Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Добро утро мешковиц. Како сте денес? Мене ми мириса на снег.
    Обично ова време ќе бидам наоблечена, завиткана во ќебиња и топло да ми биде а сега уште не сме почнале со греење. По кратки се шетам по дома. Сега носам и едно како кратко џемперче и се сварив, е ваква сум :sweat:
    :lol: :lol:
    Сакам да ве прашам, може не е место тука ама не ми текнува каде.
    Од минатиот месец сум осигурана преку мм, од таму ми пишале само дека сум осигурана преку него, дека сум му сопруга и ставиле печат од државната институција преку која сум осигурана и завераено е тоа од завод. А презиме и адреса не е сменето.
    Нит знам дали треба, нит каде се оди ако треба ништо. И картицата за здравствено осигурување ми е со старото презиме. За тоа прашав кога ја земав и ми рекоа дека не е проблем, нема врска.Јас имав аплицирано за таа картица пред да се верам а не пак мажена.
    И сега, што да правам? Се мислев со коректор да избришам и сама да си го променам.
    Како го направивте тоа вие?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.607
    Допаѓања:
    104.341
    Каптивејтинг, мислам дека не смееш да бришеш и пишуваш ти во книшката, сеедно и да избришеш, нема да биде сменето во системот на фондот и пак ќе бидеш на старото име. И јас сум во слична ситуација како твојата и што правам јас, значи секаде каде и да се појавам на лекар за прв пат ја давам и новата лична карта, таа ми е сменета, и така ме запишуваат со новото име но на старата книшка, кога ќе ја сменам книшката ќе сменам и податоци, иначе иста е ситуацијата и кај мене со картичката, уште таа ми остана непроменета со новото презиме, кога ќе стаса ќе одам во Фонд и ќе извадам и нова книшка а и картицата ќе ја променам ;) Сега чекам околу 6 месеци за картичка, ќе чекам уште толку ама тоа е, толку се агилни кај нас. Битно тебе бројот ти е добро напишан, мене ни бројот не ми беше точен па сега ми во агенцијата преку која сум вработена за да ми корегираат ;)

3. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.214
    Здраво мешиња, како сте ми? Јас само што се вратив од контрола по ова зимурливо време ама битно супер сме си со бебушка :D Докторот ептен беше задоволен од тоа како си се развива бебушката со неделите и крвната слика ми е супер а посебно железото, тоа е чудо колку ми е високо за трудница :rofl:
    Наредна недела сум за брисеви да ми земаат а после две недели за Даунов синдром и се надевам дека и тоа супер ќе помине :rofl: Поздравче и имај те си убав зимски ден :lol: :* :hai:

На ddevojce, zalosna и Agrona им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Труднички некој прашуваше за гардероба за трудници. Случајно видов во outlet центарот на ул. Македонија дел со гардероба за трудни, по пристапни цени. Проверете си.

5. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Браво мила супер дај Боже до крај да е само се убаво и со лесно. Јас ќе одам накај 12/13 декември за брисеви и за Даунов синдром така ми рече докторката тој период да одам зошто тогаш убаво ќе се гледал плодот и оформен ќе бидел. Дај Боже да биде се во ред само со позитивни мисли. Па пиши што си направила. Поздрав Рабитче. :inlove: :* :$

irena.1 ти благодарам за информацијата. Таман работата во центар ми е па ќе тркнам после да видам што има. ;)

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Zenicki vaka..zdravstvenata kniska treba da si ja smenite so novo prezime i adresa jas im dadov nova kniska kaj maz mi na rab i kopija od licna karta i me osiguraa preku nego so novo prezime i se...e sega za elektronskata karticka jas si ja imam na staro prezime samo vo socijalno im ja dadov i kompjuterski smenija prezime i se sto trebase, samo so kopija od licna karta. Mi kazaa deka ne treba nova elektr. Samo vaka kompjuterski. Na salter prijavi odjavi :)) ova e najtaze, najsigurno. A edno prasanje sto ne e za tuka, osven vo opstina kade na dr mesto se podnesuvaat dokumenti za novorodence,mi kazaa vo socijjalno nekadeama nezz kade :)) ve pozz punoo inace sin mi ne mu se iskaca, 38 nedela a on aber nema:*

7. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Баш за ова разговарав со мојот сметководител, тој ми рече дека треба да му пратам копија од лична карта и потоа они ке си средуваат се. Сега најубаво е твојот маж да праша кај него во сметководство, бидејќи треба да имаш сменето податоци заради породилно.

8. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Драги мои, јас тукушто се вратив од патолошка. Нешто пак добив болки, ме смирија со лендацин лежев три дена како утка сама. Конечно сум дома, синко многу немирен нешто, само не испаничува :D :*

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добровечер и од мене.. денеска по студот бев до фондот однесов фискалната и сметкопотврдата заедно со рецептата за инекцијата да видиме дали ќе рефундираат некој денар.. ама крајниците ме утепаа.. леле шо ќе правам дури неможам ни да збборувам... битно е шо ќерка си расте си напредува фала Богу ама затоа мамичка ќе се долива со чајче или некој лек домашен ако знаете пишете ми се шо знам ќе пробам белким ќе поминат ... ви посакувам убава врнежлива вечер :)
    cloud ти посакувам побрзо да се опоравиш :)

10. blesava86

blesava86 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    i
    i jas bev da prasam minatata nedela iako sum licno osigurana mi rekoa deka moram da ja smenam i elektronskata so toa sto ke mi ja zadrzat a vo meguvreme ke mi davale sini kartoni.

11. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Whitecloud95 Пак ли бре? Уште колку ти остана до крај? Мислам дека пред некое време пиша дека имаш уште 10тина докторот ти рекол :^) Или те имам помешано со друг?

12. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Src jas bev pred mesec dena i taka mi kazaa i samo mi smenija kompjuterski..na site razlicno kazuvaat bre ne se arni :))

13. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ова зборуваш за здраствената каричка?Мене ми рекоа дека не мора да правам ништо за тоа.
    А ти каде беше? Јас освен презиме сменив и општина и иако живеам во Ск цел живот врска немам каде се оди за што.

14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а колку чини природно породување по државниве? :^)

15. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Free :D :D Другарка ми се породи пред полалце од 2 месеца во државна, не плати ништо.

16. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    абе фри :^) , ако е така пошо сум кнап о пари ке ми се погоди ... :^) ако е така и в тетово ак не на суво ке се бричиме ко ке дојде бебчо :rofl:

17. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    I know what you mean sister :lol: :lol: :lol:
    Навистина, и мене ова ме интересираше многу. Јас се ја изнапрашував, :lol: ама ова беше едно од првите прашања. Мислам дека ако со здравствено осигурување би требало да е бесплатно породувањето.

18. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ке видиме уш малкууу :D
    сите прашуваат за болки јас за пари хаха ама ако јуник чик :rofl:

19. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Ма ме немаш помешано докторот така кажа, ама ни на нив не им се знае крајот. Ми дадоа едни чепови шо се штетни за плодот, арно прочитав упатство. Ужас! Негата за никаде, одам со болки на 23ти овој месец, пред три дена и викам нормално ве молам за помош, ми викаат и сега што да ти правиме шо не си дошла порано. Прашувам како ми е состојбата, до кога ќе ме држат, никој ништо не ти кажува. Ебате државата!

20. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Da src za zdravs. Karticka. Bev vo zdravstvo ona kaj jugo drvo kaj olimpiski sto e :))