Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Мене постојано ме боли како да не е мој тој дел плус имам пукање кога се вртам мислиш ке се откаче некоја коска :lol:

На beba@meba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Нормално е :)

На beba@meba и NNA им се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ехеее не да е нормално :rofl::rofl: се е нормално.
    Ко точак да сум јавала цел ден така знае да заболи :lol::wasntme:

На beba@meba, Nane26 и NNA им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    18.655
    Фала за одговорите околу соопштување пол:lol: јас мислев во 12та се кажува,ама било индивидуално кај секого. Е сега, утрово ќе одам во Авицена за крвна слика и мокрача. Ставам вагинално утрогестан, сега кога мокрев во чашката ми падна мало зрнце од утрогестанот, дали ќе е проблем? Некој со вакво искуство?:^)

На koritsaki и Софија 88 им се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Нема гајле мила, и кај мене се деси такво нешто и покрај тоа што направев се како што треба туширање прво , па пуштање прв млаз па отпосле собрав урина и кога им реков дали може ли да смета утрогестанот ми рекоа не..ке им кажеш и ти таму :shake:

На NNA и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  6. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Срцка што направи?Се олесна ли?Се надевам дека си добро,а ако веќе се породи и бебка да е добро.Чекаме да пишеш да ни кажеш што како:wasntme::*

На koritsaki, thinkerbell, Софија 88 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    13.057
    Далеку е работава од олеснување. Уште сум 3 прста, а болки има. Не се страшни ама ги има. Ова е малтретирање веќе. Нека земат нека ме исечат и да се заврши работава веќе.

На Ladyyyy567*, ***Najsrekna*** и marchi-cool им се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ма боли без престан... јас не можам да се свртам во кревет а не па да станам.. се тркалам ко топка полека барам позиција погодна за станување... при секое вртење боли... но како ќе осетиме што значи да се биде мајка.. додека можеме да поднесеме болка ќе трпиме.. сепак ќе ја имаме најдобрата улога во животот..

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    108.610
    Добро утро труднички како сте ? :) јас моментално на работа , народ не се движи надвор кој на работа кој дома.. времето доста залади денеска :^)
    Сабајлето бев да испитам крв и мокрача, ова ми се први испитувања ми имаат ставено се и сешто да испитам ко за почеток :) се надевам дека се ќе е во ред :wasntme: инаку од денес 9та недела официјално го почнувам трети месец :inlove: гледам сте зборувале за полот одвај чекам да го дознаам , да почнам со купување :D
    Инаку сите фармерки (освен еден пар со низок струк) почнаа да ме стегаат и не можам да се закопчам и моментално седам со отворено копче :D да не е рано од сега да купувам труднички пантолони :?: може со втора бременост порано почнува се да се познава :)

На Lostinparadise, Ive13, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не е рано, јас во 8ма недела се подув цела, се испакна стомаче. :)

На Софија 88, NNA и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Што убаво да се познава стомачето толку рано јас денеска 33+0 уште ги носам истите алишта немам купено ништо за трудничко и немам намера. Да имаш лесна бременост. Поздрав

На paleska3, lilo, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    108.610
    @NNA фала ти :)
    Не планирам да купувам се од трудничка облека , 2 пара пантолони сигурно , потоа лето доаѓа , па само фустани ќе носам тогаш :D шубе ми е да го стегам стомакот :)

На ***Bony***, srekice, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    додека се трпи трај. Ама пустото нестрпливост е во прашање.

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    а не ти е покомотно со тенерки? Или не се твој стил. За специјално за трудници рано ти е. Јас па гледам да поминам со покомотна облека но да не е онаа труднечка што само сезонски ќе ја носам и никад више. Здравје би да земам барем 2 пара хеланки за да ги комбинирам во лето со туника но не повеќе. За полот и јас сум нестрплива еве 18та недела почеток на петто месец абер нема од полот. А ако верувате и абер нема мешето од растење :lol: како што си бев природно со дебелко меше така и си останав засега. Не знам што е работаба.

На ***Bony***, koritsaki и NNA им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.475
    Допаѓања:
    183.698
    Hola труднички :)
    Сабајлево пекол, отидов по елече да дадам крв мислев ќе пукнам од жешко, коа сега се смурти и заврна. :envy:

Ја се жалев дека стомак не ми расте, коа сега ми пркна, па ми изгледа многу голем ко за почеток на 5ти месец. :doh: Утре официјално 5ти. :*:
    Ми останаа само едни широчки долни тренерки кои кај и да е ќе престанат да се широчки, и веќе морам да си купам нешто трудничко. Ако најдам некои лесни лефтерни панталони супер, оти за горе имам широки работи еден куп...

@Sofi.ja мене во 12та и 13та недела ми посочуваа пол, као најверојатно е момче, и во 16та се виде дека уствари е девојче.. па првичните претпоставки може и да не се точни како во мојот случај.

Додуша јас си имав и моја теорија дека чим ми рекле дека е машко, гарант е машко оти тешко може од машко да стане женско на крај евентуално. Ми пропадна во вода теоријата на последната контрола. :D

И пак сонце. :sun:

На koritsaki, Sofi.ja, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво мешковци:hug: сакам да прашам до која недела го стававте утрогестанот еве јас ја терам 12та недела и во четврток сум на испитување даунов синдром, може ли некоја да ми каже како се прави тој преглед? Инаку јас веќе купив труднички панталони и имам едни со нисок струк инаку другите не ми се точни... Во лето ке си поминам полесно со фустани:inlove:

На ***Bony***, koritsaki, Nane26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Zdravo mesinja i od mene :hug: jas denes vleguvam vo 7ned i meseto pocna da me zatega se poveke i poveke, ima perodi od denot koga mi e salam podueno:) inace se osekam dobro seuste nemam macnini ponekogas mn retko mi se gadi no toa e toa.Nemam promeni vo raspolozenie hormonite seuste ne si igraat so mene neka tera vaka:) krvna slika toa se mi e ok pa zdravje na kontrola pocetok na April:) ja uste sega sum nestrpliva za polot:D a koa zboram so mm za bebe mu se obrakam vo maski rod taka mi ide :lol: kako i da e da si imame site lesna bremenost i da si rodime zdravi bebcinja:inlove:

На Lostinparadise, koritsaki, Nane26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    А да пробаш да шеташ,и по скали качување и симнување?Може ќе помогне за побрзо отварање:?:

Инаку јас бев на цтг болки покажува до 50...јас не чувствував ништо,можеби само минимална тапа болка во кичма како кога стојам на нозе подолго време.Може некој да ми објасни како оди мерењето? Што значи да одат до 50,колку треба да покажува ако е започнат процесот?Знам дека имаше и претходно за ова пишувано но тогаш ми беше рано и не толку обрнав внимание.Наредно ми закажаа пак за 4 дена(waiting)

На ***Bony*** и NNA им се допаѓа ова.
  19. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Хахa,исто за полот после првиот скрининг си се спремивме и психички за машко,мм убаво му дојде,си планира човекот тука филмови за синот татин..коа после оп- девојче:D

Иначе за облека цела бременост со труднички хеланки поминав и блузони,и хулахопки за трудници само неколку пати облеков за на фустан,ама ме стегаа уше кога ги купив,не ми беа баш комотни а најголем број..Хеланките-раат:)

Најубаво е бременост во лето:sun::sun:
    Неколку фустани и тераш..лекота:)Јас со првото така истерав и мн.лесно ми беше,не осетив кога поминаа месеците..Сега зимава пукнав,еден куп алишта, едвај чекав да помине|(

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас па со првото на лето пукнав од жештини, дома седев по гаќи и маичка, по 6-7 пара ѓаки на ден менував ми се чини полудев. Надвор одвај се движев, само приквечер излегував како ут:whew:
    Сега ми е па обратно, зима, хеланки, џемпер или тренерка од мм и хеланки, хулахопки можев да носам до пред месец дена сега ме стегаат. Ама некако полесно ми е бајаги.
    Помалце потење, отоци...поубаво некако.

Инаку женски, ќејфови сум, креветчето ни стигна, му се радувам:inlove:

На Ive13, ***Bony***, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.