Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Не е страшно според мене. Доколу не било обилно, само на хартија не паничи многу. Но секако треба да одиш на гинеколог. Ако се повтори оди на болница дежурен има сигурно, а ако не на рутинска контрола во понеделник оди си за мирна глава.
    Позиччч :l:

На NNA и Flower123123 им се допаѓа ова.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Не би седела без да ме прегледаат. Јави се ќе ти отворат без разлика викенд што е.
    Оди на болница има дежурни ќе те прегледаат.

Добро утро и од мене:sun:
    Ве читам за мавање хормони да не се лажиме јас ќе си го добијам првото место:bow: такви филмови си направив (правам почесто) школски пример за терапија8)
    Посилно е од нас жени,сфатив но кооолку што можеме да бидеме смирени тоа подобро за нас и околината:D

Едвај го чекам петок да го видам бебеее и брисеви ќе ми земаат што и така не ме радува,грдо ми е тоа|(
    Вчера излегов со другарки,убаво лавабо си поминав пивнав кока кола ;)

Почнувам и да отекувам во лице,раце а нозеве ми се трупци квалитетни.

Се читаме,ќе прошетам денес на воздух и да купам уште некое боди:inlove:

На flower55555, FreeMind, Adeline и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Хаха..ќути и јас исто вчера сред ресторан фул народ као на празничен ручек,фамилијарно,ко почнав да си рикам ко мало дете..си помислив после толку месеци го избрав моментот:tmi:Али тоа е,јаче од мене..кога иде иде наеднаш,и тоа за живи глупости беше детски ама ај:lol:

На Ive13, FreeMind, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Ајде добро утро,добар ден и од мене.Синоќа се будев на секои 2 часа за во вц,на момент си помислив дали можеби бешиката ми имаше аларм:?:Од тоа станување на секои 2 часа и не заспивање одма мислев дека денес ќе бидам гроги но за некое чудо добра сум.
    Вчера бев на цтг болки само до 30 а јас труп:lol: докторот ми вели можеш слободно да славиш 8ми март,па ќе видиме наредно ни го закажаа за во вторник.Бебе само се тегне,само се испапчува како планина де на една де на друга страна.На моменти чувствувам и надолу како притиска.
    Денес планирам малку да излеземе со мм воздух да не фати,а секое спремање почнува да ми ствара нервоза зошто ништо не ме бере и немам што да облечам,а за уште две недели не купувам ништо па макар и дома дремела цело време:emo:сите маички ми се прилично кратки и меше ѕирка па само влечам надолу,ама ајде се наоѓа понекоја маичка од мм па си носам:rofl:

На Ive13, FreeMind, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ооо јас одамна си ги присвоив маичките од мм :lol: на мешето само во нив му е комотно :lol: а за спремање и онака си бев проблематична а сега дупло повеќе. Вчера земав летни фустанчиња да си пробувам тие ми е се покомотни а за шетање глава ме боли кога треба да мислам што да облечам :D уштеее малку имаме ни јас непланирам да купувам сега 8)

На Ive13, koritsaki, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Женички имам зборано за ова порано, ако ви смета прескокнете.. но во последните месеци сакам да бидам сама. Пронаоѓам толку многу забава.. Работи шо ме занимаваат на интернет, книги еден куп имам прочитано, филмови исто, шопинг за бебуш по нешто и за мене по нешто ... Музика нон стоп значи уживам во самотијата. Со другарки поретко или со една на кафе за подобро да направиме муабет. Иначе 4-5 и шо муабет ?? И дома нејќам никој сама да си ги завршам обврските и да си уживам...:nod: Женички ќе изгубам контакт со околината, а бев порано многу комуникативна личност. .. Знам дека е период, но има некоја слично??? :( :^)

На Ive13, marchi-cool, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    И пак јас ке ти коментирам на ова :lol: утрово се слушнав со мајка ми и ми вели излези прошетај а јас и велам ме мрзи убаво ми е да си лежам и да си го чекам мм од работа :D потоа ми вели се слушна ли вчера со најблиските да честиташ празник а мојот одговор е НЕ само им пишав доволно е вчера не ми се правеше муабет не ми се дремеше на моб :D дури не и кренав на другарка ми, на кумата, а не се јавив ни на свекрвата :D мајка ми ми рече немој да речеш дека ти е досадно самата си правиш така :D таква сум, со другаркава сум два дена по ред трет ден веќе неможам:x со кумата треба саат време муабет да правам како и секогаш а не ми беше до муабет 8) а со свекрва ми се слушнав претходниот ден доста е неможам секој ден бла бла :D и така да не си едина убаво ни е вака ке ни помине па ке надокнадиме само што јас брзо се презаситувам и пак сакаам да сум сама :rofl: прави како сакаш твој живот твое право никој несмее да ти суди како и ние на другите така и тие на нас 8)

На Ive13, cinderella5, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Ооо Бони мила, кој ако не ти... Фала фала сто пати.:l:
    Кога ќе излезам ми е супер, ќе шетам на убавото време, муабет со другарката, кафенце итн... И идам дома легнувам спијам по 10часа хаха.:wasntme: :D Ама поќе сакам дома сама!! Ако ме викнат на кафе можеби ќе одам тогаш, а јас да побарам тешко овој период.
    И во право си никој не можи да ти суди ни да судиш. (y)

Идемо денес слушам музиче и ќе чистам малку, а да и гардероберот да видам пролетно набрзина шо има шо нема... За кога ќе шетам да имам веќе одбрано алишта барем:lol: .. Хахах
    Мм после ако сака да одиме негде на кафе. Лута му сум од вчера вечерта, има многу работа и само со то е окупиран.|(. Кога ќе се налутам, тогаш му текнува иди ме гушка, ме окупира целата. Е не може поќе така да си знај... Или ќе Е тука или ич нема да биди. И лоша станав и нервозна налет на тоа во последно :devil: :rofl: хахха оф мори мајко маки со мене :drunk:

На koritsaki, Yowannty, ***Bony*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас вака почнав за првото и еве уште ме држи и после 3 год. Сега па кога ќе стаса и второво уште 2 недели мислам дека апсолутно никој нема да ми треба освен децава. Едноставно е злато,ти се менуваат приоритетите :inlove: уживај во самотијата ако ти одговара и ич да не ти е гајле за другите :*

На FreeMind, koritsaki, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Фала мила. :*
    Мене ми е прво бебче и одвај ја чекам ќеркичката да си ја имам в раце:hug:. Имам уште време, 4 месеци, но брзо ќе поминат знам.:inlove:

На NNA, ***Bony***, Larahappy и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Хм,донекаде и мене ми прија малце изолација периодов,до вчера бев турбо на работа,со клиенти,секаков народ..со мм различни смени,тешко дома да се погодиме заедно,додуша и се навикнуваш некако така па дури те нервира кога сте дома по цел ден заедно:D..но генерално,си треба период да земеш здив од се,од народ,обврски,трчање наваму натаму,големата ќерка оди на разни активности..така да и да сакам немам мн.време за кафиња и шетање,имам 1-2 поблиски другарки со кои си се напиваме кафенце кога има време,а и тоа е се поретко,и тие имаат сега бебиња:)Едноставно со тек на време се концентрираш на вистинските приоритети,на потесен круг луѓе кои ти значат и на работи кои те исполнуваат.Реално-факт е и дека овие форуми и социјални мрежи се заразни,и те одделуваат од вистинскиот социјален живот,сепак треба некој баланс да се прави,за да се одржат односите со блиските луѓе;)

На paleska3, Ive13, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  12. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не е страшно но иди нека те зирнат или слушни се со матичниот.. мене ми се случи истото 2 дена само на бришење гледав крв... се слушнав со гинекологот , заминав на преглед ми зема брисеви и ме прегледа .. брисевите се ок без бакктерии и слично .. цервиксот добар.. положбата на бебето добро значи се беше ок .. само од што сум била малку настината и некоја раничка или брадавичка сум имала долу па сум крварела од тоа.. еве месец дена после случката ние сме супер напредуваме како шо треба и стигнавме до 25 недела и 6 ден.. затоа за да бидеш мирна сепак иди нека те зирне макар и некој на приватно.. без плашење

На Flower123123, NNA и Martka им се допаѓа ова.
  13. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Лејди мила така е. :* Имам многу време за себе и уживам. Но и на форумов сум 24/7 мислам, посебно сега откако сум дома. Ќе напрам малку пауза од 1 ден си велам, или барем неколку часа.:nod:
    А за со мм барем сакам да ги освежиме моментите поминати заедно, малку романтика и нешто crazy хахах Вака ми е ептен тапа. Мм ми вели кузнај како си замислуваше ти, шо очекувања имаше :?:.. Ме сака, се грижи за нас претерано, секогаш е достапен за мене и се разбираме..но има повеќе обврски и не е секогаш тука со паметот, а јас баш ко шо вели сакам како во врската - изненадувања, долго гушкање со муабети и бакнежи, шетање за раце, длабоки погледи, романтични вечери, излети во природа со смеење, малку поопуштени .. И ај да не продолжувам натаму ќе си речите дека некоја тинејџерка пиши .. (facepalm) :lol: :lol: :l:

На paleska3, Ive13, NNA и 4 други им се допаѓа ова.
  14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Дечки за земено боледување од една недела за време на бременост конкретно 3 месец се крати од плата?

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.665
    Како поминавте за празникот девојчици?
    Јас непланирано со маж излеговме на по едно колаче, па се испостави да има евент за денот, па музиче во живо и навистина фино ми легна. :)
    Конечно купив подарочиња за сите и нареден викенд си доаѓам при мајка. Маж е повозбуден од мене. Ми го сака селото и сто пати ми рече едвај чекал. Тоа дека ќе одмара 2 недели во вистинска смисла на зборот, и ќе го пуштам да оди по риби по Радика. :D Радостии. :D

Друга работа. Од кој месец почнавте или планирате да почнете со купување за беблаците? :?: Јас за некој ден влегувам во 5ти и немав во план ништо да купувам наредни 2 месеца. Ама свеки веќе нешто купила и ми рече ќе ми дае пари да купам и јас што мислам дека ќе ми треба, а и едната сестра нејзина исто веќе нешто ми купила... Јас мислев рано е некако... :| Може и не е..

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  16. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Јас сум 5ти прикрај речиси и имам веќе купено некои работи . Комплетчиња 2, боди, чорапчиња,тропалка. Кој како си сака... Мене Кеф ми е ептен да купувам за бебка. А вака шо ги прашвам другарки, братучеди ми велат дури 8ми месец купувале.
    Ама можиш одсега да си одмалиш .. Бодиња, шпихозни, чорапчиња, капче нешто основно, па потоа големиот дел. Како си сакаш. Јас уживам во бебе шопинг :inlove: :angel:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Јас сум на месечно боледување 70% од плата. А за 1 недела или 2 недели исто ти е мислам е 80% од плата. Ама провери си во законот сепак.

18. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Јас од пред крај на осми негде најпрво купив креветче,најблиските по нешто имаа земено и јас после уште нешто гардероба и се др.потребно како релаксатор,транспортер и сл.Некако искрено,шубе ми беше порано да купувам:)

На NNA, Makedonka007, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.665
    Па и мене ми е многу мерак, едвај чекам :wasntme: Ама што викаш и јас исто, кого да прашам се купувале после 7ми.. и ја така го сфатив тоа ко правило. :?:
    А реално од облека нема многу да ми треба на почеток оти неколку души веќе ми рекоа ќе ми дадат. Шубе не ми е, ама мерак си е мерак и јас да купам нешто. :wasntme:

На Ladyyyy567*, NNA, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Да се крати т.с за тие 7 односно 5дена се ислаќа само 70% од редовното :)