Индивидуално,ако е наместено убаво и во 12та на скрининг можат да ти кажат. Зависи и од ехото и од докторот. Мене во 16та ми кажаа
Значи стварно неможам повеќе, 39 од денеска, едно тешко неможам да дишам, бебе мрде тегне од внатре, како некоја психа сум на секое одење по вц проверувам дали е паднан чепот. Мм жи вика де молам те облечи се, престегни се сега несмееш да се разболиш, абе викам ништо не ме собира хаха Ама преги се гледам на огледалото и трчам кај него за папокот, и се смеам, ама па срце ми е секоја вечер психички ме спрема без него не одам да раѓам
Јас денес 25 недела уште не се гледат плодот. На секое одење на контрола само се вртит. Му викам на маж мк и на др ова изненадување сакат да ни напрајт. ☺☺☺
Сите сме веќе нестрпливи,и јас само чекам секој момент некој симптом,болки и сл . и како луда престасувам низ дома,гледам да не остане нешто да штрчи,да не фали,ко да секој момент ми е неизвесен,и спремна да му ја летнам на болница и да се пораѓамБројам последни денови нестрпливо од 01.03,а ако може да завлечам до 25.03 ќе биде интересноАј барем бебка да качи уш некое грамче
Јас го знаев уште во 10 недела и некој ден т.е 11-та али дека правев пренатален тест, а на ехото се виде во 12-та недела без да и кажам дека знам пол само ми потврди ..
За посигурно после 16 та недела. Во 12 та е рано, или ако ти кажат како со резерва сфати го бидејќи може да смени.
Женски што мислете за тахикардија во бременост? Имала ли некоја? Денес три пати ми се случува може и повеќе пиев бедоскин и магнезиум ама ништо пак од време на време ми појавува ми го отежнува дишењето од што може да е
Мене од тироидната ми се дешава така. И др ми кажа да очекувам ,ама дека не е ништо страшно. Знам и ти си примаш терапија,па може ти е од тоа. Б6 и магнезиум мене ми помагаат.
Помислив и јас на тоа ама чудно ми е што цела бременост ништо не ми беше од каде денес ова не е постојано ама знае без да работам нешто да ми појави, незнам дали да паничам или да чекам до утре
јас мила цела бременост имам, ..имав малку покачен пулс кога им отидов па докторот ме прати на ехо на тироидна, и на кардиологија...резултатите беа речиси во ред само лесна тахикардија рекоа имам, наводно срцето сега повеке пумпа и се создаваат тахикардии,...плус слаба си ми вика, високо ги носиш бебињата и ми рекоа освен б6 и магнезиум да земам верапамил по потреба ...јас обавезно имам чим одам на лекар дури и едвај зборам таму, раце ми се тресат, возбуда до плафон, дома ми се случува исто посебно кога седнувам да јадам и при малку движење , се замарам мн брзо ...ептен грдо чувство
Јас имам мила исто и со дишење пишав пред некое време нормално било петок сум на преглед ќе го прашам и матичниов. понекогаш еднаш на ден имам понекогаш на неколку дена секогаш различно
Бев до дежурна кај нас притисок нормален 120-80 со пулс нормален, се е во ред паниката си го праве своето и бебето си теже тоа го отежнува дишењето само бедоксин ако се повтори и повеќе да одмарам може мирно да се спие фала ви за подршката
@***Bony*** мене пулсот и до 140 ми одеше. Од сам старт имав висок пулс, мислев срцево ќе ми излезе. Б6 и магнезиум, легни и диши смирено и длабоко. Нормално е зголемен пулс, не се грижи само не си први дополнително вознемиреност.
Девојки едно прашање .. дали е нормално да болат препони во бременост... ма целиот дел долу боли... дури и на станување од кревет... оваа вечер премногу ме боли а утре сум на преглед ...