Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ист 'проблем'и кај мене...тешко качувам килажа,а можам
    експресно да ослабам:D.Стагнирав и јас негде 8 месец,сега само стомакот остана,а си јадам нормално:)Негде 12-14 кг се поправив,а стварно сакам да задржам некое килце понатаму,ама тешка работа:shake:

На paleska3, ***Bony***, Софија 88 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Hahaha me iznasmea da si ziva i zdrava :D
    U pravo si, jas se obrano, se kontra od drugite. Bremenost za vo istorija imam .
    Koga ve citam vaka koja kako bila, koja so pravela, so se se slucilo.. jas ko odpisanite sum hahah:D:D

U mojata bremenost so isprepletkani scenarija us za mider sum be emce hahahaaa:D:D

Последна измена од модератор: 5 март 2019
    На NNA, Софија 88, Makedonka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Душо па како ќе се "отпакуваш" од ова :o :wasntme: ??
    Јас ќе се помочам в ѓаки дур се слечам
    :D:rofl:

На Ringishpil_, anita123, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Adeline јас ова го гледав во србија го има ако сретнеш негде кај нас да ми кажеш. steznik-anita-crni-trbuh-poslije-poroda-split-slika-43769591.jpg

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    А колку го запоставувате вашиот социјален живот?? Роднини пријатели?? Се гледате почесто, ретко или ко мене тотално ги уништивте односите ?:smirk:
    Повеќе време сакам сама да сум , се оддалелив од луѓето, ми замерија на некој начин и во право се. Без да сакам да повредам никој ги повредив во смисла се оттуѓив :mm:.... Оф лелле, никој не те разбира како ти е . Сите замеруваат . |(

На Ygritte, Ladyyyy567* и NNA им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А зашто ги занемари сите??

7. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Па зима повеќе дома знаеш.. И плус мачнини, многу ми се спиеше.. И повеќе одмарав. А и искрено чувствував дека имам потреба да сум сама, музика јас или книга и јас ...
    И онака ги чувствувам како да ми се лути, не ме бараат воопшто. Лошо многу лошо.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не е со гаќи само на стомак е како појас:D

На beba@meba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Зошто лошо треба да ја разберат твојата состојба и твоите чувства ако ти така сакаш така.јас цели четири месеци бев затворена дома ниту сакав да одам негде ниту некој да ми доаѓа сама не си бев способна а не пак да.чекам гости или да одам по гости.еве сега почнав по малку да излегувам се вратив на работа и во нормала.јас мислам дека тој е еден период кој мора да го пребродиме.уживај мила најбитни сте ти и бебето сега и пријателите треба да го разберат овој твој период

На Ygritte, Ladyyyy567*, Мариаа. и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Јас се исклучив од луѓе поради епидемии од грип и морбили.
    Ако ми се лутат нека им стои, но на прво место ми е моето здравје и здравјето на бебето, а потоа ми се сите други.

Последна измена: 5 март 2019
    На Ygritte, Софија 88, Ladyyyy567* и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Фала мила. Исто и јас мислам и мислев... Но се зачудив кога видов какви се не коментари има и тоа од блиски луѓе .. Онака не ми е некогаш до ништо. На моменти ми се плаче,, па смее, потоа викам , па пејам... Тоа е моето расположение и така се однесувам.

На Kaetana, NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Јас ќе ти кажам нешто мила на охридски КАПАТА НАКРИВУ И СВИРКАЈ СИ уживај и не се замарај за ништо.тие така наречени пријатели баш сега ќе ги покажат своите вистински лица.нормално дека имаш промени во расположението сега плачиш за две секунди се смејш ама БРЕМЕНА СИ БРЕ како не им е јасно хормони се во прашање.Ич да не ми се замараш

На FreeMind, Septemvri, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  13. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Каков имаш земено ?

14. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Така е мила!!! Баш сега со мм зборував за то. Ми идат гости не најавени па не сум била гостопримлива . Одмарам, се капам, со мм кафе да се напиеме заедно абе свашта!! Сега се гледаат кои ти се пријатели а кои не баш така ! И поговорката на место ! Те гушкам !!

На Ladyyyy567*, Kaetana, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.468
    Допаѓања:
    183.640
    Женски на моево му паднало к*рето, сепак мома е :lol:
    Колку маки ми даде овие месеци, баш сега на преглед мирна бубаче, не можевме да ја разбудиме. :)
    Претходно мерките и беа со 3 дена помалку, сега отишла 3 дена повеќе. Тоа ме израдува. :)
    И дуга нога има рече докторот, на тато и вујче, оти мама е метар и смока. :D

И ќе си доаѓам за мк крај на месецов. :dance:

Докторот милион пати ми рече - уживај во бременоста. Уште да научам да не анализирам буквално се што ќе почувствувам и да не ми е хорор секое одење во вц, да не видам крв случајно, може и ќе почнам да уживам. :D

На paleska3, ***Bony***, Ringishpil_ и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Се видовме после месец дена.Сме пораснале:inlove:
    Се беше во ред освен што два,три дена сега е поназад во должина, а тежина во нормала. Минатиот преглед беше обратно. Ама др ми кажа дека ќе се менува секој пат,па не се испозамарав.
    Спиеше цело време,нејќеше да мрдне бре,инат:lol:
    Битно се е како што треба:whew:

На paleska3, koritsaki, NNA и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Еве и јас на рапорт од денешниов ултразвук:hai:

Сите почнувате со реченицата беба наместена со главчето надолу а кај мене беба со главата горе:lol:(карлично)абер нема за вртење ,вежбите без ефект а 34недела сме,ама јас реков газот му тежи затоа не може :wasntme:
    2900гр напредно и големо со проценка до крај 4300:angel:некој со слично искуство:?:
    Инаку одговараме за 36+8-|
    Малку се загрижив пошто не очекував толку,со мм сме ситни ама ме утешиа демек нема место за загриженост боље големо отколку мало:?:ама до крај не се знае нели

Утре сме со бабицата да видиме таа што ќе каже, да ми кажи некои техники со надеж дека може да се сврти до 36та недела, ако не бива одиме со царски :whew:во ваков случај со карлична поставеност и големко бебе не се ризикува.
    Битно е да се родат живи и здрави на крај.
    Поздрав мешиња,имајте убававечер:hug:

На paleska3, koritsaki, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  18. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Мамички како се осеќате вие во 37 _38 недела? И колку е тежината на вашите бебенца ? Јас на вечер отечени глуждови бебе цело време посебнп навечер се врти цееело време еве од пред два сати олку активно досега не ми било а во текот на денот онака по малце го чуствувам кога одмарам киселини ненормално имам пробав со ориз ама не поминува

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Мислам дека веќе доволно 'кукавме'како ни е последните недели,има постови наназад колку сакаш:D:*Отечени,недоспиени,болки во кичма,стомак,вкочанетост..:D:sweat:
    А последните неколку дена ме фаќаат така страшни киселини на моменти и единствено што ми помага е млеко..се напивам по една две чаши и ми се смируваат:nod:

На NNA, ***Bony*** и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Женички да ве прашам вие што сте 3ти-4ти месец бремени а имате повремено гадење и повраќање дали земате електеолити? Јас околу 5 недели немав мака со повраќање,вчера имав пролив денес цел ден ми се повраќа. Бев на матичен општ лекар добив терапија како за стомачен вирус. Ми рече секогаш кога ќе имам повторно повраќање во бременост да пијам електролити. Се чудам зошто гинекологот не ми препорачуваше на почетокот кога имав многу мачнини