Неее тука е хепии Влезена во полна 30та,си бараше да и мрда бебето,сега бранови ми прави низ цел стомак Се радувам што си го чуствувам,но истовремено се плашам од 8ми месецнезнам зошто како најстрашен си го доживувам. Сигурно до мене морам за нешто да драмам,но најбитно психички сум порелаксирана не плачам повејќе и олабавив од филмовите дека мм ми ме изневерува Колку забегав во бременост чудо едно И на 15ти сум на контролааа кооооонечно вечност помина. А утре за крв. Ве гушкам сите до една Денес ќе сум домаќинка ќе правам пица
благодатам,да си жива ќе те послушам викаат често главоболките се последица од нервна напнатост. Се трудам да не сум нервозна да сум смирена. Но сите нервози кои ги примаме и кога мирно се сталожуваат на крај излегуваат вака во вид на болки. Мора да се издржи. Изгледа помалку треба да го користам мозоков. Толку мисли и планови имам што некогаш мислам дека тие ме притискаат на главата
Ооо зар такви мисли ти надојдоја, бркај тие мисли лоши се Мене ми беше 8ми најтежок првиот пат ама дека беше јули/август плус, сега му се плашам и јас малку ама ќе летне одма. Исто и кај мене дури боли кога ќе клоцне некогаш
И јас сум иста. За без везе си се нервирам и секој ден глава ме боли. Па сите бабини лекови ги проучив Само позитивно мајка
Тешко е мн веремето периодов, особено ако си метеопат како мене. Главоболката ти е од нискиот притисок, пробај да го качиш. Мене најмногу ми помага кока кола или пепси со лимон и нешто солено. Пробај и со кафе со лимон. Масажа на врат и глава исто помага, доволно е некој убаво да те истрие, ја зголемува циркулацијата. Се надевам нешто ќе ти е од помош
За низок притисок, главоболки, вртоглавици, омалаксаност може е виновно железото, кога мене наеднаш ми падна се што напишав погоре имав, од кога зедов капсули за железо да пијам јас сум нова личност.
@Happyinlove немој такви мисли, не го нервирај бебуш, бркај ги негативните мисли. Сега ви следи најубав период кога ќе ви порасне фамилијата . За 8 месец не се секирај, мене ми испадна најлесен. Дали некако психички растеретив незнам, но стварно немам потешкотии, болки, киселини, ништо. Еве ме за една недела ќе влезам во 9 месец и се чувствувам одлично. Може и времево што се стопли ми делува . @***Bony*** ме изнасмеа со ова враќањево назад. Ќе те изненади бебка ќе видиш, ќе си се роди на термин . Уживај во сонцево, прошетки и ехее ево го ќе помине времето. Денес ми стигнаа и резултатите од последните брисеви, се си е чисто, многу сум среќна. Останува да чекаме бебка кога ќе реши да се запознаеме
Девојки ме фати пролив два дена а читам пред пород е нормално. 26 сум и многу ми е страв. Не ми е од храна, незнам од што е. Можда од стрес?
Neznam dali mi e period ili dlaboko vo mene nes me mace.. od nedelata do denes sekoj den se otepuvam od placenje i toa salam placam nervozno po nekolku saati ... sorry vaka ama moram da se iskazam
Не се плаши, исто и мене ми се случува одвреме на време, не е само поврзано со пород, а кога не сме трудни што ни се случува кога имаме течна столица? Ништо. Така и сега.