Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Novella

Novella Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    184
    Ах бе, 6 месеци бремена од кои 7 настината. Бебево во мене си велит аман шо стори ☺
    Не е битно за мене навикната сум јас со настинки, битно ми е то да ми е во ред, а е

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    Ти го зема имунитетот. Шала настрана на почеток негде до кај 6та недела претежно бремените ги фаќа настинка ради пад на имунитетот но бебко си е ок јас дури инекции и антибиотик примав. Шта да се ради. Пиеш ли витамини? Мора нешто што што ќе ти го поткрене имунитетот

3. Novella

Novella Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    184
    Најмногу цедено овојше пиам од витамини. Не е страшно ќе помини, битно бебко ми е во ред а и резултати

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Јас оваа ја користам многу е добра и може да се користи и за испукани усни а и тие влошки за гради да не претече млекото или како се викаат од оваа фирма се многу добри воошто не се променува формата колку и да истече млеко (y)
    https://www.amazon.de/Lansinoh-1092...t=&hvlocphy=1004869&hvtargid=pla-493840987570

На Nenna97 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    13.047
    40+4. Засекогаш ќе останам трудна

На flower55555, Lostinparadise, FreeMind и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Кажете ми што да се напијам за главата ми прска дали од анестезијата инфузијата не знам :D

7. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Златна во термин на породување краен ти е 13.03? Ти го поместија терминот што велиш дека си 40+4?
    Ајде готова си,што се вика саати се во прашање па ќе се мазите со бебушка:inlove::*

На Ive13, thinkerbell и NNA им се допаѓа ова.
  8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    13.047
    Да, одамна ми го поместија, ама не сум пишала таму. Тоа беше термин според првиот скрининг, а на 6.3 според последна менструација. Во меѓувреме бебе си го стигна тој термин, па и го надмина за ден-два. Сега секаде ме водат според тој од последна менструација.

На srekice, NNA, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Морнинг..Убав ден,сончев,празничен:sun:Уживање со кафенце во двор,па да се спремаме за прошетка.Малата треба да ја нацртам маче ќе се маскира,па низ град,денес ќе има маскирани дечиња кои ќе дефилираат низ град,волшебна шарена атмосфера:inlove::party:па на гости по малце кај двете баби да се одбележи Прочка:).
    Бебка сношти беше пожива,приметив кога сум поактивна повеќе мрда.Како и да е,нека е во ред само кај сите:l:
    Отидов да се спремам,имајте убав празничен ден,исполнет со позитивна енергија:):sun::inlove:

На NNA, koritsaki, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Добро утро мешиња, честитки до нови мамички. Јас си имам една мака. Минатата недела вечерта прокрварев,и завршив во ремедика,ме гледаа,грло на матка во ред,затворено како што треба, бебките си беа супер,и ми рече докторката дека имам лакуни на постелката(facepalm)(facepalm), и ми рече дека не е страшно. Е сега со терапија сум покриена клексан 0,4 и аспирин ја примам уште од почетокот на ноември,уште пред трансферот. Вчера пак на бришење имав крв,мислам дека е од лакуните,не бев на контрола. Инаку сум 18 та недела, и малку се мрднувам,и плус имам болки од време на време доле ниско,и во кичмата. Памет немам колку е загрижувачки и страшно ова со лакуниве, ве молам ваши искуства??? Мислам дека @srekice и @Emma2, имаа, ви се средија ли? Што терапија ви дадоа??? Извинете на долгиот пост,ви посакувам убав ден.

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Стегни еден ибобруфен и како нова ќе бидеш. Смееш.

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Стимулирај ги со масажа и пумпа за измолзување, пиј чај за доилки помага:)

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.667
    Девојки 17+4 денеска. Вчера и денеска имам чудни болки во стомакот, странично... многу се благи ама ги имам кога станувам и се движам, дур лежам или седам не чувствувам ништо... да паничам? :worried:

14. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Minatata nedela i jas pisav za istiot probem a 21 nedela, neznam dali stanuva zbor za isti bolki. Prvo leva strana bev na maticen so nozete pritiskalo nekaden kaj besikata pa zatoa ke bolelo, utredenta od desna strana jaki bolki placev duri 1 saat nekaden me drzese max i prestana sega veke neam nis.. valjda se vrtese pa loso bese namestebo nez. Isti pri dvizenje i pri stanuvanje, koga lezev bea tapi bolki. Sepak da si mirna idi na maticen neka te vidat utre. Mislam deka nema potreba za panika, do prva se ke ne boli :)

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.667
    И мене лево ме притиска со нозете и ме наболува, ама овие два дена ме наболува од двете страни. Овде утре е неработен ден, а болницата не само што ми е многу далеку туку и свекор ми ја има колата овие денови е во село и затоа сум загрижена. А во вторник секако ќе одев до доктор..
    Ама еве го осеќам мрда.. валда се мести па ме притиска.. :sweat:

16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    а суплементи и додатоци земаш? Добро е вит ц и цинк да земаш додатно. Многу ќе ти помогне
    седи женска,полесно е дур е внатре :D

17. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    @FreeMind fala mila, zedov od mulerot vcera.
    Jas sum 38+7 imam mnogu pritisok dolu, a bolki vo slabinata i pod levata gradata, mislam deka vecno sum bremena

На NNA и FreeMind им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    108.606
    Добар ден труднички , само да ве поздравам :hai: денес работно , имавме многу луѓе сабајлето поради карневалот што се одржува денес , потоа се стиши па бевме јас ќерка ми и мм да го проследиме во живо карневалот , воедно се напивме и по едно кафе. Времето е многу убаво , како мај е надвор :lol:
    него да не сум оф топик , да прашам дали на почетокот на бременоста ви се појавува некој секрет зелен густ кога ќе се исуши останува како трага а воедно нема лош мирис? Недела ипол го забележувам ова на долната облека , а стигнаа резултатите од пап тестот дека е се во ред , немам никаква бактерија. Нормално ли е ова или да го обавестам докторот? Исто ме гледаше на ехо и беше се супер , слушнавме и срце минатиот понеделник. Сега сум 8+5 :)

Последна измена: 10 март 2019
    На Kaetana, NNA, Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Здраво мила. Преубав е денот и јас денес го искористив шетнавме со мм во природа, па во градски парк. Одма друго поубо расположение добив.
    Иначе јас имав таков секрет. И мене се во ред ми беше со брисовите. И ми исчезна потоа 1 месец и пол, но сега од пред неколку дена повторно гледам дека ми се појавува. Не е ништо страшно.

На NNA, Ive13 и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добар ден мила најнормално е истиот го имав на почетокот на бременоста потоа сам си се повлече ништо страшно ако брисевите ти се во ред.јас и секојдневни влошки користев и туширање по два три пати и пак беше исто потоа сам си исчезна и сега имам само обичен секрет без мирис и боја.поздрав убаво да си поминете на карневалот

На Makedonka007, NNA и koritsaki им се допаѓа ова.