Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @Yowannty јас првите шпикозни за малата ги купив во 9м :lol: а претходно од моите добив се некаде после 7м почнаа да купуваат мислам, тоа за облека а за креветче и количка некаде на почеток на 8м мислам беше :)

Мерак имав голем ама не бев одлучна што хаха па само се врткав и на крај купив :D

На Ive13, Ladyyyy567*, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добра сме не пуштија денеска од болница свекрвата е добра среќна ја немам млеко се нервирам и брадавиците ми се внатре и сега му давам вештачко млеко со надеж дека ќе ми дојде млеко :D ма да докторот рече после 10 ден може ќе ти дојде ќе видиме :D

На Ive13, FreeMind, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  3. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @Makedonka007 ич да не се секираш, терај си како ти одговара, период е, ако ти е убаво сама уживај си. Јас бев така на почетокот на бременоста, со никој не сакав да излезам, никаде не ми се одеше. И не одев, си седев дома, така ми беше убаво. Сега пак е обратно. Сакам да се дружам, шеткам. Така да период е.
    Во врска со купувањето јас почнав некаде кај 7 месец, но првите шпихозни ги купив кога го дознавме полот во 17 недела :). И тоа е индивидуално, секој си одлучува и прави како си сака.

На Софија 88, NNA, Makedonka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    јас со првото уште ко дознав дека сум бремена си купив неколку слатки бодинја и топлинчиња. Сега 17 +5 г.н се мислам да почнам да се прибирам. Не можам да одолеам едвај чекам а знам дека е рано. Има уште 5 месеци до термин ама којзнае тогаш дали и колку ќе бидам во состојба со оглед дека ќе фатат жештини а и сум на работа.

На koritsaki, NNA, ***Bony*** и 2 други им се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    јас сум со 2 дена од одмор и 7 дена боледување и ме интересира. Ама додека се распрашам ќе си помине месецов и ќе си земам плата :D

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Па што дека, 5ти месец не се гледа обично многу стомак а и најлесен е заедно со 6ти.
    Јас бев 6ти на свадбата и се изнаскокав, се изнаиграв ама буквално никаква мака немав, не застанав. Кулирај што ги боли нив.

На koritsaki, NNA, Larahappy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    значи не било лесно да си бремена. За плачки да не збориме. Абе ден нема да не си се изнаплакам ама па после многу полесно ми е:rofl:

На Софија 88, Ladyyyy567*, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Ллеле срцка. Не ми текнува баш точно за 7 дена да не те лажам ама Бони напиша погоре мислам види. Или провери на закон за работни односи .. Го има подолу ќе бараш на подолните страници е..

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Слатки мешиња како сте денеска... убав ден е.. погоден за шетање но за кого како.. јас еве кифлички си правам бидејќи ми се пријадоа домашни.. па подвиткав ракавите и си замесив.. ајде бујрум кој е за тазе домашни кифли.. има за сите... направив доволно.. но само едно нешто ме интересира да не знае некоја случајно комисијата во Букурешт од понеделник како работи.. со која буква почнува прва а со која втора смена... вртам на бројчето но никој не крева па си помислив да прашам можеби некое мешко од тука знае .. треба во вторник да идам на комисија но не знам мојата буква која смена ќе е ...ќе Ве замолам за инфо доколку знаете.. фалааа Ви

На koritsaki, NNA, ***Bony*** и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас сите лом му ги сторив, има една тренерка што ја обожавам, и обавезно кога ќе ја облечам ја покапувам со нешто или при готвење ќе се шибнам со стомак и ќе ја извалкам и пак на перење, сушење и на мене опет. А не сум некоја несмасна ама меше е напред тоа команда:D. Тој па ми вика шо убаво ти стои:P

Иста сум. На почеток бев бетер, не ми се мрдаше од дома, ама нормално е. Плус мн повраќав, кај ќе одев.
    И сега не сакам гужви, луѓе, мн комуникации, ме замара, сакам да се опуштам.
    Сакам да прошетам така раат без никој да ме гњави.

На Ladyyyy567*, koritsaki, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    го најдов на гугл си го симнав. Благодарам.

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Кога си била последен пат рачунај по недели прва втора смена така се менуваат,воопшто не е комплицирано и секогаш ќе знаеш која смена се.Има и број на страната на Букурешт ѕвони ќе ти кажат.

13. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па на 14 фев бев и беа прва смена.. имам два броја звонам на двата но никој не се јавува... па си мислев некоја од тука да не знае случајно но како и да е ќе бидам упорна и пак ќе звонам .. фала сепак

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Минатата недела Ј беше втора смена, ако ти значи нешто.

На beba@meba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Да .. ми значи и тоа многу бидејќи уште звонам на бројчињата и никој не ми крева.. јас сум на С.. така да по ова шо ме информира следнава недела би требало да е прва смена мојата буква... фала многу.. те :hug:

На NNA и Septemvri им се допаѓа ова.
  16. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    За лом не збори и мои и негови мислиш несмасна сум кога јадам лом ги правам и не сваќам како успевам до сега вака не ми било абе од кафе се полевам хахах многу му се јаде на бебето изгледа и неможе да дочека па затоа ми паѓа се :rofl: мм вели едно лигавче и за мене да купел :rofl: инаку денес со негова маичка се прошетав до маркет :lol: и баш убаво ми стоеше 8)

На Софија 88, Adeline, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.003
    Допаѓања:
    108.596
    @Yowannty јас кога го дознав првенично полот за ќерка ми (некаде 14та недела) одма купив едно комплетче розево боди со тексас пантолончиња и на нив пишуваше sweet girl :lol:
    пото секогаш кога излегував на прошетка низ град докупував и други работи , а количка и креветче негде 6ти месец купив. Кога ти е мерак , ќе си купуваш. Ептен полот да го знаеш , инаку нема правила овде :)

На Makedonka007, srekice, ***Bony*** и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Готово ноге у вис дигнав.
    Цел ден ваму таму, прошетки, па дворче, работа низ дома, со синко занимавање, два пати му удривме на акција со мм:drunk:, и толку сега ќе одмарам :D:bug:

На Lostinparadise, Ladyyyy567*, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ево ме опет,само што се прибрав..изрелаксирана:)Накај 2 излегов,отидов на ЦТГ,2 дена ме тепаа мисли за бебчето дека не го осеќав,а тоа мрза го фатило си лежи,си ужива,битно во ред е..Др рече не мора да значи дека е страшно ако некогаш не се осеќаат движењата,посебно сега пред крај..Одговарам на 37,5 недели-пред 10 дена ми кажаа напред сум недела дена дури 38-ма - ок,у реду е:DТогаш беше на друго ехо,нема веза..Болки нема,уредно ЦТГ,мирно засега,бебе спремно поставено,3 кг -мравче:DЗначи може да терам уште,а може и да изненадам,зрела е постелката,останува да си чекам болки и тоа е тоа..засега се ми оди во прилог за природно:)
    После прегледот ми олесна дека се ок,направивме една прошетка,па на ручече со мм,па докај свекрва на гости-купила нешто за бебе и се прибрав.Ми се смири психа важно,сабајле мислев ќе пукнам од мисли и нервоза.
    Се мислам сега нешто да каснам и да се опуштам со некое филмче..Имајте си убава вечер:inlove::f:

На flower55555, koritsaki, paleska3 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Добро бе жени како ги чуствувате бебкиве во 9ти посебно навечер еве пак ми мрда многу ми се превртува дури и болки ме фаќаат најдолу сношти без спиење останав а вечерва како што гледам пак на цтг денес пак само до 20 30
    Неможам ни да седнам ни да лежам од што ме тргне и настрана сношти не спиев од што ми тежи и мрда
    3200 одприлика ми рекоа дека е тешко нежа уште многу ама да не биди многу големко :D

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.