Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Јас си земав една таква шаренка за во болница на неа да ја легнувам :) па ке видам како ке ми користи па може и уште да си земам такви, слични ми спомнаа имало на памперс подлоги ама за една употреба ама неможам да најдам за да видам како изгледаат :D

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Вакви се тие за една употреба. :DОваа конкретно не е на Памперс, ама исти се.

Прикачени фајлови:

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мајкички ја малце за утеха да си пишам, на денот на свадбата ќе бидам 5 месеци трудна, значи веќе ме полудеа со коментари од типот леле колкава ќе бидеш, на тоа им вракам ние да сме здрави и живи, или како ќе издржиш во жешкото :sweat: какви луѓе има...

На Jessnow, NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    13.041
    Значи некои доктори воопшто не заслужуваат да ја носат таа титула. Кој им дал лиценца? Како можат да прегледуваат пациенти, да поставуваат дијагнози? Немаат ли грижа на совест? Денес 40+2. Бебе одговара на 40+3, ама не сака никако да излезе. Докторот ми е на пат, а заменава денеска така ме извади од памет, си го преплакав цел ден. Па други прегледи, други мислења. Без врска стресови, за на крај добро да испадне се. Не можам веќе навистина.

На Beautymom и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  5. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Ич да не им се замараш. И јас бев 5ти месец на свадбата и воопшто не ми се познаваше. А и да ти се познава, па и колку кит да си голема, твој ден е, ќе бидеш најубава и тие што зборат можат за газ да ти се фатат!

На koritsaki, Makedonka007, ***Bony*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас сум скоро 5ти месец и сите истото ми го зборат кога ќе ме видат. Пред тоа од хормони си плачев ,ама сега се им лупам у фаца. Кој ги шиша. Мизерии се луѓево. Бидете живи и здрави ти и бебчо,растете и ич нека не ти чуе уво што ти зборат.

На koritsaki, Larahappy, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Јас сум 5ти месец и стварно не е како шо си мислев. Јас мислев многу голема ќе бидам па тешко ќе ми биди па потечена едно друго. Вервај кај мене ништо од тоа. Да се уморвам, низок притисок на моменти, ама витамини течности и се е во ред. Значи ќе си се одмараш, не многу заморвање и ќе си биди свадбата најубава. Гледаш сега отпочеток како ја поднесуваш, не мора да значи и до крај ќе е така, но отприлика си свесна за то колку можеш. Позитива мила, и докажи им на тие дека се се може ако се сака. Жена си и наскоро сопруга и најубавото Мајка!!! Бацкии!

На koritsaki, Larahappy, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ми е страв да те прашам што ти направиле. Може лесно звучи али обиди се да заборавиш автоматски, стресов пред породување не ти треба. Ти треба сила, свежина и позитивна енергија. За твое добро и на бебчето избриши го денов од мемори, напиј се камилица чај со мед, стави си ги нозете на перница и ако може партнерот нека те измасира на рамената. И гушкање би ти помогнало да си ја повратиш енергијата внатрешна.
    Нема уште долго да не искача, кај и да е ќе дојде малото.

На thinkerbell, srekice, Makedonka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    De be so se zamaras.. jas eve go zavrsiv 5ti mesec a pisav predhodno stomakot ko poduen od pred dobivanje ne mi se znae mnogu skoro ic, moze i tebe nema da ti se znae.. drugarka pravese u 7mi mesec... pa na kraj kraeva i da si ogromna so mu e gajle niv ne se oni ti si.. oni i onaka se za seir otideni na svadba, oni nwka izdrzat za tebe neka ne berat gajle... oni neka lafat tapanite neka cukat

На Larahappy, Makedonka007 и NNA им се допаѓа ова.
  10. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Jas si kazav da slegnam dole u mk zdravje so sliki i so dokumenti ke im dokazam na nasite ``doktori`` deka mozat slobodno diplomata da si ga iskoristat za nesto drugo!
    Sakav inaku da prasam, postoela mast/krem za mackanje na gradite/bradavicite za da ne ispukaat pri cicanje i se mackala pred stavenje na bebeto na gradi, ne bila stetna, @FreeMind si slusnala za takva mast tuka u ger?

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Повели мила:
    https://www.google.de/search?q=lanolin salbe&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en-de&client=safari
    Се вика ланолин крема ќе бараш 100% ланолин. Имаш секаде и во дм и во мулер и во сите останати во делот за трудници и бебиња. Може бебето слободно да го доиш со неа.

На Nenna97 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Ви благодарам на сите позитивни сте бескрајно:f::hug: Ве гушкам

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ги има во веро.. таму ги видов тие на памперс ...

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Јас будна никако не можам да заспијам бебка само се врти на секое ми претка само и почнуваат дури и болки да ме фаќаат долу кај вагината од што ми се превртува горе долу и на некое место се испапчува и уште повеќе ме стега(38+2) утре сум на цтг

На paleska3, koritsaki, ***Bony*** и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Мамички јас иако се породив од утре повторно ке сум ви активна да се дружиме:!:
    Вчера сакав да ви пишам ама не најдов време си излеговме од болница вчера, со задоцнување среќен празник на сите вас жени,мајки,кралици,херои:hug::l:
    Се надевам сите сте ми добри заедно со бебињата:l:
    Ми фалевте одма, да знаете само :*:*

На flower55555, Adeline, Nane26 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    ЧЕСТИТКИ! Да сте здрави и живи мами! :inlove: :* И тебе среќен празник!:f:
    Ајде гушкајте се со беби сега, уживајте си :hug: :l:

На NNA и Eni.r им се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    Вечерва изгледа никој не дежурач 3та смена :D јас лепо си легнав си поспав и оп станав едно време абе ме убија црни мисли. Многу често запаѓам во депресија. Цело време ми се вртат само мисли на се што е лошо речено или лошо сторено. Што ли ми стана одеднаш??? :?: ќе фатам правец на психијатар вака ако продолжи. |(

На NNA, Happyinlove и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  18. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Какви депресии,ајде малце позитива..Јас сношти си се изнаплакав,сега сум како нова:rofl:Цела бременост добро се држев,сега на крај се распукаа хормони..:lol:Се трудам секоја лоша мисла брзо да ја елиминирам и надополнам со друга позитивна и се осеќаш подобро;)Глава горе,нели сме жени,мајки,кралици дее:D:muscle::l:

На marchi-cool, Ive13, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ај да ве поздравам на кратко и пак легнувам да спијам |-)
    Станав за да јадам (heidy) од синоќа чекам да отворат за да си купам :D сега најадена ке може да спијам пак :D
    Кога сме кај пукање на хормоните пред некоја вечер бев со мм на кафе и додека зборевме почнав да си плачам и тоа замислете плачев за тоа како тој ке прославува додека сме ние во болница, па да не се опие, па како ке вози, ние сме сами тука ако треба да оди до кај нашите треба да помине 300км па и повеќе па како што абе глупости како мало дете :lol: тој ме гледа и се чуди а луѓе околу нас шта речи :rofl: после се смеевме ама ете бидна и тој момент :lol:

Ајде убав ден мешиња и чекам некој да изненади па нели е викенд да си го задржиме редот, ајде бебињааа ве чекаме :* :sun: :hug:

На marchi-cool, NNA, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Девојки се преплашив преку ноќ, малку имав крв на бришење и толку. Инаку сум 15+6. Многу ме фати страв, гледав да не паничам, ама посилно е од мене. Сабајле ставив утрогестан, викенд е од докториве никој не работи да отидам. Што мислите од што може да биде? Совет?
    Мислењето го пишав и тука зашто е почитана темата.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.