Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друштво што мислите за ролон од Еуцерин што нема алуминиум и алкохол да се употребува може ли ?
    И ако не дајте препорака каков смее да се користи ? :?:

2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Јас си користам рексона и немам план да ја сменам :D

На FreeMind, NNA, drugarka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ако нема алуминиум и алкохол можеш да го користиш јас од балеа користам моментално

Прикачени фајлови:

На marchi-cool и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас и минатата и оваа бременост користам дезодоранси од типот на рексона, нивеа и дове. Не знам шо е ова маркетинг добар или премногу читање по нет што треба што не, ама еве здрави и живи сите сме што користевме и користиме дезодоранси.

Последна измена: 12 март 2019
    На Poppins, mimi257, Magic13 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    форумов тука е за споделување искуства, сите ние си знаеме што ни одговара дали да читаме и примениме или не, како што и ти сега не читаш што пишуваме..

а никој не рекол твоето дали чинело или не ти си знаеш за себе најдобро, а ние за нас.

На Ive13 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    ^Јас божем земав од тие природните, стик на Alverde, луѓе копав повеќе од кога не би ставила, смрди корне после саат време. Сега си земав пак Dove, не можев да се поднесам. Отиде во канта за два дена. Поодвратно нешто не сум ставила. Отров :DНе експериментирам веќе, колку и да не чини, сакам убаво да мирисам. Кој што му одговара ќе си користи.

На Ive13, kikin, srekice и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Такоџе и јас :D

На Poppins, cinderella5 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Незнам дали смее или не смее, ова е мојот избор:
    download (4).jpeg

На Ive13, NNA, ***Bony*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Женски сега во бременост да, може од овие дезодоранси, но понатаму во доење ни под разно.
    Содржат алкохол, ако не алкохол тогаш алуминиум кои се штетни, башкаа од мирисот ќе го одбиете детето.

На Ive13 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  10. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    @***Bony*** и јас сум пак на цтг утре досега сум немала вагинален преглед бебка мо тежи 3300 грама 37 недела бев сега нареден пат ќе видиме, болки никакви немаш?(сега 38+5 сум)

Мене одвреме навреме ме фаќаат најдолу како да ме пресекува нешто и потоа поминува и кога ќе ми мрда повеќе време денес некако не ми беше активно се загрижив па преѓе си преткаше се смирив малце инаку само таму паметот ми беше позз женски

На paleska3, FreeMind, ***Bony*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    има фармерки труднечки бидејќи за на работа така се носиш. Земи си 2-3 пара,мислам доволно ќе ти бидат. Но сега рано е. Јас еве почеток на 5ти месец па уште мал ми е стомакот носам тренерки со повисок струк.

На koritsaki и NNA им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    не се препорачува но во бременост. Ги запушува сите жлезди а сметајте на тоа дека млечните жлезди се развиваат во текот на бременоста. Жени маститис фаќаат од запушување на млечните жлезди поради недоволно празнење а не па од запушување користејќи вакви сретства. Но секој за себе си одлучува

На ocicka2014, NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  13. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Не Ане не сум имала вагинален преглед до сега два пати правев ЦТГ ама не покажа нешто за да треба да ме проверат дали сум отворена но затоа што по последна менструација утре ми е термин се договорив со докторот да ме виде во четврток вагинално за да сме сигурни да не ни е на мисла :)
    А за болки имам и тоа какви половината како да не е моја, навечер неможам да најдам положба за спиење како скапани ми се коските едвај се вртам а и малата теже и ја осекам дека се тегне и притиска ама ете на цтг не го регистрира тоа веројатно треба да се многу појаки за да ги регистрира :D
    Ајде со лесно утре на тебе па пиши ни како ке пројдеш :*

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    13.063
    Уште сум тука, непородена. Жими се ако сабајле не преземат нешто, си одам од тука и ќе си барам чаре на приватно. Уште сум три прста отворена, само цтг ми прават и повторуваат. Па ако гледаш бре човеку дека нешто не е ок, извади го бебето. Разбирам форсирање природно, ама ова ги поминува сите граници. Девојчиња уште се мачат со уклучени провокации од 6 сабајле (без малку 24 саати) . Навистина нема смисла ова веќе. Претходно терав на заебанција, ама веќе страшно ми е.

На Adeline, Happyinlove, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Дали мрда или зошто толку мрда е најголемиот страв при крај. Кај мене последните две три недели бебето мрдаше најмногу дотогаш. Кај секого различно.
    Запомни не се плаши. Ако не го чувствуваш 24 часа оди на цтг да те видат за да се смириш. Не паничи и не мисли на тоа.

Морате позитивно до крај. Едноставно немате избор.

Вагиналниот фамозен преглед е од 38/39та недела. После 40та редовно на секој преглед има таков преглед.
    @thinkerbell те мислам пиши.

На anita123 и NNA им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ето си:)
    Цтг им покажува дека се е во ред чим те чекаат природно. Ако има нешто цтг ќе им каже да те решат царски. Ти ставаат провокации?

Звучи глупо во твоите очи али гледај да не се нервираш. Не се нервирај!

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    119.127
    Девојчиња не претерувајте однесувајте се како и порано. Само без цигари и алкохол и нема да има проблем.

На Adeline, Emma2, Poppins и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    14.647
    Цела бременост и еве сега 2 месеци со бебе си користам истиот дезодоранс како и пред да останам бремена. Никаков проблем немав, бебе цица ко лудо, немав проблем и со доењето (мастит, запушени канали и слично). А јас сега жива вода се правам постојано. Претходно бев зимурлива, сега еве склетџика изгледа... Ако не користам стик/дезодоранс сама на себе си мирисам а не на некој друг.

Може има жени што имаат проблеми, ама еве само сакав да кажам дека има и такви како мене што никаква мака немале од хемикалиите и немало потреба зошто да менуваат навики. Баш сега сметам дека ми се апсолутно неопходни.

На ***Bony***, Emma2, marchi-cool и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добро утро мешиња мои како сте?од денес 26 недела па да ја почнам одма со жалење.станав денес со болки кај препоните од лева страна.се напив магнезиум сега па да видиме што ќе биде дали ќе попуштат или треба да паничам досега немав вакви болки инаку на преглед сум петок.

20. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Болките од сега па натака ќе се присутни.. иста сум и јас.. бев испаничена и нон стоп прашував дал е нормално толку да боли... тука исто прашав ми рекоа дека нормално е тоа ... го прашав и гинекологот и тој ми рече дека е нормално... нема да исчезнат болките.. тука ќе се бидејќи бебуш напредува, расте и нон стоп мрда, се врти се превртува .. благо кажано си ужива.. а мама се мачи.. ма нека ужива , нека расте па и мама нека се потруди да поужива малце.. сепак е во најубавиот период .. барем според мене.. јас сум 26 недела и 2 ден... значи со тебе сум, неделите ни се поклопуваат...

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.