[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE] Шефица им е на одделот мила никој ништо нема да и може, мн ме разочара дрска, арогантна првпат одам кај женско гинеколог и богами зажалив и тие два пати што и отидов ... за тие пари треба да стојат да ни мјаукаат , али тоа во Мк тешко болниците фул им се, гајле им е и да не им отидам А таман си реков го решив тоа прашање, и сега на триста ума пак сум кај кого да терам, а да обрнува внимание, да не ме тера ко лента и нормално стручен да е ..ќе ми олесните ако ми дадете предлози за нов првиот пат си реков може јас грешам избрзувам и скринингот толку кратко треба да трае, али овојпат се осигурав дека не згрешив ...да не ми одоговара човечки на моите прашања, јас дома да си тупам глава што смејам, а што не нема шанси веќе па макар и дома да се пораѓам
@Софија 88 баш никој не познавам од таму ама ете ти предложија еден погоре може е тој подобар, стварно незнам
Кога ќе маваш гледај точно да го погодиш делот помеѓу главата и телото. За да не прета многу. @***Bony*** поболни се оти нема место. Кај секого различно али знаеш истите симптоми се како и цел деветти. Кичма, мокрење на пет минути, дијареа, чеп, водењак, болки на ист временски интервал. Ќе видат утре дали си отворена и ќе имаме претстава уште колку имаш. Цтг плус ќе покаже дали имаш контракции. Сега само трпение до крај.
Хахахахахахахахахаха како риба на суво. Ај може ќе се извади после на лудило, јер #трудница #хормони #незнамштомистанакаконекојадругадагоизвршизмосторството.. и тоа.. си тера даље
@FreeMind да и тоа плус мокрење на 5мин и кичма која како да не е моја ајде ке видиме утре одвај чекам, фала ти
Девојки на колку недели одите на контрола и каде,кај матичниот,систина,ремедикаили....16недела сум,а бев минатата недела,се мислам кога да одам следен пат.Фала ви мили
Ако си е се во ред,еднаш месечно. Јас барем така одам, бев 16 та недела на мерење на цервикс,па сум 20 недела нареден пат на контрола, т.е. на скрининг.
а да пробаш со спреј од прополис? Мислам да прашаш во аптека дали смее. Пастили би требало. Не е изводливо ништо апсолутно да не смее да се пие
како ти се мислиш? Кај мојов нема јас кога ќе се помислам или кога ќе ми текне. Си закажува тој термин со образложение дека при болки или крварење во секое време
Мене ме задржаа во болница. Сабајлево на преглед скоро 3 прста отворена, ама цтг-то два пати не го биваше и ме оставија да ме следат. Венски декстроза и се размрда бебе. Од памет се извадив. Сега покажува болки до 70 ама јас не ги чувствувам баш (само малку во половина и благи менструални грчеви). Се надевам се ќе се заврши добро.
Еве јас ќе бидам кратка за симптом за пораѓање. После чепот кога ми падна утредента ич не ја осеќав бебка во стомак дури ибмалце паника ме фати дека не мрда а беше многу активно бебе. Ептен млитаво ќе ме галнеше од внатре и тоа беше се. И после неколку саати ми пукна водењак и тако даље. Не знам дали ова го спомнав во приказни
Бев денес да. Прашав и во Систина ми рекоја нормално е. Баш прашав и за диета и ми рекоја се давало кога средната граница е над 10. Така да уживај си, се што јадеме во граници на нормала е ок. Јас пак минатата недела може изедов 1 кг чоколадо