Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    За пост породилно ова ви го препорачувам оти нема да биде лесно со одмивање и бришење:
    https://www.amazon.de/gp/product/B07CJQPFDK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

Јас на твое место менувам друг во истата секунда. Нема трета шанса на таа пара што ја плаќаш. Плус близначка бременост имаш.

На Nensi_k@#$, Makedonka007, Ive13 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Еј извини сум ти пишала 20та недела, всушност беше 12та, точно 12та полна. Грешка. Незнам зошто не ти дале депо, да не има врска со неделите. Јас и тогаш кога примав инекции,навечер ставав Кринон. Па, тек после некое време ме префрлија на утрогестан и уште сум. Крвариш ли и денес?

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Смени ја, таква е со сите, оди си кај др. Златко Палчевски.

На *Sara* и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Стварно?
    Јас викам таква ли среќа имам само со мене да е таква, читајки тука дека ја фалеа мн ... затоа убаво е да се пишуваат и лоши искуства со докторкиве не само убавите ...ќе мора да размислам сега одново што да правам и ксј кого...Палчески надмен ли е, брза ли или ти обрнува внимание..и стручен ли е зошто освен за преглед би сакала ист доктор и за пораѓај ? Ми помина пола бременост барајки стручен доктор , внимателен и човечен :?:

На Makedonka007 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.505
    Добар ден трудни женички. Денес се смени времето се смени и расположението. Како сте денес? Утрово сум поспана,пак некако слабо спиев лошо спиев се будев... Рано станав на синко му проверував крв сега ќе варам кафе па идам по резултатите. Уште денес ми е слободен ден дома. Од утре на работа. Од денес 18та г.н :whew: на пола сум. Како што пишуваше една членка претгодно осеќам пуканки ми пукаат во стомаков :rofl: понеделник сум на контрола но ќе се ценкам со сестрата да ми премести за 2 дена порано. Ќе се изналежам денес. Имајте пријатен ден

На Makedonka007, Ladyyyy567*, Мариаа. и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Најтопло ти го препорачувам можеш да прочиташ за него тука многу позитивни коментари. Мноогу е темелен, 100 пати ти објаснува едно исто ако треба, достапен на моб во секое време. Мене ме породи презадоволна сум од се поврзано со него. Плус е стварно многу стручен. Гордана е стручна нема збор ама се кај неа трае 3 мин, како на лента се пациентите. Палчевски е спротивно од неа скроз.

На *Sara* и Софија 88 им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.491
    Допаѓања:
    18.823
    Мене за мачкање меше ми препорачаа кокосово млеко. А од која недела се мачкате?

8. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки ајде помош. Испитував скриен шеќер ама матичната не е тука да ги зирне резултативе. Знае ли некоја дали имам? Последната вредност е покачена од нормално 20190311_133545.jpg

9. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    10.402
    Сите доктори за жал по ново се бизнисмени и зафатени.
    На мој коментар дека трудница ништо не плаќа (зборам матичен) ми вели земи си го картонот таква е процедурата не треба ра плаќаш вели но такви се околностите.:headbang:

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    10.402
    Јас 8 недела и 7 дена почнав.

11. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Постави го прашањево и во темата Скриен шеќер, може по се разбираат. Иначе,на референтниве вредности вика за вон бременост,зошто не пишале за во бременост не ми е јасно

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Не крварам денес. Тоа ми се случи минатата недела прокрварев еднаш,и имав на бришење само, и сега пак во петокот исто така и wc кога бев на бришење,и од време на време знае како конци да ми се појават кафеаво - крвави. А на депо,не ми ни текна жими се да им кажам,ниту пак ми дадоа???? Требаше да одам денес,ама се договорив за утре да одам, па ќе видам шо ќе ми кажат. Фала ти драга.

На NNA, Emma2 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Таман е треба да се покачи за 1 саат па после 2 саати да опаѓа, како во твојов случај.

На Makedonka007, NNA, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Добри се резултатите, не знам зошто ти правеле после 1 саат, мене само после 2 саати ми правеа и тогаш вредноста за трудници е до 7.

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Во ред ти се. Баш ги гледав и моите, слични ни се, последната вредност за трудници е до 7. Не се секирај немаш скриен шеќер.

Инаку јас да си се пофалам почнав со перење на алиштенцата на бебка и многу сум возбудена, сакам до крајот на оваа недела да си ги доспремам и да ни биде спремно. Не ми се верува дека најмногу за еден месец ќе си имаме бебче дома, дека ќе ни се зголеми фамилијата :l:.
    Инаку јас сум супер, полна со позитивна енергија, навечер спијам без проблем, немам болки никакви сега за сега. Бебка си мрда, некој ден е помалку некој ден повеќе активна. Си се галеме и со нетрпение очекуваме да се запознаеме:sun:. Како читам во породилни приказни се повеќе и повеќе возбуда ме фаќа, се соживувам со секоја приказна :).
    Имајте убава недела :sun:

На flower55555, Kaetana, lilo и 11 други им се допаѓа ова.
  16. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @FreeMind интересна ствар ама кај нас малку потешко дека има такво нешто :lol: пушти еден хуманитатен пакет за мк :D

@Софија 88 јас веднаш би ја сменила а успат и би ја пријавила сепак е систина нели ;)

@cinderella5 одлични се така треба и моите на крај беа 6.1 :)

@Sofi.ja што и да мачкаш докажано е дека најглавна улога има составот на кожата :nod:

@paleska3 најубавиот дел јас би уште еднаш да си преперам сите ствари :lol: баш вчера за тоа размислував ама сепак не :D уживај во спремањето :*

Каде ни се поускусните да ме просветлат на што да обрнам внимание освен водењак и чеп кои се јако видливи кои други симптоми ги имаме пред пораѓај 8-| бебето е како лудо мава на сите страни и тоа болно мавање навечер сум стандард со тапа менструална болка на цел стомак а и преку ден понекогаш, проследено со притисок на цела карлица 8-| утре сум на ЦТГ одвај чекам дали ке каже нешто ново ^_^

Успат ја видовте ли веста за бебето на ГАК 8-| машала прав дечко :lol:
    Screenshot_20190311-145708.jpg

ЕДИТ: Ке заборавев од вчера од свете гради ми тече млеко од едната жолто бела а од другата денес видов млеко млекооо :nod: :inlove:

Последна измена: 11 март 2019
    На Kaetana, Makedonka007, paleska3 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Ај пишете ми хитно ми е да си купам од аптека што смеам за кашлање цела вечер неможев да спијам од што кашлав суво матичниот ми рече можиш исчандски лишај и во зегин ми рекоа не ти го препорачуваме ние тој :(

18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Маче ти со мене заедно денес да не испитуваше скриен шеќер у авицена :D
    И мојот е 6.2 и тоа е ваљда на диета ќе не стават.Еве јас нема да јадам благо веќе,и ќе почнам стевија да користам ;)
    Кај матичната кога ќе отидам у ваздух ќе ја кренам.
    Дај кажувајте јест да сум на праг на 7ми месец ама мора да ја сменам или затвор ќе лежам .
    На 27.02 праев брисеви и уште не им биле донесени курирот ги изгубил упатите бе и таа ме мафта по телефон,или па ич не ни крева:@

На Kaetana, NNA, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    255
    Ја го пиев со лишај Хербион. Добар е

20. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на: