Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    @koritsaki да 15.10 е терминот и кај мене. :D:D:D А како сте гледа какво е според отчукувањето на :l:?

На NNA и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.543

Леле :o :Dи ти 15.10 , па штом си исто ко мене 8ма недела јас па уште прашувам за термин :rofl:
    За отчукувањата на срцето ова ми го имаше кажано првиот гинеколог каде што одев , дека ако отчукувањето е над 140 е женско , а под 140 е машко. Тогаш за ќерка ми бев 6та недела кога слушнав срцева реакција и беше 156 и ми рече според овие бројки би требало да е девојче. И погоди. Демек во повеќе случаеви машките имаат по слабо отчукување на срцето од женските.. Сега не знам , за второво ќе видиме дали пак ќе е така :lol:

На Yowannty, NNA и Larahappy им се допаѓа ова.
  3. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Сега бев кај докторката 39 + 0 изгледа немав убаво израчунато :?: ми правеше контрола ми вика постелката е зрела почнала да се двои му го видов окото раката и срцето :D ми вика не пиј магнезиум веќе зашто треба да очекуваме болки движи се по скали и кажав за секретот дека ми е потемен и мириса ми рече нормално е и ми даде вагиналети вагисан да ставам по едно инаку сега е 3 150 грама :D на цтг нема болки ми рече другата недела во вторник ти е термин ако до тогаш не се породиш ќе мора секој 2 ден во болница да одиш :D

На FreeMind, koritsaki, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ајде мила ти си наредна:)

На Makedonka007, NNA и Natasa87 им се допаѓа ова.
  5. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    255
    I jas sum denes 39 ned

На FreeMind, koritsaki, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас сношти имав болки во половината и нагоре накај грб се ширеа на секој 15 минути, така беше 1 саат после сум заспала.
    Денеска сум 38+2, болки имав и денес како за по вц ама ништо, ни чеп паѓа, ни водењак пука, искрено тие 2-3 недели ми се најтешки.

На FreeMind и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  7. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Добро утро од мене.
    Доручкована и кафе пијам. Бујрум

Сакав да ве прашам имам дома прочистувач на воздухот и го користиме веќе 3 месеци. Но, надвор е презагадено.. И кога си надвор дишиш нечист воздух, дома чист.. Си мислев да не е поголема штета од помош? Преку зима е најзагадено сега идат топли денови, но сеуште сум во дилема... Кога ќе се роди бебка сакам ќе е лето, но го сакам најдобриот начин. Што мислите?? Има некоја дома прочистувач на воздух??

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да јас имам...и го земавме токму од таа причина да дишат чист воздух бебињата, а и јас сега во бременоста кога е мн загадено надвор само седење по дома...нема поголема штета зошто би имало баш напротив :shake:

На NNA, Makedonka007 и Martka им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Исцедок што е во боја и што мириса нее нормален,ставај некој појаки вагиналети за да се исчистиш или евентуално брис.

На NNA и Natasa87 им се допаѓа ова.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Добро утро...добар ден мешиња :hai:
    Ние само што завршивме со првиот преглед кај новиот доктор:) бебушот наместен но мирен :lol: плодова вода доволно, постелка зрела и на преден ѕид:)едино 37гн треба да сум а бебуш е 36 ипол се надевам добро е :) правев цтг незнам да го прочитам докторот рече само ок е се гледаме за недела дена :inlove: и така хепи сме има :sun: надвор денес може малку и да се прошета :)
    Убав ден на сите :*

На marchi-cool, Ladyyyy567*, ***Najsrekna*** и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Девојки што значи плацентација на преден ѕид?Ако добро пишав.Фала ви,мили мои

12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.466
    Допаѓања:
    183.640
    Здраво труднички, што се праи? :)

Моето имаше цело време над 150 откуцаи, 170 мислам последен пат па пак се сомневаа дека е момче... :?: Јас мислам нема многу врска тоа. Единствен сигурен начин да се утврди полот е да се видат гениталиите. Додуша вечер сум на контрола па валда конечно ќе ни кажат за сигурно. (poolparty) Не ме држи место веќе :D И се надевам се е во ред и ќе добијам амин да си дојдам за Македонија на 2 недели. :) Пуштете среќа. :)
    16+6 денеска. Растам од радостии ко паун. :lol:

На Kaetana, Coco31, marchi-cool и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Те разбирам шо ми велиш, но надвор загадено и ти веќе си навикната на тој воздух, дома идиш чист воздух и тогаш најмногу му штети на плуќата. Имам и читано статии и факти за ова. Ама ок дај Боже да нема врска. И нас тоа ни одговара. Позз Софче

На NNA, ***Bony*** и Софија 88 им се допаѓа ова.
  14. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.844
    Добар ден и од мене, и јас денес на контрола 15гн. Рекоа дека е се ок, дефинитивно машко. Полипот што го имам, докторот смета дека можеби ке се повлече, препорака за повеќе одмор, и орални пробиотици, како превентива за флората. Убав ден на сите мешковци.

На paleska3, NNA, ***Bony*** и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Женски шо мислите за после пораѓај кој мидер е најдобар?
    Јас сакам да нарачам од тие како на дупли преклоп што се, немам слика моментално.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    39+6 |(. Симптоми за пораѓај никакви. Утре ми е термин, се надевам ќе се случи чудо, ама некако не верувам баш. Пак чекање за цтг, пак прегледи, за да ми рече докторот се е супер (што ми е навистина мило и ми олеснува) се гледаме за Х денови. Не е интересно веќе, нема крај. Ногата лева како да не е моја, кривам кога одам, па и чворчиња две кај коленото ми се направиле. Научна фантастика ми е вртењето навечер, а за спиење да не зборам, затоа што не спијам. Барем имам тренинг за бебе кога ќе дојде.
    Спремно е се за девојчицата, ама инат е бе, инат.
    Каде е тој проклет сјај од бременоста да знам? Устава насабајле ми е огромна, за стапалата веќе не правам муабет. Стрии имав само на едната страна на стомакот, сега последниве денови се појавија и на другата. Ако поседи бебево уште малку до врат ќе испукам.
    Само мрчам знам, веќе сум си досадна.

На Kaetana, Ive13, paleska3 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво женски да ви се убацам и јас како џокер во покер. Ве читам редовно од Октомври, ритуал сте ми со прво утринско кафе, ама се така шпиунски никако да пишам нешто :$ ние сме 23+2, принцеза на мама, тешка бременост ама ние сме силни :D туку дајте некој совет за неподносливи болки во половина... лани во Март се породив со провокации во 7ми месец (трауматично, лошо и трагично искуство, не би ве вознемирувала со детали) и од тогаш си имам проблеми со кичмата, ама сега како расте меше болките се се појаки, па на моменти и неподносливи... секој совет е добредојден :)
    Ве гушкам сите и давам збор дека од сега ќе бидам поактивна тука, чим веќе скршив мраз полесно е:hug::hug::hug:

На Малечкоxxx, Kaetana, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    ХЕлоу лејдис
    Денес го поминав скриениот шеќер, тоа гадната блага вода, бљак...битно помина, сега тераме напред. Здрави и живи бебушите на мајките кои се олеснија, ние уште ќе чекаме... @thinkerbell те разбирам потполно, првата бременост така беше, деновите минуваа, терминот помина, јас абер немав, ама се случи, 4 дена по термин...значи кај да е - тука е, деновиве ќе се олесниш и ти...па, со лесно :)

Ајде женски, јас сум на посао, да подработам малку
    Имајте убав ден

На Kaetana, paleska3, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Која недела се прави тест за скриен шеќер ??

20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    па од 24 до 28 мислам

На NNA, Софија 88 и Makedonka007 им се допаѓа ова.