво на тоа ти помислив, без зафрканција, дека женско ќе е!!
    хаха ај баш ќе видиме, секако живо и здраво да е„

На NNA и marchi-cool им се допаѓа ова.
  15. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Ме нема неколку денови не може човек да ве дочита :lol:
    @Ygritte да сте живи и здрави :inlove:
    Јас сум 38+7 дена си имам болки по малку на моменти кога се движам мислам дека ќе се помочам туку ми се појави секрет од завчера потемен и многу мириса ме чеша по малку докторката утре ми рече да одам брис микробиолошки да ми земе ми е страв што може да ми најдат? За пап тестот рече вака е уреден ама имаш кандида :D Да ве прашам бев во просторија со дете што има сипаници и ја бацив ама дека и беа почетни не се гледаа отпосле ми кажаа може ли нешто да ми биде? :| Инаку цела се затнав и грло ме боли :D

На NNA и Ygritte им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    13.771
    Koi sipanici? Varicela? Zarazni se pred da se pojavi osipot,a I sest dena posle toa. Devojceto ne bilo voopsto isfrleno?

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Аа не знам какви беа од после и видов на челото три брунчиња мали јас сум вакцинирана и едни имам прележано ама кои не знам :D

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    108.534
    @Larahappy хахах да да ептен се поклопуваме исто :lol: кога ти е терминот? Мене 15.10 :)
    @Emma2 тоа е , да сме живи и здрави :) јас да ти кажам мислам дека пак девојче ќе имам :D и според отчукувањата на срцето така ми изгледа ама ок не е сигурно и не ми е толку битно :) важно е да е се во ред :)

На Софија 88, NNA и srekice им се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да е живо и здраво само. @Emma2 да ми погоди мене ама за @koritsaki и јас мислам љуто женче по отчукувањата :lol:

На paleska3, koritsaki, Ygritte и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ништо не ти е,

На Natasa87, Ladyyyy567* и Ygritte им се допаѓа ова.